واکنشها به ابلاغ قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی | آمریکا: غیرقابل قبول است
- مجموعه: اخبار سیاست خارجی
- تاریخ انتشار : پنجشنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۴ ۰۲:۱۴

به گزارش ایرنا، خانم تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ابلاغ قانون تعلیق همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شد: در شرایطی که ایران از فرصتی برای تغییر رویکرد و صلح و رونق برخوردار است، تصمیم برای تعلیق و محدود کردن همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی غیرقابل قبول و نگران کننده است.
این مقام وزارت خارجه دولت دونالد ترامپ ادعا کرد: «ایران باید بدون هیچگونه تاخیر بیشتری بهطور کامل با آژانس همکاری کند.»
این مقام آمریکایی با تکرار ادعاها درباره حمله واشنگتن به تاسیسات هسته ای ایران مدعی شد: پیش از عملیات موفق نظامی ایالات متحده، ایران در حال انباشت ذخایر رو به رشد اورانیوم با غنای بالا بود که هیچ هدف صلحآمیز معتبری برای آن وجود نداشت و تنها کشوری بود که بدون داشتن سلاح هستهای، اقدام به تولید اورانیوم با غنای تا ۶۰ درصد میکرد.ایران باید به تعهدات پادمانی خود براساس ان پی تی پایبند باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: این تعهدات ارائه توضیحات کامل به پرسشهای باقیمانده آژانس را از جمله ذرات هستهای کشف شده که همچنان حل نشدهاند، شامل میشود و ایران باید همچنین به آژانس دسترسی کامل به تأسیسات غنیسازی تازه معرفی شده خود را بدهد.
این سخنگوی دولت ترامپ ادامه داد: منتظر گزارش جدی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره این موضوع هستیم.
بخش سخنگویی آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «ما از گزارشها مطلع هستیم. آژانس بینالمللی انرژی اتمی در انتظار دریافت اطلاعات رسمی بیشتر از سوی ایران است.»
واکنش سازمان ملل به ابلاغ قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره ابلاغ قانون تعلیق همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، آن را نگران کننده دانست و گفت که دبیرکل سازمان ملل از همه کشورها خواسته است درباره مسائل هسته ای از نزدیک با آژانس همکاری کنند.
سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به این سوال که ایران اعلام کرد که همکاری خود را با آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) را به حالت تعلیق درآورده است. آیا دبیرکل واکنشی نشان داده است؟ پاسخ داد: ما تصمیم رسمی را دیدهایم که آشکارا نگرانکننده است. من فکر میکنم دبیرکل در درخواست خود از ایران برای همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و صادقانه بگویم، از همه کشورها خواسته است که در مورد مسائل هستهای از نزدیک با آژانس همکاری کنند.
دوجاریک در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه اتفاقی برای بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران میافتد؟ و آیا مذاکرات پشت درهای بسته در حال انجام است؟ گفت: اینها سوالاتی هستند که باید از دفتر آقای [رافائل] گروسی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بپرسید.
سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به این تحول و با توجه به اینکه اسنپبک (مکانیسم ماشه) در شورای امنیت، مطرح خواهد شد، آیا دبیرکل در مورد موضوع اسنپبک، با توجه به این تحول، موضعی دارد؟ نیز پاسخ داد: ما اقدامات شورای امنیت را به خرد و تدبیر اعضای شورای امنیت واگذار میکنیم.
این در حالی است که خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس به نقل از «یک دیپلمات آگاه از عملیاتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به شرط افشا نشدن نامش گفت و گو کرده است»، مدعی شد: بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از این اعلام این خبر، همچنان در ایران هستند و دولت به آنها اعلام نکرده است که ایران را ترک کنند.