آخرین اخبار سیاست خارجی

مذاکره ایران و آمریکا،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

نیویورک‌تایمز: ایران اعلام کرده که آماده است ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به روسیه یا کشور دیگری منتقل کند

ایران برای انتقال ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود به کشور روسیه یا کشور دیگری اعلام امادگی کرد. به گزارش انتخاب، نیویورک‌تایمز نوشت: ایران احتمال ایجاد یک پروژه مشترک برای…

پیش بینی گاردین از مقاومت ایران در برابر خواسته آمریکا درخصوص انتقال ذخایر اورانیوم



مذاکره ایران و آمریکا،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که تعیین مسقط به عنوان محل برگزاری دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، با نظر عمان بود.

به گزارش ایسنا، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به پرسشی درباره علت تجدیدنظر درباره محل انجام مذاکرات، با وجود اعلام رسمی انجام این گفت‌وگوها در جایی غیر از عمان، تصریح کرد: این تغییر ناشی از مباحث پشتیبانی و هماهنگی بود.

 

براساس این گزارش، برخی رسانه‌ها و مقام‌های سیاسی کشورهای اروپایی و منطقه طی روزهای اخیر اعلام کرده بودند دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم برگزار می‌شود.

 

بر اساس اعلام شب گذشته سخنگوی وزارت خارجه، دور بعدی گفت‌وگوهای غیر مستقیم تهران - واشنگتن هم شنبه ۳۰ فروردین در عمان برگزار می‌شود.

 

دور اول این گفت‌وگوها نیز روز شنبه بیست و سوم فروردین ماه در عمان برگزار شده بود.

 

ریاست هیئت ایران در این مذاکرات بر عهده «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران و ریاست تیم مذاکره‌کننده آمریکایی بر عهده «استیو ویتکاف» مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی است.

 

واسطه این مذاکرات، وزیر خارجه عمان است.

 

گاردین: ایران احتمالا در برابر طرح آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم به کشور ثالث مقاومت خواهد کرد

گاردین نوشت: انتظار می‌رود که ایران در برابر پیشنهاد ایالات متحده برای انتقال ذخایر غنی شده اورانیوم خود به یک کشور ثالث (مانند روسیه) مقاومت کند؛ این پیشنهاد در چهارچوب تلاش‌های واشنگتن برای کنترل فعالیت‌های هسته‌ای تهران و جلوگیری از استفاده از اورانیوم غنی شده ایران برای تولید سلاح هسته‌ای مطرح شده است.

 

ااین موضوع در جریان مذاکرات اولیه نمایندگان دو کشور در مسقط پایتخت عمان، بین عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ مطرح شده است و بر اساس اطلاعات دریافت شده از سوی این وبسایت خبری بریتانیایی، یکی از موانع کلیدی برای توافقات آتی تلقی می‌شود.

 

ایران استدلال می‌کند که ذخایری که در چهار سال گذشته جمع‌آوری کرده، باید در داخل ایران و البته تحت نظارت دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باقی بماند.

 

تهران این کار را یک اقدام احتیاطی یا نوعی تضمین در قبال خروج احتمالی دوبارۀ دولت آینده آمریکا از توافق می‌داند، مشابه همان کاری که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ میلادی انجام داد و با توافق حاصل شده در سال ۲۰۱۵ میلادی در دولت باراک اوباما را رد کرد.

 

تهران می‌گوید اگر ذخایر اورانیوم از ایران خارج شود و پس از آن دولت آتی ایالات متحده نیز بار دیگر از توافق خارج شود، آنگاه باید غنی سازی اورانیوم را از صفر شروع کند که در این حالت، این ایران است که عملا به دلیل نقض این قرارداد از سوی یکی دیگر از طرف‌های آن یعنی واشنگتن مجازات می‌شود.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------