کرونا جان ۲۵۸ نفر دیگر را در ایران گرفت/ نمکی: شرایط بدتر می شود



 کرونا,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در شبانه روز گذشته ۲۱ هزار و ۶۳ بیمار جدید کرونا در کشور شناسایی شدند و با فوت ۲۵۸ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۴ هزار و ۴۹۰ نفر رسید. 

 به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز یکشنبه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۲ فروردین) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۱ هزار و ۶۳ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۷۸۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۷۰ هزار و ۱۴۱ نفر رسید.

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یک میلیون و ۷۱۰ هزار و  ۹۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین چهار هزار و ۳۹۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۳ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۶۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

 

وی افزود: هم اکنون ۲۵۷ شهرستان از جمله همه مراکز استانها و کلانشهرها در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین ۱۲۹ شهرستان نارنجی، ۵۱ شهرستان زرد و ۱۱ شهرستان آبی هستند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.

 

لاری پیش از این گفته بود: نمودار ابتلا و بستری کرونا با شیب تند صعودی امتداد دارد و همه استانها با افزایش جدی بیماران بستری و سرپایی مواجه هستند. میزان عمل به پروتکل های بهداشتی نیز همچنان پایین و نگران کننده و طبق آخرین گزارش ها ۵۶ درصد است.

 

وی افزود: با توجه به رابطه معنادار بین میزان عمل به پروتکل های بهداشتی و افزایش بیماری و با توجه به افزایش شیوع ویروس جهش یافته کرونا در همه استانها و سرایت بسیار بالای این ویروس، در صورت پایین ماندن میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی شاهی افزایش روز افزون موارد بستری و مرگ و میر بیماری کووید۱۹ در کشور خواهیم بود.

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفته است: با توجه به قدرت سرایت بالای بیماری کووید۱۹ و گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی توصیه می کنیم افرادی که در تماس نزدیک با بیماران بوده اند، ۱۴ روز در خانه قرنطینه بمانند.  فضای مشترک با دیگران را در منزل به حداقل ممکن برسانند و اگر هر گونه علامت مانند تب، سردرد، سرفه، تنگی نفس، بدن درد، از دست دادن حس بویایی یا چشایی داشتند با ۴۰۳۰ تماس بگیرند. محل قرنطینه را تحت هیچ شرایطی ترک نکنند و در صورت نیاز به مراجعه به مراکز درمانی ماسک بزنند و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.

 

لاری از مردم خواست ضمن رعایت اصول بهداشتی در صورت مشاهده هر گونه علایم مثل تب، سرفه، سردرد، بدن درد هر چند خفیف، در خانه بمانند. از تماس با اعضای خانواده و همکاران پرهیز کنند و در صورت ادامه این علایم با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرند.

 

وزیر بهداشت:منتظر خیز سنگین تر کرونا در هفته آینده هستیم/شرایط بدتر می شود

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت خطرناک کرونا در کشور، گفت: منتظر خیز سنگین تر کرونا در هفته آینده هستیم.

 

 کرونا,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی

 

 

به گزارش مهر، سعید نمکی، بعد از ظهر یکشنبه بیست و دوم فروردین ۱۴۰۰، در ارتباط زنده خبری، به ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت.

 

وی در ابتدا با عنوان این مطلب که به دلایل مختلف توصیه‌ها و هشدارهای ما جدی گرفته نشد، افزود: الان دیگر کالبد شکافی این اتفاق فایده‌ای ندارد.

 

نمکی با اشاره به وضعیت خطرناک کرونا در کشور، گفت: هفته آینده منتظر خیز سنگین‌تر کرونا هستیم و شرایط بدتر خواهد شد.

 

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه قبل از پایان سال پیش بینی‌هایی را به زبان‌های مختلف بیان کردیم و گاهی با تهدید، گاهی با التماس و…، گفتم که مردم سفر نروند.

 

وی گفت: ما با تلاش بی وقفه همکاران توانستیم موج سوم کرونا را مهار کنیم و با اینکه بیش از یک ماه گرفتار ویروس جهش یافته در خوزستان بودیم توانستیم مرگ‌ها را حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر نگهداریم و گفته بودیم که اگر بی توجهی کنیم فروردین و بهار سختی را خواهیم داشت و پیش بینی این ایام را می‌کردیم.

 

وزیر بهداشت گفت: برآورد ما این بود که بتوانیم با اجرای طرح شهید سلیمانی ۲۵ اسفند تا ۱۸ فروردین با شناسایی خانه به خانه بیماران، شعله‌های کوچک را خاموش کنیم و کشور را در آتش بیماری دیگر گرفتار نکنیم و در این صورت می‌توانستیم مطمئن باشیم که بهار آرام تر داشته باشیم.

 

نمکی ادامه داد: اما با خریدهای شب عید، برگزاری دورهمی و سفرها، بیماری از نقاط گرفتار به غیر گرفتار منتقل و باعث شد بهار سخت و تابستان سخت‌تری را داشته باشیم.

 

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه به دلایل مختلف صحبت‌های ما مورد توجه قرار نگرفت که البته کالبدشکافی آن مشکلی را حل نمی‌کند گفت: در کل کشور آمار بستری‌ها رو به فزونی است و خیلی از شهرهای ما احساس سنگینی و کمبود امکانات می‌کنند.

 

وی افزود: در بیماران سرپایی، یک شیب شتابنده عمومی را شاهد هستیم و افزایش بیماران بستری حاصل صف‌های طولانی خرید مرغ و مایحتاج مردم در شب عید، دورهمی ها و شروع سفرها است و در هفته آینده منتظر خیز سنگین‌تر موارد بستری در کشور هستیم و در استان‌ها جا دارد شیب را تندتر بینیم. همه استان‌ها در یک شیب شتابنده بی وقفه جلو می‌روند و متأسفانه برای همکاران من که ۱۴ ماه مستمر تلاش و خیزها را مهار کردند، روزهای سختی است.

 

نمکی تاکید کرد: تاب آوری مردم مهم است اما تاب آوری کادر بهداشت و درمان کشور که یک روز خوش نداشته اند بسیار مهم‌تر است.

 

وی با اشاره به اینکه خیز چهارم بسیار سنگین‌تر است گفت: برآورد ما این است که هفته آینده نقشه کرونایی کشور به مراتب قرمزتر و به سمت سیاهی پیش رود.

 

وزیر بهداشت با اشاره به امروز ۲۵۸ فوتی ناشی از کرونا داشتیم افزود: در طول کمتر از ۲ الی ۳ هفته تعداد فوتی‌ها به ۵ برابر نزدیک شده است و این خیلی برای ما سنگین است و از ۱۴ فروردین تاکنون ۴۷ شهر قرمز ما به ۲۵۷ شهر افزایش پیدا کرده و تعداد شهرهای نارنجی به ۱۲۹ شهر رسیده است و همچنین شهرهای زرد و آبی نیز تعدادشان کم شده است و این نشان می‌دهد به سمت شرایط بدتر می‌رویم.

 

وی با اشاره به اینکه رعایت پروتکل‌های به ۵۸ درصد رسیده است خاطرنشان کرد: تعداد موارد ابتلاء، بستری و مرگ و میر، ارتباط مستقیم با رعایت پروتکل‌ها دارد و هر چه اجرای پروتکل‌ها کمتر شود میزان مرگ و میر، بستری و ابتلاء افزایش می‌یابد.

 

وزیر بهداشت تصریح کرد: به هر تقدیر امروز دچار گرفتاری جدید و موج سهمگینی هستیم که از موج‌های قبل ما را گرفتار می‌کند و قرار ما بر این نیست که به دلیل عدم همراهی عده‌ای، مردم را در شرایط سخت تنها بگذاریم. خودمان را مکلف می‌دانیم مشکلات مردم را در شرایط سخت حل و فصل کنیم و آرامش را به آنها بدهیم.

 

وی از روساهای دانشگاه‌های علوم پزشکی، استانداران و همه دست اندرکاران درخواست کرد که با پروتکل شکنان مبارزه کنند و نگذارند شکست پروتکل‌ها کار را برایمان سخت‌تر کند.

 

وزیر بهداشت از مردم خواست در رعایت دستورالعمل‌ها همکاری بیشتری داشته باشند و هر گونه علائم عطسه و سرماخوردگی را کرونا در نظر گرفته مگر اینکه خلافش ثابت شود و به مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته ما که در کشور فعال است مراجعه کنند.

 

وی تاکید کرد: تخت‌های بیشتری آماده شده و مردم نگران نباشند همانطور که در ۳ پیک گذشته نگذاشتیم کسی بدون تخت بماند در این پیک هم نمی‌گذاریم و با پیگیری رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه در روزهای آینده تعدادی تخت آماده خواهد شد و مردم می‌توانند از امکانات جدید استفاده کنند.

 

نمکی گفت: از نیروهای مسلح، بخش خصوصی و هم دستگاه‌هایی که امکان کمک دارند می‌خواهیم ما را تنها نگذارند و این مرحله را به خوبی سپری کنیم و از همه اهل دل نیز تقاضا داریم برای عبور از موج جدید دعا کنند.

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------