آخرین اخبار سیاست خارجی

نتانیاهو،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

نتانیاهو: ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل «در مخمصه عمیقی» است | از یک «توافق استثنایی» با ایران حمایت خواهم کرد

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بدون اشاره به ادعاهای اولیه برای نابودی حماس، تنها دلیل ادامه حملاتش در غزه را آزادی اسیران صهیونیست عنوان کرد. به گزارش ایسنا، «بنیامین…

موضع مشترک اسرائیل و کیهان در برابر اجلاس وین | ایران لغو تحریم های آمریکا را راستی آزمایی می کند



اسرائیل و کیهان,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی
در حالی که سایت اصولگرای مشرق، سه شنبه شب از مخالفت نتانیاهو با نشست وین خبر داده بود، روزنامه کیهان ، علاوه بر اینکه روز ۵شنبه با نخست وزیر اسرائیل همسو شده بود، امروز هم با او همراه شد. 

 به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه نوشت: نشست کمیسیون مشترک برجام که دوشنبه هفته گذشته در وین صورت گرفت، متفاوت از نشست‌های دوره‌ای این کمیسیون ظرف سه سال گذشته بود و آن این بود که تیم آمریکا اجازه پیدا کرد در وین حضور پیدا کند و به واسطه ۴+۱ به طور غیرمستقیم با هیئت ایرانی رایزنی کند.

 

نشست دوشنبه گذشته وین مجددا دیروز تمدید و برای دومین‌بار برگزار شد که ضمن این نشست تصمیم گرفته شد طرفین(ایران، ۴+۱ و آمریکا) مجددا پس از رایزنی در کشورهای خود، روز چهارشنبه آینده به وین بازگردند و مجددا رایزنی(مذاکرات) را ادامه دهند. در این میان اظهارات آقایان عراقچی و ظریف، در کنار سخنان سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ابهاماتی را برانگیخته است. آقای عراقچی دیروز در اظهاراتی دوپهلو، هم تصریح کرد «تا وقتی آمریکا تمام تحریم‌ها را برنداشته، هیچ‌یک از فعالیت‌های هسته‌ای ایران متوقف نخواهد شد» و هم در عین‌حال گفت «نشانه‌هایی بروز کرده که آمریکا در حال بررسی مواضع خود و حرکت به سمت برداشتن کامل تحریم‌هاست.» او ضمنا اظهارات غیردقیقی را مطرح کرد که از سوی آقای ظریف هم تکرار شد. عراقچی گفت «لغو تمام تحریم‌های آمریکا که در دوران رئیس‌جمهور قبلی(ترامپ) وضع شده‌اند، گام ضروری برای احیای برجام است.»

 

آقای ظریف هم دیروز در توئیتی نوشت: «ایران، مسیری منطقی برای انطباق کامل با برجام پیشنهاد داد. ایالات متحده که باعث بحران موجود است، باید اول به طور کامل به برجام بازگردد. ایران، پس از راستی‌آزمایی سریع، پاسخ متقابل می‌دهد. تمام تحریم‌های دوره ترامپ، مغایر با برجام بود که باید برداشته شود.»

 

هرچند آقای عراقچی توضیح نداد کدام نشانه‌ها را دیده که می‌گوید «نشانه‌هایی بروز کرده که آمریکا در حال بررسی و حرکت به سمت برداشتن کامل تحریم‌هاست، اما برخلاف این روایت، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد «هیچ اعتمادی بین آمریکا و ایران وجود ندارد. با این وجود، تعاملات انجام شده در وین سازنده بود. برنامه موشکی ایران، نقض حقوق بشر و حمایتش از تروریسم، همچنان نگرانی‌های آمریکاست و در نتیجه فشار بر ایران و تحریم‌های مرتبط با اینها ادامه خواهد یافت.»

 

از وین سیگنال‌های مثبت دیده می شود/ ایران و امریکا به دنبال حل مشکلات هستند

علی بیگدلی در اعتماد نوشت:گفت‌وگوهایی که در طول هفته گذشته در وین در مورد برجام انجام شد، نتیجه اراده‌ای است که در دولت‌های ایران و امریکا برای حل اختلاف‌نظرها در مورد برجام ایجاد شده است.

 

اسرائیل و کیهان,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

این اراده در هر یک از دو پایتخت با انگیزه‌ای متفاوت ایجاد شده است. دولت جمهوری اسلامی ایران به دلیل تشدید فشارهای اقتصادی و معیشتی که در اثر تحریم‌ها به مردم وارد می‌شود، تلاش می‌کند تا به طریقی برای رفع تحریم‌هایی که امریکا در طول نزدیک به سه سال علیه ایران وضع کرده است، راه‌حلی پیدا کند.

 

نباید فراموش کنیم که ایران مساله ضرورت لغو کامل تحریم‌ها توسط امریکا را مساله‌ای غیرقابل مذاکره عنوان می‌کرد اما همین که ایران پذیرفته است به صورت غیرمستقیم خواسته‌هایش را با طرف امریکایی مطرح و حرف‌های آنها را نیز به صورت غیرمستقیم دریافت کند، نشان می‌دهد که عملا تحولی در نحوه رفتار ایران ایجاد شده است.

 

امریکایی‌ها هم ناچار شده‌اند پای میز مذاکرات برگردند. دولت امریکا عملا به این نتیجه رسیده است که برای سر و سامان دادن به مشکلات و گرفتاری‌هایش در خاورمیانه، مجبور است که ملاحظات ایران را در نظر بگیرد و مسائل خود را با تهران به هر طریقی حل و فصل کند.

 

ادامه وضع کنونی برای امریکا در خاورمیانه مقدور نیست و اگر بخواهد به مسائل خاورمیانه و به ویژه خلیج فارس سر و سامانی بدهد، مجبور است خواسته‌ها و نقش ایران به عنوان یک بازیگر قدرتمند را در نظر بگیرد و به هر طریقی مشکلات خود با ایران را حل‌وفصل کند. به هر تقدیر شکل گرفتن مسیری برای دیپلماسی، هر چند غیرمستقیم، یک گام مثبت رو به جلو برای حل‌وفصل مشکلات میان دو طرف است.

 

اینکه تهران و واشنگتن پذیرفته‌اند که در چارچوب گفت‌وگوهای وین هر یک به نوعی مشارکت کنند، به این معنا است که دو طرف در طول ماه‌های گذشته دست‌کم انتظارات و کف و سقف خواسته‌های یکدیگر را ارزیابی کرده‌اند و با یک برنامه و نقشه راه برای راضی کردن طرف مقابل به پذیرش خواسته‌های‌شان وارد این ساز و کار شده‌اند.

 

علاوه بر نفس شکل‌گیری سازوکار دیپلماسی در وین، باید این را هم در نظر داشت که هم نمایندگان ایران و هم نمایندگان امریکا گفت‌وگوهای جاری را «سازنده» توصیف می‌کنند که خود یک نشانه مثبت در مورد احتمال نتیجه‌بخش بودن رایزنی‌های فنی و کارشناسی در مورد بازگشت طرفین به تعهدات برجامی است.

 

نکته مثبت دیگر در مورد این دور از مذاکراتی که در قالب کمیسیون مشترک برجام، به اضافه نشست‌های کارشناسی و فنی برای زمینه‌سازی اجرای تعهدات و بازگشت امریکا به برجام آغاز شده است، این است که هیات ایرانی برای گفت‌وگو و رایزنی با مقام‌های کشور به تهران بازمی‌گردد. این یک نشانه دیگر است که انتظارات و نقشه راه برای بازگشت به تعهدات تبادل شده است و طرفین برای پذیرش یا ارایه تحفظ و نظر اصلاحی باید وقت بیشتری بگذارند و نتیجه را در مذاکراتی که دوباره از هفته آینده آغاز می‌شود در اختیار یکدیگر قرار دهند. 

 

لوفیگارو: ایران لغو تحریم های آمریکا را راستی آزمایی می کند

نشریه فرانسوی لوفیگارو نوشت: ایران قصد دارد لغو تحریم های آمریکا را با انجام صادرات نفت و انجام معاملات بانکی بین المللی راستی آزمایی نماید.

 

به گزارش ایرنا، نشریه فرانسوی لوفیگارو ضمن اشاره به نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در وین تصریح کرد: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته آماده است تا از تصمیم رئیس جمهوری پیشین آمریکا، «دونالد ترامپ»، عقب نشینی کند، اما اختلافات همچنان ادامه دارد.

 

لوفیگارو افزود: مطابق موضع رسمی ایران که در ماه فوریه از سوی رهبر معظم ایران اعلام شده است، ایران تنها هنگامی که راستی آزمایی کند «تمام تحریم ها»، «واقعاً برداشته شده اند»، به تعهدات خود در سال ۲۰۱۵ باز خواهد گشت.

 

این رسانه فرانسوی با اشاره به سخنان کاظم غریب آبادی، سفیر ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه داد: «راستی آزمایی به این معنی است که به عنوان مثال، جمهوری اسلامی می تواند قراردادهای نفتی خود را امضا کند، نفت خود را صادر کند و درآمد خود را از طریق کانال های بانکی دریافت کند یا مصارف دیگری برای آن در نظر بگیرد».

 

به نوشته لوفیگارو این عضو هیئت نمایندگی ایران در وین خاطر نشان کرد: «در مورد بخش بانکی، ایران همچنین باید بتواند معاملات مالی را با استفاده از سایر کانال های مالی انجام دهد.».

 

این منبع خبری فرانسوی با انعکاس بخش های دیگری از سخنان غریب آبادی، نوشت: این «تنها راه اطمینان از لغو تحریم ها در عمل» است و نه فقط «روی کاغذ». تهران خواستار لغو «همه» تحریم ها است. «تحریم هایی که ترامپ دوباره آن ها را برگردانده بود»؛ «تحریم های جدیدی که دولت او وضع کرده بود» و همچنین «تحریم هایی که به بهانه های غیرمرتبط با انرژی هسته ای وضع شده اند».

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------