آخرین اخبار سیاست خارجی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

اتحادیه اروپا: نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست | دبیرکل سازمان ملل خواهان پایان چرخه خطرناک انتقام‌گیری در خاورمیانه شد

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با بیان اینکه اتحادیه اروپا گزارش‌های منتشر شده پیرامون حادثه انفجار در اصفهان را دنبال می‌کند، گفت: هنوز تائیدیه‌ رسمی درباره حمله ادعایی…

ایران: دنبال توافقی هستیم که ۱۰۰ درصد در راستای منافع ملی ایران باشد/چین: آمریکا پاسخ موثر به خواسته‌های منطقی ایران بدهد



اخبار،اخبار جدید،اخبار روز
خبرگزاری رویترز در گزارشی با مطرح کردن دیدگاه چند مقام ایرانی، به آخرین تحولات مذاکرات احیای توافق هسته‌ای و چشم‌انداز آن پرداخت.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم برجامی میان آمریکا و ایران که به تازگی در قطر برگزار شد، آورده است: مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن در قطر درباره حفظ توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، روز چهارشنبه بدون پیشرفت به پایان رسید. ایران عزم آمریکا را زیر سوال برده است. اما دو مقام رسمی و یک سیاستمدار ایرانی با اشاره به این که سختی مذاکرات موجب دل‌سردی ایران نخواهد شد، گفتند، ایران به دنبال دیپلماسی است.

 

رویترز در ادامه بدون اشاره به نام این افراد نوشت: یک مقام ایرانی در این باره گفت، منطقه در حال تغییر است، اتحادها در حال تغییرند. اسراییل به دنبال عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی است و آمریکایی‌ها از این تحولات حمایت می‌کنند.

 

این خبرگزاری در ادامه به نقل از این مقام ایرانی نوشت: این‌ موارد تهدیدهایی جدی هستند که باید خنثی‌ شوند. دشمنان ما دعا می‌کنند که مذاکرات هسته‌ای پایان بیابند. اما این اتفاق نخواهد افتاد.

 

رویترز نوشت: یک مقام ایرانی دیگر می‌گوید، «پیام نشست دوحه[مذاکرات غیرمستقیم برجامی در قطر] به کشورهای حاشیه خلیج فارس ساده بود؛ برخلاف ادعای اسراییل، ایران به دیپلماسی به عنوان راهکاری برای تمامی مسائل، از مسائل هسته‌ای گرفته تا منطقه‌ای و فراتر از آن، باور دارد.

 

این خبرگزاری همچنین نوشت: دومین مقام ایرانی‌ای که به دیدگاه او اشاره شد، همچنین می‌گوید، «ما هیچ عجله‌ای نداریم. جمهوری اسلامی با توافق یا بدون آن دوام خواهد آورد. برنامه هسته‌ای ما هر روز پیشرفت می‌کند. گذر زمان به نفع ماست. ولی ما توافقی می‌خواهیم که ۱۰۰ درصد در راستای منافع ملی ما باشد. ما یک توافق خوب می‌خواهیم.»

 

چین: آمریکا پاسخ موثر به خواسته‌های منطقی ایران بدهد/ واشنگتن تنها مسئول بحران کنونی است 

نماینده چین در سازمان ملل ضمن تاکید بر اهمیت توافق هسته‌ای برای حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی، آمریکا را مسئول اصلی «بحران هسته‌ای ایران» دانست و خواستار تلاش بیشتر طرفین مذاکرات برجامی برای حفظ نتایج فعلی مذاکرات، رسیدن به راهکاری سیاسی و پرهیز از استانداردهای دوگانه جهت حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران شد.

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

به گزارش ایسنا، ژانگ جون، نماینده چین در سازمان ملل با قرائت بیانیه‌ای درباره «مسئله هسته‌ای ایران» در شورای امنیت سازمان ملل که متن آن در وبگاه هیات نماندگی دائم چین در سازمان ملل منتشر شده است، با تاکید بر اهمیت توافق هسته‌ای، گفت: برجام[توافق هسته‌ای] که حاصل کار و تلاش ده ساله است، پیروزی بزرگی در دیپلماسی چندجانبه بود که دارای تاییدیه قانونی با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است. این توافق یکی از ارکان مهم مقررات بین‌المللی منع اشاعه تسلیحات اتمی، صلح و ثبات در خاورمیانه و رویدادی موفقیت‌آمیز در زمینه حل و فصل مسائل منطقه‌ای پر بحث از طریق گفتمان و مذاکره است.

 

جون افزود: از سال گذشته تاکنون، پیش‌رفت مثبتی در زمینه مذاکرات برای ازسرگیری پایبندی به برجام صورت گرفته است. مذاکرات الان در مرحله نهایی قرار دارد. ما از آغاز دوباره مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در قطر استقبال می‌کنیم. همچنین امیدواریم تمامی طرفین دخیل در مذاکرات با احساس فوریت بیشتری و بدون تاخیر، بر سر مسائل باقی‌مانده به توافق برسند تا هرگونه مانعی را که سر راه احیای کامل توافق و اطمینان‌یابی از اجرای موثر آن وجود دارد، از بین ببرند.

 

او با تاکید بر اهمیت آینده توافق هسته‌ای برای مقررات بین‌المللی منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای، ثبات منطقه‌ای و صلح و ثبات بین‌المللی، گفت که چین برای نگه داشتن مذاکرات برجامی در مسیر درست با چشم‌انداز نتیجه‌ای مثبت و بهنگام، چند نکته را مطرح می‌کند.

 

 در اولین نکته‌ای که در این بیانیه مطرح شده، بر پیروی از هدف رسیدن به «راهکاری سیاسی» تاکید شده است.

 

نماینده چین تاکید کرد، «هیچ جایگزین بهتری برای این توافق وجود ندارد، همان طور که گفتمان و رایزنی تنها راه رو به جلو در زمینه حل و فصل بحران هسته‌ای ایران است.»

 

نماینده چین در سازمان ملل همچنین در اولین نکته‌ای که تشریح کرده، متذکر شد: تمامی طرفین باید در یک مسیر پیش بروند، مسیری را که به راهکاری سیاسی و دیپلماتیک منتهی می‌شود در پیش بگیرند و باهم برای کمک به روند مذاکرات و تسهیل آن، نشان دادن عقلانیت و اراده سیاسی همکاری کنند و بر سر مسائل باقی‌مانده به توافق برسند.

 

در دومین نکته‌ای که در بیانیه چین در شورای امنیت مطرح شده، آمده است: دولت قبلی آمریکا با بی‌توجهی به اهداف جامعه بین‌المللی، به طور یک‌جانبه از برجام خارج شد و کارزار فشار حداکثری را علیه ایران اعمال کرد. باید اقرار کرد که این دلیل اصلی بحران هسته‌ای فعلی ایران است. آمریکا به عنوان تنها مسئول بحران در پرونده هسته‌ای ایران، باید مسئولیت‌های خود را بپذیرد، یک بار برای همیشه اشتباهش را جبران کند و در اسرع وقت تصمیمی سیاسی اتخاد کند و اقدامات ملموسی در راستای پاسخ مثبت و موثر به خواسته‌های منطقی ایران انجام دهد.»

 

نماینده چین در سازمان ملل در این راستا افزود: آمریکا با وجود تکرار آمادگی‌اش برای بازگشت به پایبندی به توافق، تحریم‌ها علیه ایران و طرف‌های سوم را حتی در روند مذاکرات افزایش می‌دهد. این کار به وضوح، برای هرگونه پیشرفت مثبتی در مذاکرات زیان‌بار است. آمریکا باید به حرف‌هایش عمل کند و تمامی تحریم‌های یک‌جانبه و اقدامات «مدیریت درازدستانه» را علیه ایران لفو کند تا ایران بتواند به طور کامل از مزایای برجام بهره‌مند شود.

 

در نکته سومی که نماینده چین در سازمان ملل مطرح کرد، به «حذف مداخله در روند مذاکرات» اشاره شده و آمده است: در حالی که به مرحله آخر نزدیک می‌شویم، بیش از پیش اهمیت دارد که طرفین اعتماد موجود را تقویت کنند، هرگونه مداخله را رد کنند و نتایجی را که به سختی تا به امروز در مذکرات به دست آمده‌اند، حفظ کنند. در این زمینه، تمامی طرفین باید با منطق پیش بروند،‌ خویشتن‌داری کرده و از هر گونه اقدام غیرسازنده‌ای که می‌تواند به تنش‌ها دامن بزند، خودداری کنند.

 

در نکته چهارمی که در این بیانیه مطرح شد، به «پرهیز از استانداردهای دوگانه» تاکید شده و آمده است: به کار بستن استانداردهای دوگانه‌ای که به ضرر اهداف ان‌پی‌تی هستند، باید در جهت حفظ مرجعیت و کارآمدی مقررات بین‌المللی منع اشاعه تسلیحات اتمی برطرف شوند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------