نتانیاهو: با آتش بس در غزه موافق هستیم اما نه به هر قیمتی | ترامپ: این هفته یا هفته آینده برای آتشبس در غزه توافق میشود
- مجموعه: اخبار بین الملل
- تاریخ انتشار : پنجشنبه, ۱۹ تیر ۱۴۰۴ ۰۱:۴۳

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره قطر، نتانیاهو در ادامه افزود: اسرائیل و آمریکا در موضوعات کلیدی درباره غزه توافق دارند.
وی تأکید کرد که من و رئیسجمهور ترامپ بر لزوم آزادی اسیران اسرائیلی و اینکه غزه نباید تهدیدی برای اسرائیل باشد، توافق داریم.
نتانیاهو در ادامه با اشاره به سیاستهای رژیم اشغالگر در قبال ساکنان نوار غزه، ادعا کرد: ما قصد اخراج هیچکس را از غزه نداریم و ترامپ نیز چنین پیشنهادی ارائه نکرده است. تنها گزینه رفتن یا ماندن را به ساکنان غزه دادهایم».
نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین از وجود یک راهبرد مشترک با آمریکا سخن گفت و افزود: با رئیسجمهور ترامپ استراتژی مشترکی داریم که مبتنی بر هماهنگی کامل، نه فشار استوار است.
نتانیاهو در خصوص آینده غزه نیز اظهار کرد: اسرائیل الزامات امنیتی خاص خود را دارد و ما با همکاری مشترک با آمریکا برای تحقق آن تلاش میکنیم. باید فلسطینیها نیز حق خروج از غزه را داشته باشند.
در همین حال، شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گزارش داد که ممکن است نتانیاهو پیش از ترک واشنگتن در شامگاه پنجشنبه، دیدار دیگری با ترامپ داشته باشد.
ترامپ: این هفته یا هفته آینده فرصت و شانس بالایی برای حلوفصل جنگ غزه وجود دارد | درخواست اوکراین برای سامانه پاتریوت را بررسی می کنیم
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: این هفته یا هفته آینده فرصت و شانس بالایی برای حلوفصل جنگ غزه وجود دارد و ما به توافق بسیار نزدیک هستیم.
رئیس جمهوری آمریکا در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا امروز دوباره نتانیاهو گفت و گو خواهد کرد، گفت: «او بعداً میآید. ما قرار است تقریبا منحصرا در مورد غزه صحبت کنیم.»
ترامپ مدعی شد: «ما باید این موضوع را حل کنیم. این یک تراژدی است و او میخواهد آن را حل کند، و من میخواهم آن را حل کنم، و فکر میکنم طرف مقابل هم امر را میخواهد.»
در همین حال فرستاده ویژه ترامپ در امور غرب آسیا (خاورمیانه) گفت که به توافق میان اسرائیل و حماس امیدوار است.
استیو ویتکاف گفت: «ما امیدواریم که تا پایان این هفته به توافقی برسیم که ما را به آتشبس ۶۰ روزه برساند. ۱۰ اسیر زنده و ۹ اسیر فوت شده آزاد خواهند شد.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین درباره جنگ روسیه و اوکراین با بیان اینکه درخواست کی یف برای دریافت سامانه پاتریوت بیشتر را بررسی خواهد کرد، تصریح کرد: «میدانم که اوکراینیها درخواست سامانه پاتریوت را مطرح کردهاند. ما باید آن را بررسی کنیم و البته که این یک سامانه بسیار گرانقیمت است، بسیار گران.»
صدور مجوز توقف ارسال سلاح به اوکراین از سوی وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) و اطلاع ندادن این موضوع به کاخ سفید، موجب جنجالی در دولت دونالد ترامپ و کنگره آمریکا شده است.
شبکه خبری سی ان ان روز چهارشنبه به وقت محلی به نقل از پنج منبع آگاه اعلام کرد: پیت هگزث وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته قبل از صدور مجوز توقف ارسال سلاح به اوکراین، کاخ سفید را مطلع نکرده بود و همین امر باعث ایجاد جنجالی در داخل دولت برای فهمیدن دلیل این توقف و توضیح آن به کنگره و دولت اوکراین شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در نشست کابینه خود گفته است که مسئول این اقدام نیست. روز سهشنبه در جلسه کابینه از ترامپ پرسیده شد که آیا توقف ارسال سلاح را تأیید میکند یا خیر و او از پاسخ خودداری کرد و فقط گفت که واشنگتن به ارسال سلاحهای دفاعی به اوکراین ادامه خواهد داد.
وقتی دوباره از ترامپ پرسیده شد که چه کسی مجوز این توقف را داده است، او پاسخ داد: «نمیدانم، چرا به من نمیگویید چه کسی مسوولیت این تصمیم را داشته است؟»
کمی پس از اطلاع از توقف ارسال در هفته گذشته، ترامپ به وزیر دفاع دستور داد ارسال حداقل بخشی از مهمات - به ویژه موشکهای رهگیر برای سیستمهای دفاع هوایی پاتریوت که برای محافظت از غیرنظامیان اوکراینی در برابر حملات بیوقفه موشکی و پهپادی روسیه حیاتی بودهاند - را از سر بگیرد.
یک مقام ارشد دولتی به سی ان ان گفت که بسیاری از این مهمات در حال حاضر در لهستان هستند و میتوانند به سرعت به کی یف منتقل شوند. این بسته تسلیحاتی توسط دولت قبلی اختصاص داده شده بود و در مسیر اوکراین بود که متوقف شد.
به گزارش سی ان ان، ترامپ در تماسی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در روز جمعه، نقش خود را در تصمیم توقف ارسال سلاح کماهمیت جلوه داد. با این حال، پنتاگون تا اواخر دوشنبه شب اعلام نکرد که ارسال محمولهها را به دستور رئیس جمهور از سر میگیرد.
ترامپ بصورت علنی اعلام کرد که اوکراینیها برای محافظت از خود به این سلاحهای دفاعی نیاز دارند و این موضع را روز سه شنبه نیز در کاخ سفید تکرار کرد و گفت: «این را میگویم - اوکراینیها، چه فکر کنید ناعادلانه است که ما آن همه پول را دادیم یا نه، آنها بسیار شجاع بودند، زیرا کسی باید آن چیزها را اداره میکرد. و بسیاری از افرادی که من میشناسم، آن را اداره نمیکردند، آنها شجاعت انجام آن را نداشتند.»
وزیر خارجه آمریکا: گزارشگر سازمان ملل در امور فلسطین را تحریم میکنیم
مارکو روبیو وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی گفت که واشنگتن فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق فلسطینیان، را «به دلیل تلاشهای نامشروع و شرمآورش برای وادار کردن دادگاه بینالمللی کیفری به اقدام علیه مقامات، شرکتها و مدیران آمریکایی و اسرائیلی» تحریم میکند.
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: «کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی آلبانیز علیه آمریکا و اسرائیل دیگر تحمل نخواهد شد. ما همیشه در کنار شرکای خود در حق دفاع از خود خواهیم ایستاد.»
گزارشگر سازمان ملل این هفته از کشورهایی که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اجازه پرواز بر فراز حریم هوایی خود در مسیر آمریکا را دادند، انتقاد کرد و گفت که آنها ممکن است تعهدات خود را تحت قوانین بینالمللی زیر پا گذاشته باشند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین، هشدار داد: «نسلکشی در غزه متوقف نخواهد شد، زیرا سودآور است».
این حقوقدان ایتالیایی که پیشتر نیز بهدلیل تأکید بر نقش رژیم اسرائیل در ارتکاب جنایتهای سنگین با واکنشها و حملات گستردهای روبهرو شده بود، در تازهترین گزارش خود سطح هشدارها را ارتقا داده و تأکید کرد: آنچه امروز در نوار غزه جریان دارد، نهتنها محصول خشونت استعماری است، بلکه ریشه در منافع اقتصادی سازمانیافتهای دارد که بهشکل نظاممند از این فاجعه انسانی بهرهبرداری میکند.
پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن اعلام کرد که دولت ترامپ رسماً از سازمان ملل متحد درخواست کرده است که فرانچسکا آلبانیز را از سمت خود برکنار کند و او را به یهودستیزی و حمایت از تروریسم متهم کرده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین پیش تر رژیم صهیونیستی را به سوء استفاده عمدی از زبان بشردوستانه برای تسهیل ارتکاب جنایات وحشیانه در غزه متهم کرد و گفت: اسرائیل وانمود میکند که راهحلهای بشردوستانه را ترویج میدهد تا با این کار کنترل خود بر غزه و محروم کردن سیستماتیک جمعیت گرسنه در نوار از کمکهای بشردوستانه حیاتی ادامه دهد. این یک استراتژی عمدی است که با هدف پنهان کردن جنایات، آواره کردن مردم، بمباران بمبارانشدهها، سوزاندن زنده فلسطینیان و ایجاد نقص عضو در بازماندگان انجام میشود.