وزن مناسب برای عمل اسلیو معده چیست؟
- مجموعه: اخبار پزشکی
- تاریخ انتشار : شنبه, 24 آذر 1403 12:40
کاهش حجم معده به کاهش حجم غذای مصرفی و درنتیجه لاغری منجر میشود. هرچند این روش برای تجربه بیشترین مقدار کاهش وزن موثر است، اما گزینهای مناسب برای همه افراد محسوب نمیشود. اسلیو معمولا برای افرادی که وزن آنها از محدودهای خاص بالاتر باشد، مورداستفاده قرار میگیرد. برای اطلاع از وزن مناسب برای عمل اسلیو معده، همراه ما باشید.
وزن مناسب برای عمل اسلیو معده براساس شاخص توده بدنی
مهمترین معیاری که پزشکان برای تعیین کاندیداهای مناسب عمل اسلیو مورداستفاده قرار میدهند، شاخص توده بدنی یا BMI است. BMI یک معیار ساده برای ارزیابی وضعیت وزن بدن است که از وزن و قد فرد محاسبه میشود. این شاخص بهطور گستردهای در پزشکی و سلامت عمومی برای تشخیص چاقی یا کموزنی استفاده میشود. شاخص توده بدنی از تقسیم وزن (کیلوگرم) به مجذور قد (متر) بهدست میآید و میزان چاقی بدن را مشخص میکند. براساس نتایج BMI گروههای زیر کاندیدای مناسب عمل اسلیو معده هستند.
افراد با BMI بیشتر از 40
در جدول BMI افرادی که شاخص توده بدنی بیشتر از 40 دارند، به چاقی مفرط مبتلا بوده و در وضعیت خطرناک قرار دارند. این افراد معمولا مبتلا به بیماریهایی مانند فشار خون بالا، دیابت نوع 2، مشکلات مفصلی و... هستند و در صورت عدم ابتلا نیز بیشتر از دیگران مستعد ابتلا محسوب میشوند. این افراد نیاز بیشتری به کاهش وزن دارند و راحتترین روش انجام این کار برای آنها عمل اسلیو است.
افراد با BMI بین 35-40 همراه با بیماریهای مرتبط با چاقی
افرادی که BMI آنها بین 35-40 است و به بیماریهای زمینهای یا بیماریهای مرتبط با چاقی مبتلا هستند نیز جزو گروههای دارای وزن مناسب برای عمل اسلیو معده محسوب میشوند. ازجمله بیماریهایی که ابتلا به چاقی آنها را تشدید میکند، میتوان به دیابت نوع 2، آپنه خواب، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی اشاره کرد. کاهش وزن و لاغری کمک زیادی به درمان این بیماریها کرده و از مشکلساز شدن آنها جلوگیری میکند.
افراد با BMI 30-35 با بیماریها یا شرایط خاص
سومین گروه از افرادی که کاندیدای مناسب عمل اسلیو محسوب شده و این جراحی برای آنها قابل انجام است، افراد با BMI 30-35 هستند که ابتلا به چاقی باعث بروز مشکلات شدید سلامتی در آنها شده باشد. این افراد بهخصوص اگر پیش از عمل اسلیو، تجربه استفاده از دیگر روشهای کاهش وزن را داشته باشند، تنها با جراحی لاغر شده و بهترین جراحی برای آنها اسلیو معده است.
وزن مناسب برای عمل اسلیو معده براساس قد و شرایط بدنی
در انتخاب کاندیداهای عمل اسلیو معده، معیارهای دیگری هم درنظر گرفته میشوند که ازجمله آنها میتوان به شرایط بدنی و قد و وزن اشاره کرد. البته قد در کنار BMI معیار انتخاب است و بهتنهایی تعیینکننده وزن مناسب برای عمل اسلیو معده نخواهد بود. برای مثال، فردی با قد 170 سانتیمتر و وزن 115 کیلوگرم دارای BMI حدود 40 است و ممکن است کاندیدای جراحی باشد؛ فرد دیگری با قد 160 سانتیمتر و وزن 100 کیلوگرم نیز ممکن است با BMI بالای 39، شرایط انجام عمل را داشته باشد. ارزیابی این موضوع که فرد در محدوده وزن مناسب برای جراحی اسلیو قرار دارد یا نه، تنها توسط پزشک قابل انجام است.
چاقی تشدیدکننده چه بیماریهایی است؟
وزن بالا و چاقی عامل ابتلا به بسیاری از بیماریها است و درصورتیکه فرد به مشکلات زمینهای دچار باشد هم آنها را تشدید کرده و مشکلات جدیتری را باعث میشود. در چنین شرایطی نیز پزشک لاغری در کمترین زمان ممکن روشهایی مانند عمل اسلیو را پیشنهاد میدهد. ازجمله بیماریهایی که چاقی تشدیدکننده آنها است و توجیهی برای جراحی اسلیو معده هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* دیابت نوع 2: چاقی یکی از عوامل اصلی دیابت است و جراحی میتواند باعث کنترل یا بهبود دیابت شود.
* فشار خون بالا: کاهش وزن ناشی از جراحی میتواند فشار خون را بهبود دهد.
* آپنه خواب: اختلالات خواب مرتبط با چاقی معمولا پس از کاهش وزن بهبود مییابند.
* مشکلات ارتوپدی: وزن زیاد به مفاصل فشار وارد میکند و جراحی میتواند به کاهش این مشکلات کمک کند.
بیماریهای کبدی، بیماریهای کیسه صفرا و... از دیگر عوارضی هستند که به دنبال چاقی ایجاد میشوند. چاقی همچنین میتواند عامل بیماریهای روحی مانند افسردگی شدید شده و مشکلات فراوانی را برای فرد باعث شود.
عمل اسلیو به چه افرادی توصیه نمیشود؟
اگر با مشکل چاقی دستوپنجه نرم میکنید و عمل اسلیو را درنظر گرفتهاید، دقت کنید که براساس وزن مناسب برای عمل اسلیو معده و شرایط مختلف بیماران، این جراحی به بعضی از گروههای خاص توصیه نمیشود؛ ازجمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افرادی که شاخص توده بدنی کمتر از 30 دارند
این افراد به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای اسلیو محسوب نمیشوند. اسلیو در کاهش وزن و لاغری این افراد تاثیر چندانی نداشته و در صورت اثرگذاری نیز با عوارض زیادی همراه خواهد بود. این افراد باید با دیگر روشها مانند رژیم غذایی برای کاهش وزن خود تلاش کنند و تنها در شرایط خاص، مجاز به انجام عملهای جراحی مانند اسلیو معده هستند.
عدم آمادگی روانی
بیمارانی که عمل اسلیو را برای لاغری انتخاب میکنند باید توانایی سازگاری با شرایط جدید و تغییرات سبک زندگی بعد از عمل را داشته باشند. درصورتیکه پزشک عدم این موضوع را تشخیص دهد، بیمار را به روانشناس ارجاع میدهد و بعد از تکمیل دوره مشاوره و ایجاد آمادگی، مجوز اسلیو را صادر میکند.
مبتلایان به بیماریهای خاص
مبتلایان به بعضی بیماریها مجاز به عمل اسلیو نیستند. برای مثال، افرادی که به بیماریهای قلبی پیشرفته مبتلا بوده یا شرایط پزشکی خاصی دارند که خطر جراحی را برای آنها افزایش میدهد، امکان انجام این عمل را نخواهند داشت.
سخن پایانی
وزن مناسب برای عمل اسلیو معده براساس BMI، شرایط پزشکی و وضعیت کلی سلامتی فرد تعیین میشود. این عمل یک ابزار قدرتمند برای کاهش وزن است، اما موفقیت آن به تعهد فرد برای تغییر سبک زندگی و رعایت دستورات پزشکی بستگی دارد. بهتر است افراد پیش از تصمیمگیری با متخصصان مربوطه مشورت کنند تا مطمئن شوند که این روش برای آنها مناسب است. ازجمله پزشکان خوبی که در این زمینه میتوانید به ایشان مراجعه کنید، میتوان به دکتر موسوی نائینی اشاره کرد. دکتر نائینی با تجربه بالا درزمینه جراحیهای لاغری، بهترین خدمات را در این زمینه به بیماران ارائه خواهد کرد.