تولید دارویی که با شبیهسازی ورزش در بدن باعث لاغری میشود
- مجموعه: اخبار پزشکی
- تاریخ انتشار : چهارشنبه, 05 مهر 1402 19:52
به گزارش دیجیاتو به نقل از مدیکال اکسپرس، در عصری که همه بهدنبال سادهترین راه برای لاغرشدن هستند، دانشمندان هم سعی دارند دارویی برای شبیهسازی ورزش در سلولهای بدن بسازند. در جدیدترین اقدام، گروهی از محققان در آمریکا دارویی ساختهاند که موفق شده است این کار را در بدن موشها انجام دهد و به کاهش وزن منجر شود.
پژوهشگرانی در میسوری و فلوریدای آمریکا دارویی تزریقی را توسعه دادهاند که میتواند حس ورزش را به بافتهای بدن القا کند و متابولیسم را افزایش دهد. این دارو که با نام SLU-PP-332 شناخته میشود، پروتئینهای درون DNA را هدف قرار میدهد. این پروتئینها ژنهایی را فعال میکنند که کنترل شیوه مصرف انرژی در بدن را بر عهده دارند.
داروی SLU-PP-332 درحالحاضر فقط روی موشها آزمایش شده است، اما موشهایی که بهمدت یک ماه این دارو را دریافت کردند، در مقایسه با گروه کنترل، با وجود مصرف غذای مشابه، کمتر وزن گرفتند، چربی بیشتری سوزانده و سطح کلسترول کمتری داشتند.
دانشمندان در این آزمایش ابتدا گروهی از موشها را تحت یک رژیم غذایی پرچربی قرار دادند تا چاق شوند. سپس به تعدادی از آنها به مدت 28 روز SLU-PP-332 داده شد. در پایان کار موشهایی که این دارو را مصرف کرده بودند، 12 درصد سبکتر از موشهای گروه دارونما بودند.
بهعلاوه، این موشها تنها حدود نیم گرم چربی به بدن خود اضافه کرده بودند، درحالیکه گروه دارونما حدود پنج گرم چربی ذخیره کرده بودند. محققان میگویند داروی آنها همچنین به کاهش سطح کلسترول و تریگلیسرید خون منتهی میشود.
پژوهشگران داروی شبیهسازی ورزش خود را روی موشهایی که نه با رژیم غذایی خاص، بلکه بهطور طبیعی چاق بودند نیز آزمایش کردند. در این آزمایش موشهای چاقِ سهماهه تحت یک رژیم معمولی قرار گرفتند و به مدت 12 روز داروی SLU-PP-332 یا دارونما دریافت کردند.
در پایان موشهایی که داروی واقعی مصرف کرده بودند، با وجود خوردن غذای یکسان، با کاهش چربی بدن روبهرو شدند. محققان میگویند وزن کبد آنها نیز کاهش پیدا کرده بود.
دکتر «توماس بوریس»، استاد داروسازی دانشگاه فلوریدا میگوید: «زمانی که از این دارو روی موشها استفاده میکنید، میتوانید ببینید که کل متابولیسم بدن آنها به استفاده از اسیدهای چرب روی میآورد که این اتفاق شباهت زیادی به روزهگرفتن یا ورزشکردن دارد. درنتیجه حیوان وزن کم میکند.»
این اولین داروی شبیهساز ورزش در بدن نیست، اما آینده روشنی را ترسیم میکند. البته ابتدا باید منتظر آزمایش این دارو روی انسان باشیم تا بتوانیم از نتایج عملکرد آن مطمئن شویم.
نتایج این پژوهش در مجله Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics منتشر شده است.