اخبار پزشکی

نخود و لوبیای سیاه،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی

خواص شگفت انگیز نخود و لوبیای سیاه

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که نخود می‌تواند برای سلامت قلب فواید چشمگیری داشته باشد. به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک‌پست،…

ویروس کرونا با صحبت کردن هم منتقل می‌شود/ احتمال ابتلا به ویروس کرونا برای بار دوم چقدر است؟



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید
نتایج یک مطالعه که به تازگی منتشر شده است، نشان می دهد افراد مبتلا به کووید-۱۹ به ویژه زمانی که از ماسک استفاده نمی کنند، به سادگی می توانند تنها با صحبت کردن موجب انتقال این ویروس به دیگران شوند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، نتایج این مطالعه که توسط محققان دانشگاه «ناگویا» در ژاپن انجام شده است، نشان می دهد هوای بازدم و قطرات ویروس که از فرد کرونایی بدون ماسک در زمان صحبت کردن در هوا منتشر می شود، تحت تأثیر نیروی جاذبه زمین به سمت پایین حرکت می کند و قبل از چسباندن خود به نزدیکترین فرد، در هوا پراکنده می شود.

 

این یافته ها نشان می دهد جریان هوای بازدم در نزدیکی و اطراف دو نفری که در حالت های چهره به چهره که اغلب در صنعت خدمات، سالن آرایشگاه ها، مطب دکترها و سالن های مراقبت های بهداشتی یافت می شود  به راحتی می تواند موجب گسترش ویروس شود.

 

محققان در این مطالعه ویژگی های انتشار هوای بازدم افراد مبتلا به کرونا را با ماسک و بدون ماسک و در حالت های ایستاده، نشسته، صورت رو به پایین و نیز در حالت خوابیده و صورت رو به بالا است بررسی کردند.

 

کووید-۱۹ از فرد آلوده و زمانی که قطرات ریز تنفسی در هوای بازدم آنها منتشر می شود، گسترش می یابد و این موضوع ربطی به علامت دار بودن و یا علامت دار نبودن این افراد ندارد.  

 

بیشتر مطالعاتی که در همه گیری کرونا انجام شد، در مورد جریان هوای بازدم بر روی سرفه یا عطسه متمرکز شده اند که می تواند آئروسل ها را در مسافت های طولانی منتشر کند؛ هرچند محققان اظهار داشتند که ویروس کرونا از طریق صحبت کردن یا آواز خواندن نیز گسترش می یابد.

 

محققان در این مطالعه با استفاده از دود و نور لیزر، جریان هوای بازدم منتشر شده در نزدیکی و اطراف دو نفر را در حالت هایی که معمولا در صنعت خدمات یافت می شود، بررسی کردند. آنها این مطالعه را در یک سالن آرایشگاه در ژاپن انجام دادند. محققان در این مطالعه با استفاده از سیگارهای الکترونیکی، دود مصنوعی تولید کردند که متشکل از قطراتی به قطر حدود یک دهم میکرون بود که مشابه اندازه ذرات ویروس کرونا است.

 

مایعی که در این سیگارهای الکترونیکی استفاده می شود، مخلوطی از گلیسیرین و پروپیلن گلیکول است و ابری از قطرات ریز تولید می کند که نور را از لیزر پراکنده کرده و اجازه تجسم الگوهای جریان هوا را فراهم می کند.

 

به گفته محققان ، زمانی که ماسک بر صورت باشد در حالت ایستاده یا نشسته، ابر بخار تولید شده در زمان صحبت کردن تمایل دارد که به بدن سخنران که گرم تر از هوای محیط اطراف است، بچسبد.

 

اما زمانی که فرد سخنران خم می شود و مشتری در زیر دست وی نشسته است، این ذرات آئروسل از بدن فرد سخنران جدا شده و بر روی مشتری زیرین می افتد. در این حالت اگر مشتری در حالت خوابیده و یا نشسته در زیر دست فرد سخنران باشد، آلوده می شود.

 

قدرت انتشار این قطرات آئروسل حتی در صورتی که سخنران ماسک بر چهره ندارد مشخص تر می شود. برعکس ، استفاده از محافظ های صورت (شیلد) می تواند مانع از حرکت هر نوع آئروسل منتشر شده  از اطراف ماسک فرد سخنران به سمت مشتری شود.

 

محققان گفتند: از این رو استفاده از ماسک و محافظ های صورت در هنگام ارائه خدمات به مشتریان در سالن های آرایش الزامی است.

 

مشروح این مطالعه در مجله Physics of Fluid منتشر شده است.

  

احتمال ابتلا به ویروس کرونا برای بار دوم چقدر است؟

یک مطالعه رصدی بزرگ از مؤسسه ملی سلامت آمریکا(NIH) نشان داده است ابتلا به ویروس کووید-۱۹ می‌تواند حداقل برای چند ماه فرد را از عفونت مجدد محافظت کند.

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، مطالعه جدیدی که اطلاعات بیش از سه میلیون نفر را بررسی کرده است، نشان می‌دهد که عفونت یا ابتلای مجدد به ویروس "SARS-CoV-۲"، ویروسی که موجب بیماری کووید-۱۹ می‌شود، هنوز بسیار نادر است.

 

این تحقیق تأیید می‌کند که یک آزمایش آنتی‌بادی مثبت در پی ابتلای اولیه می‌تواند با خطر بسیار کمتری نسبت به ابتلای دوم در آینده مرتبط باشد، با این حال هنوز مشخص نیست که این محافظت تا چه مدت ادامه دارد.

 

پس از عبور از موج بزرگ ابتلا به کووید-۱۹ در نیمه اول سال ۲۰۲۰، دانشمندان شروع به نظارت دقیق بر روی داده‌های این بیماری کردند تا دریابند که احتمال ابتلای انسان به این ویروس برای بار دوم چقدر است.

 

آزمایش طلایی "PCR" به طرز باورنکردنی به قطعات ویروس کرونا حساس است. به همین دلیل آزمایش "PCR" بیماران مبتلا شده به کووید-۱۹ تا ماه‌ها پس از بهبودی همچنان مثبت می‌شود.

 

در ماه اوت سال گذشته میلادی دانشمندان دانشگاه "هنگ کنگ" اولین مورد تایید شده از ابتلای مجدد به کرونا را گزارش کردند. از آنجا که این مورد خاص داده‌های ژنومی از هر دو عفونت را ارائه داد، محققان توانستند تأیید کنند که عفونت دوم یک سویه متفاوت از ویروس کرونا است.

 

اکنون با گذشت بیش از یک سال از ظهور این بیماری همه‌گیر، هنوز سوالاتی در مورد مدت زمان مصونیت به دنبال عفونت اولیه وجود دارد. بسیاری از محققان سعی کرده‌اند با اندازه‌گیری سطح آنتی‌بادی‌های ایمنی در بیماران پس از عفونت اولیه، پاسخی برای این سوال پیدا کنند.

 

چندین مورد از این بررسی‌های آنتی‌بادی نشان داد که سطح آن می‌تواند چند ماه پس از ابتلای اولیه به سرعت کاهش یابد. اما این معیار خاص نمی‌تواند به طور مستقیم با خطر عفونت مجدد معادل باشد، چرا که سیستم ایمنی بدن ما از تاکتیک‌های زیادی برای مبارزه با عفونت استفاده می‌کند و برخی از محققان معتقدند که ایمنی طولانی مدت در برابر کووید-۱۹ ممکن است به سادگی تنها با ردیابی سطح آنتی‌بادی قابل اندازه‌گیری نباشد.

 

نتایج این مطالعه حاکی از آن است که افرادی که سابقه قبلی آلودگی به ویروس کرونا را دارند، ۸۳ درصد کمتر احتمال دارد که برای بار دوم به این ویروس آلوده شوند و دوره محافظت به طور میانگین پنج ماه است.

 

"داگلاس لووی"، نویسنده این مطالعه جدید از مؤسسه ملی سرطان آمریکا یادآوری می‌کند که یافته‌های این مطالعه تنها می‌تواند نشان دهد که یک عفونت طبیعی کرونا ممکن است با ایمنی جزئی در برابر عفونت مجدد مرتبط باشد. وی می‌گوید بیماران بهبودیافته از کووید-۱۹ هنوز باید واکسینه شوند، زیرا مشخص نیست که این مصونیت طبیعی چه مدت می‌تواند دوام داشته باشد. ضمن اینکه نرخ بالقوه ابتلای مجدد از انواع جدید ویروس کرونا در این تحقیق جدید در نظر گرفته نشده است.

 

این مطالعه در مجله JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------