آخرین اخبار سیاست خارجی

مارکو روبیو،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

وزیر خارجه آمریکا: نمی‌توان به ایران اجازه داد سلاح‌های کشنده در اختیار داشته باشد

وزیر خارجه آمریکا در خصوص برنامه هسته‌ای صلح آمیز تهران مدعی شد: نمی‌توان به ایران اجازه داد سلاح‌های کشنده در اختیار داشته باشد. به گزارش مهر، مارکو روبیو وزیر خارجه…

ویتکاف و یک مقام آمریکایی: مایل به مذاکره با ایران هستیم | نماینده مجلس: اظهارات ویتکاف صحت ندارد



ویتکاف،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
«استیون ویتکاف» فرستاده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه روز چهارشنبه اعلام کرد واشنگتن تمایل به مذاکره با ایران دارد.

به گزارش ایسنا، ویتکاف در اظهارات خود با اشاره به اعمال قریب‌الوقوع تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران عنوان کرد که تهران در «وضعیت دشواری» قرار دارد و افزود: «ما با آن‌ها [ایران] صحبت می‌کنیم... چرا نکنیم؟»

 

مقام آمریکایی: آماده گفت‌و‌گو با ایران هستیم

«مینیون هوستون» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه الجزیره مدعی شد: «ما بارها از ایران خواسته‌ایم که وارد مذاکرات شود، چرا که فرصت‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد».

 

وی افزود: «آنچه می‌خواهیم آمادگی ایران برای پذیرش بازرسان بین‌المللی است».

 

هوستون همچنین با اشاره به اقدام سه کشور اروپایی (تروییکا) در فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران تأکید کرد: «با وجود این تحریم‌ها، ما همچنان آماده گفت‌وگو هستیم».

 

عزیزی: اظهارات ویتکاف درباره مذاکرات با ایران صحت ندارد

«ابراهیم عزیزی» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در رابطه با اظهارات ویتکاف فرستاده رییس جمهور آمریکا در مورد ادامه مذاکرات با ایران تصریح کرد اظهارات ویتکاف صحت ندارد.

 

عزیزی که با المیادین گفت وگو می کرد، افزود نمایندگان پارلمان به توصیه ها و پیشنهادهای رهبر معظم درباره مسایل هسته ای متعهد هستند.

 

وی اضافه کرد، در صورتی که مکانیسم ماشه اجرا شود، توافق قاهره درباره همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بدون شک لغو خواهد شد.

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشدار داد نیروهای مسلح ایران با تمام امکانات و توان خود به هر گونه اقدام علیه این کشور پاسخ خواهند داد.

 

کالاس: امیدوارم به راه‌حل دیپلماتیک با ایران برسیم

کالاس در پاسخ به خبرنگاری درباره میزان احتمال جلوگیری از اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران گفت: «زمان در حال سپری شدن است. تنها چند ساعت باقی مانده است. ما بر سر میز نشستیم و واقعا به دنبال راه‌حل دیپلماتیک گشتیم.»

 

وی ادامه داد: «هنوز چند ساعتی باقی است و امیدوارم به نتیجه برسیم. ما خواستار راه‌حل دیپلماتیک هستیم. باید در نهایت به توافقی درخصوص برنامه هسته‌ای ایران دست پیدا کنیم.»

 

پزشکیان در دیدار رئیس شورای اتحادیه اروپا: مسئول وضعیت فعلی کسانی هستند که از توافق برجام خارج شدند

مسعود پزشکیان بعد از ظهر چهارشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، در دیدار «آنتونیو کوستا» رئیس شورای اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه «موضع بنده از همان دوران رقابت‌های انتخاباتی وفاق ملی در داخل ایران و تقویت روابط با دنیا بود»، اظهار داشت: ما به دنبال ارتقای سطح روابط با همه کشورهای دنیا از جمله کشورهای اروپایی بر اساس منافع و احترام متقابل بوده و هستیم، اما رژیم صهیونیستی از همان نخستین روز آغاز به کار دولت بنده، در این مسیر اختلال‌آفرینی کرد و این رویه همچنان ادامه دارد.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران هرگز خواهان هیچ جنگ و درگیری نیست، افزود: جمهوری اسلامی ایران خواهان روابط سازنده و صمیمی است و برای این منظور آماده گفت‌وگو و تفاهم برای رفع مشکلات، موانع و دغدغه‌ها با هدف جلوگیری از دامن زدن به اختلافات است.

 

پزشکیان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه اعلام کرده و می‌کند که هرگز به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، تصریح کرد: آماده همکاری برای شفاف‌سازی در این زمینه و اثبات غلط بودن فضاسازی‌ها در این رابطه هستیم. مسئول وضعیت فعلی کسانی هستند که تعهدات خود را نقض و از توافق برجام خارج شدند.

 

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حالی که قدرت‌های دنیا بر سر یک مشکل کوچک در کشوری مثل ایران، جنجال به راه می‌اندازند، در برابر عبور از همه خطوط قرمز از سوی رژیم صهیونیستی سکوت کرده‌اند؛ جمهوری اسلامی ایران مرتکب کدام جنایت و ترور شده است! آیا ما دانشمندان کشور دیگری را ترور کردیم، یا خود یکی از بزرگترین قربانیان ترور هستیم؟

 

رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز در این دیدار با بیان اینکه علاقمند به تقویت ارتباطات با ایران هستیم، خاطرنشان کرد: باید با گفت‌وگو و تفاهم مشکلات را برطرف کنیم.

 

آنتونیو کوستا همچنین با اشاره به محکومیت اقدامات اسرائیل از سوی این اتحادیه، تشکیل دولت مستقل فلسطینی را موثرترین راهکار حل مسئله فلسطین دانست و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی از سوی اکثریت کشورهای اروپایی را گامی در این مسیر عنوان کرد.

 

پزشکیان: بازگشت تحریم‌ها ناخوشایند است، اما پایان راه نیست و در برابر آنها تسلیم نمی‌شویم

مسعود پزشکیان پیش از ظهر دیروز چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۴، به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، در دیدار جمعی از فعالان ضد جنگ، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال صلح، آرامش، عدالت و انصاف است، اظهار داشت: اگر انسان‌ها بپذیرند که حقوق و حدود خود را رعایت کنند، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

 

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تا زمانی که زبان زورگویی برقرار باشد، امکانی برای گفت‌وگو باقی نخواهد ماند، افزود: ایران به هیچ‌وجه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست. ما از گفت‌وگو روی‌گردان نیستیم، اما گفت‌وگو با پرهیز از زورگویی و از موضع برابر معنا می‌یابد.

 

پزشکیان در ادامه تصریح کرد: حمله رژیم صهیونیستی به قطر، آن هم به نشستی که به منظور بررسی پیشنهاد آتش‌بس برگزار شده بود، نشان داد که این رژیم به هیچ خط قرمز و اصلی از حقوق بشر پایبند نیست.

 

رئیس جمهور گفت: کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا امروز بهتر و بیشتر درک کرده‌اند که عامل ناامنی نه ایران، بلکه رژیم صهیونیستی است. البته این چیزی از مسئولیت سازمان‌های بین‌المللی کم نمی‌کند. این رژیم صهیونیستی است که مرتکب هر جنایتی می‌شود، اما ایران تحریم می‌شود؛ این مصداق روشن حاکمیت قانون جنگل است.

 

پزشکیان با اشاره به سابقه دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: آمریکا همواره تلاش کرده برای ایران مشکل‌تراشی کرده و در منطقه ناامنی و جنگ به راه بیندازد؛ جمهوری اسلامی ایران به هیچ‌وجه خواهان جنگ و درگیری نیست، اما به هر تجاوزی با قدرت و قاطعانه پاسخی پشیمان کننده می‌دهد.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ ایرانی حاضر نیست کشور خود را به دشمن واگذار کند، اظهار داشت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه باعث ارتقای وحدت و انسجام در جامعه ایران شد.

 

پزشکیان با اشاره به اینکه هیچ کدام از نهادهای بین‌المللی توان مقابله با جنایات و تجاوزهای رژیم صهیونیستی را ندارند، افزود: این جنایات به پشتوانه حمایت‌های آمریکا و برخی کشورهای غربی صورت می‌گیرد؛ وجدان بشری چگونه در برابر کشتار ۶۵ هزار انسان بی‌دفاع و بی‌گناه در غزه سکوت کرده است! رفتار وحشیانه و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی با انسان‌های بی‌گناه و بی‌دفاع در دنیایی که مدعی حقوق بشر است، چگونه قابل توجیه و پذیرش است!؟

 

رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه ایران از دیپلماسی عمومی و ارتباط و مراوده میان دو ملت ایران و آمریکا استقبال می‌کند، اما این دولت آمریکاست که مانع رابطه بین مردم دو کشور می‌شود، تصریح کرد: ایران در حین مذاکره با آمریکا بود که رژیم صهیونیستی با چراغ سبز این کشور به ما حمله کرد. چه کسی از برجام خارج شد؟ حمله به ایران بر اساس کدام قاعده بین‌المللی قابل توجیه است!

 

پزشکیان با اشاره به اینکه کشورهای زیاده‌خواه مرتکب هر تجاوز و جنایتی می‌شوند و هر دفاعی در برابر این تجاوزات و جنایات را تروریسم توصیف می‌کنند، گفت: ایران خواهان صلح و آرامش است، اما هرگز زیر بار زور هم نمی‌رود. از سوی دیگر اگر چه بازگشت هر تحریمی ناخوشایند است، اما پایان راه نیست و قرار نیست ما در برابر آن تسلیم شویم. ما راه برون‌رفت از هر وضعیتی را پیدا خواهیم کرد، به ویژه آن‌که امروز ایران علاوه بر روابط گسترده دوجانبه با همسایگان، در عرصه منطقه‌ای و جهانی نیز ظرفیت خوبی مثل عضویت در سازمان‌هایی نظیر شانگهای، بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را دارد.

 

جمعی از فعالان ضد جنگ حاضر در این نشست نیز به تشریح دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

 

انتقاد از بیان سخنان غیرواقعی و غیرمنطبق بر عملکرد کشورها از سوی سران آنها در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، تاکید بر اجرای عدالت به عنوان راهکار موثر استقرار صلح واقعی در جهان، انتقاد از مواضع ستیزه‌جویانه رئیس جمهور آمریکا علیه ایران، تاکید بر اهمیت گفت‌وگوی مستقیم و بی‌واسطه ایران و آمریکا برای حل و فصل مسائل، تاکید بر ضرورت تقویت دیپلماسی عمومی و گسترش روابط میان مردم ایران و آمریکا به ویژه برای بی‌اثر کردن تبلیغات دروغ رسانه‌ای در آمریکا علیه ایران و ضرورت اتخاذ اقدامات بازدارنده موثر برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه اهم نظرات مطرح شده از سوی مدعوین این نشست بود.

 

پزشکیان: اگر اسنپ‌بک اتفاق بیفتد، گفت‌وگو دیگر معنایی ندارد

مسعود پزشکیان بعد از ظهر دیروز چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۴ به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، در دیدار آقای «یوناس گار استوره‌» نخست وزیر نروژ، با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بر اساس مبانی اعتقادی و نیز رویکرد روشن سیاسی، هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود، بدبینی کشورهای غربی نسبت به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را ناشی از سوءتفاهم و بخشی از آن را نیز به دلیل تبلیغات غیرواقعی رژیم صهیونیستی دانست.

 

پزشکیان،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر اسنپ‌بک اتفاق بیفتد، گفت‌وگو دیگر معنایی ندارد، افزود: کشورهای غربی باید پایبندی خود به تعهدات‌شان را نشان دهند تا اساسا تفاهم معنا و مفهوم پیدا کند؛ وضعیت فعلی به دلیل عدم پایبندی طرف غربی به تعهداتشان پدید آمده است.

 

نخست وزیر نروژ نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه اراده کشورهای غربی بر حل مشکلات است، اظهار داشت: باید به دنبال راه‌حل‌هایی برای تفاهم و رفع نگرانی‌ها بود؛ در این صورت امکان جلوگیری از اسنپ‌بک وجود خواهد داشت.

 

تاکید پزشکیان و مکرون بر حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران از مسیر گفت‌وگو

روسای جمهور ایران و فرانسه در دیدار یکدیگر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل بر تلاش برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران از مسیر گفت‌وگو تاکید کردند.

 

در این دیدار، طرفین ضمن بررسی روابط دوجانبه اظهار امیدواری کردند که در آینده با حل مشکلات موجود میان دو کشور، زمینه‌های لازم برای گسترش روابط و همکاری‌های فیمابین فراهم شود.

 

پزشکیان در زمینه موضوع هسته‌ای تاکید کرد که ایران به هیچ‌وجه به دنبال ساخت بمب هسته‌ای نیست و آماده است در چارچوبی قابل قبول با طرف‌های اروپایی در بحث هسته‌ای خود گفت‌وگو کند.

 

امانوئل مکرون نیز در این دیدار ضمن تاکید بر اراده فرانسه برای حل و فصل مسائل در روابط با ایران اظهار داشت که کشورش مایل به حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه و جلوگیری از جنگ است.

 

وی به تلاش‌های فرانسه در زمینه حل و فصل پرونده هسته‌ای اشاره و آمادگی این کشور را برای تلاش در مسیر جلوگیری از تشدید اوضاع اعلام کرد.

 

روایت ماکرون از دیدار با پزشکیان

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه چهارشنبه با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار خود با «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

 

ماکرون در ابتدای این پست مدعی شد: «اول و مهمتر از همه، من درخواست خود را تکرار کردم؛ سیسیل کوهلر، ژاک پاری و لنارت مونترلو، گروگان‌های دولتی که به‌طور خودسرانه در شرایط غیرانسانی در ایران بازداشت شده‌اند، باید فورا آزاد شوند. فرانسه هیچ یک از فرزندان خود را رها نخواهد کرد.»

 

او سپس با اشاره به اسنپ‌بک و احتمال بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران گفت: «در مواجهه با عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای خود، ما به همراه آلمان و بریتانیا تصمیم گرفته‌ایم که روند اسنپ‌بک را فعال کنیم و به ما اجازه می‌دهد تحریم‌ها را علیه ایران دوباره اعمال کنیم.»

 

امانوئل ماکرون افزود: «موضع ما روشن است؛ ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

 

رئیس‌جمهور فرانسه درخصوص دیدارش با رئیس‌جمهور پزشکیان گفت: «من خواسته‌های خود را که در مورد آنها مصالحه نخواهیم کرد، به رئیس‌جمهور ایران تکرار کردم و از جمله آنها می‌توان به دسترسی کامل بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، شفافیت در مورد ذخایر مواد غنی‌شده و از سرگیری فوری مذاکرات اشاره کرد.»

 

ماکرون در پایان نوشت: «توافق همچنان امکان‌پذیر است. فقط چند ساعت دیگر باقی مانده است. این به ایران بستگی دارد که شرایط مشروعی را که تعیین کرده‌ایم، برای امنیت منطقه و برای ثبات جهان رعایت کند.»

 

ویتکاف،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------