آخرین اخبار سیاست خارجی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

ترامپ:جنگ هسته‌ای بین هند و پاکستان را متوقف کردیم؛سفر به خاورمیانه تاریخی خواهد بود

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی از کاخ سفید ادعا کرد که مداخله آمریکا مانع از وقوع یک «جنگ هسته‌ای بد» بین هند و پاکستان شد. دونالد…

گروسی: مشکلی که با ایران داریم،‌ این است که با نکات مبهم زیادی مواجه هستیم



گروسی،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه «ایران کشور بسیار بزرگی است» گفت: حتی ویرانگرترین کارزار نظامی قادر به ویران کردن تمامی زیرساخت‌های هسته‌ای ایران نخواهد بود؛ این اقدام یک فاجعه است.

به گزارش ایسنا،‌ «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با یک رسانه آرژانتینی، درباره موضوع هسته‌ای ایران صحبت کرد.

 

گروسی در پاسخ به اینکه آیا نگران تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن دولت آمریکا به انجام دادن اقدام نظامی علیه ایران است، گفت: بله. اسرائیل بارها در این باره صحبت کرده است. آن‌ها وضعیتی را که ایران یک سلاح اتمی داشته باشد را تهدیدی وجودی برای خود می‌دانند. در مواجهه با این موقعیت، این که مذاکراتی در جریان است، برایم مهم است.

 

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از تلاش «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در راستای متقاعد کردن «دونالد ترامپ» به برچیدن برنامه هسته‌ای ایران از طریق اقدام نظامی بوده‌اند. اگرچه رئیس‌جمهور آمریکا اکنون در حال طی کردن روندی دیپلماتیک برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران است.

 

ایران و آمریکا تا کنون چهار دور مذاکرات غیرمستقیم را با میانجی‌گری عمان برای رسیدگی به مسئله برنامه هسته‌ای ایران انجام داده‌اند. طرفین به طور کلی روند این مذاکرات را خوب ارزیابی کرده و گفت‌اند ایده‌های مفیدی در جریان گفت‌وگوها مطرح شده و جریان مذاکرات از کلیات فاصله گرفته است.

 

مقام‌های ایران تاکید کرده‌اند برخورداری ایران از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و حق غنی‌سازی ایران موضوعی قابل مذاکره نیست و تاکید کرده‌اند ایران مقتدرانه از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود در قبال هرگونه اقدام متجاوزانه دفاع خواهد کرد.

 

گروسی در گفت‌وگو با شبکه «لا ناسیون» آرژانتین گفت: من با «استیو ویتکاف» نماینده ترامپ در منطقه در تماس بوده‌ام و در تلاش هستیم اطلاعاتی را که درباره ایران داریم، ارائه کنیم. همه (با ایران) گفت‌وگوهایی دارند اما تنها کسی که در ایران است، ما (آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) هستیم.

 

ویتکاف ریاست هیات دیپلماتیک آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم با تهران را بر عهده دارد.

 

مدیرکل آژانس در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این که آیا حضور آژانس در ایران دائمی است، ادعا کرد: بله ما در آن‌جا حضور داریم و وقفه‌ای در بازرسی‌ها نبوده است. مشکلی که با ایران داریم،‌ این است که با نکات مبهم زیادی مواجه هستیم چراکه این کشور هیچ‌گاه مسائل را به خوبی توضیح نداه است. با این وجود، ما تنها نهادی هستیم که یک هیات بازرسی رسمی در آن‌جا دارد. این به دلیل عضویت ایران در پیمان منع گسترش تسلیحاتی اتمی است که در آن مقرر شده هر کشوری که فعالیت هسته‌ای دارد،‌ باید با آژانس توافقی درباره بازرسی آشکار آن داشته باشد.

 

او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا با وجود کارزار رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته‌ای ایران، مسیر دیپلماتیک را برای رسیدگی به این مسئله در اولویت قرار می‌دهد، گفت: کاملا. من معتقدم باید به طور خستگی‌ناپذیری در پی دستیابی به توافقی دیپلماتیک باشیم. این امر غیرممکن نیست. باید از کار ویتکاف در این زمینه حمایت کرد.

 

نیاز به شفاف‌سازی بیشتر از سوی ایران

گروسی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این که آیا می‌تواند به طور دائمی از دست‌یابی ایران به یک سلاح اتمی جلوگیری کرد، توضیح داد: بله، قطعا. در این راستا، به یک توافق سیاسی نیاز داریم که ایران به موجب آن متعهد شود که سلاح هسته‌ای نداشته باشد. ایرانی‌ها می‌گویند نسبت به این موضوع متعهدند اما در عین حال تردیدهایی نیز وجود دارد. نسبت به بسیاری از فعالیت‌هایی که در ایران انجام می‌شود، شبهاتی وجود دارد. آن‌ها باید درباره این شبهات شفاف‌سازی کنند و شفافیت بیشتری داشته باشند. دست یافتن به این غیرممکن نیست.

 

او با اشاره به تماس‌های خود با مقام‌های ایرانی گفت: من مدام با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در تماسم که به من می‌گوید آن‌ها هم همین هدف را دنبال می‌کنند.

 

اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران مسئله اصلی را حل نمی‌کند

مدیرکل آژانس درباره هرگونه اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران گفت: حمله‌ای از سوی اسرائیل باعث بروز یک درگیری گسترده خواهد شد و نمی‌دانم که آیا بتواند مشکل اصلی را حل کند یا خیر. چراکه مشکل اصلی ظرفیت فعالی ایران برای داشتن یک سلاح اتمی است، حتی ویرانگرترین کارزار (اقدام نظامی) نیز قادر به ویران کردن تمامی زیرساخت‌ها نخواهد بود و امکان بازسازی آن وجود خواهد داشت. چنین اقدامی فاجعه‌بار خواهد بود. به یاد داشته باشید که ایران کشوری بسیار بزرگ و ثروتمند است.

 

او افزود: به نظرم اگر بتوانیم ترس از دست‌یابی ایران به سلاحی هسته‌ای را برطرف کنیم،‌ گام بسیار بزرگی در راستای برقراری ثبات در منطقه غرب آسیا برداشته‌ایم که تا کنون رنج زیادی را متحمل شده است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------