رزمایش مشترک اسرائیل و آمریکا علیه ایران
- مجموعه: اخبار سیاست خارجی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 19 تیر 1402 21:00
به گزارش انتخاب، جروزالم پست، در بیانیهای که ارتش اسرائیل روز دوشنبه ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیرماه) منتشر کرد، به طور مشخص به نام ایران اشاره نشده، اما به موقعیتهایی اشاره شده که در آن درگیری "از راه دور" وجود دارد و این میتواند تهدیدی نه چندان پنهان علیه ایران ارزیابی شود.
در بیانیه ارتش اسرائیل اگرچه به طور مشخص نامی از جمهوری اسلامی ذکر نشده است، اما از آموزش برای موقعیتهایی صحبت میشود که در آن درگیری "از راه دور" رخ میدهد؛ و این یک عبارت رمزی است که اغلب برای ایران استفاده میشود.
در این بیانیه به رزمایش سوختگیری هوایی KC-46 برای جنگندهها اشاره میشود. سوختگیری در هوا برای حمله ارتش اسرائیل به غزه، کرانه باختری، لبنان یا سوریه ضروری نیست، اما برای هرگونه حمله احتمالی به تهران از اهمیت برخوردار است.
علاوه بر این، این بیانیه مانور مشترک فعلی را با رزمایش "جانیپر اوک"(Juniper Oak) در ژانویه مرتبط میداند که به وضوح پیامی برای تهران بود که در صورت درگیری یا عبوربرنامه هستهای این کشور از خط قرمز، ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به طور مشترک با چه قدرت تهاجمی با آن مقابله خواهند کرد.
هفته گذشته ژنرال عالیرتبه و فرمانده نیروی هوایی سنتکام، الکسوس گرینکوویچ به جروزالم پست گفت شرکت در چنین رزمایشهای مشترکی پیام صریحی به ایران است که آمریکا با وجود عقبنشینی نیروها در مناطق مختلف، همچنان میتواند نیروی قابل توجهی را در خاورمیانه به کار گیرد.
اسرائیل قرار است در سال ۲۰۲۵ چهار فروند هواپیمای سوختگیری بوئینگ کیسی-۴۶ را زودتر از تاریخ تحویل اولیه آن که سال ۲۰۲۶ بود، از ایالات متحده دریافت کند.
تا آن زمان، در صورتی که اسرائیل بخواهد به طور بالقوه به تأسیسات هستهای ایران حمله کند و نیاز به سوختگیری هوایی داشته باشد، ترجیح میدهد از هواپیماهای جدید سوختگیری کیسی-۴۶ موجود آمریکا کمک بگیرد.
جروزالم پست مینویسد، ماه گذشته از یک هواپیمای سوختگیری کیسی-۴۶ در نمایشگاه هوایی پاریس بازدید و با یک خلبان آمریکایی این هواپیما مصاحبه کرده است. او این هواپیما را "یک مخزن گاز متحرک" نامیده است که میتواند ۲۰۷هزار پوند سوخت را حمل کند.
در بیانیه ارتش اسرائیل همچنین به دستیابی به "برتری هوایی و دفاع سایبری در برابر انواع تهدیدها" اشاره شده است.
در ماه مارس و ژوئن، ارتشهای اسرائیل و ایالات متحده در رزمایشهای ماموریتی مشترک کوچکتر و رزمایش پرچم سرخ شرکت کردند.
در ماه ژانویه، آنها در رزمایش "جانیپر اوک" که شامل هزاران نیرو، ۱۲ کشتی، تعداد قابل توجهی پهپادهای تهاجمی و جمعآوری اطلاعات و ۱۴۲ هواپیما، از جمله بمبافکنهای دارای قابلیت هستهای بود، همکاری کردند.