آخرین اخبار سیاسی

عباس عبدی،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

عباس عبدی: انتخاب مجدد آقای جنتی ۹۹ساله به عنوان دبیر شورای نگهبان چه معنایی دارد؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: تقریبا این گزاره لقلقه زبان همه است که «باید از جوانان استفاده کرد.» علت هم روشن است چون همه به صورت…

تحلیل زیبا کلام از دیدار ظریف و جان کری در اجلاس مونيخ



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 
اخبار سیاسی - سياست خارجي روي ريل منافع ملي است

از دوران هشت سال رياست‌جمهوري اصولگرايان در ايران، ضايعاتي به جاي ماند كه باعث شد جايگاه ايران در عرصه بين‌الملل افت كند. در آن زمان ارتباط ما با اروپايي‌ها قطع شد، با استراليا، ژاپن، هند و ديگر قدرت‌هاي مهم دنيا به صفر رسيد. همچنين با همسايگان‌مان به حالت دشمني درآمديم.

اجلاس‌هاي اخيري كه در عرصه بين‌الملل برگزار شد فرصت خوبي بود تا ايران وجهه خود را بازسازي كند. ديدارها و مذاكراتي كه مقامات كشورمان در حاشيه اين اجلاس‌ها به ويژه ادامه اجلاس مونيخ داشتند، ادامه رويكردي است كه بعد از رياست‌جمهوري آقاي روحاني در كشور ما كليد خورد.

 

هر چقدر ميزان اين ديدارها افزايش يابد و حواشي اجلاس‌ها به ديدارهاي مقامات ايراني اختصاص يابد، سوء‌تفاهمات و اختلافات بين ايران و غرب زودتر رفع مي‌شود. اين ديدارها نيز تلاش براي ترميم چهره بين المللي ايران است.

 

از دوران  هشت سال رياست‌جمهوري اصولگرايان در ايران، ضايعاتي به جاي ماند كه باعث شد جايگاه ايران در عرصه بين‌الملل افت كند. در آن زمان ارتباط ما با اروپايي‌ها قطع شد، با استراليا، ژاپن، هند و ديگر قدرت‌هاي مهم دنيا به صفر رسيد. همچنين با همسايگان‌مان به حالت دشمني درآمديم.

 

 در عوض اصولگرايان توانسته بودند در آن سر دنيا با ونزوئلا، اكوادور و الساوادور ارتباط برقرار كنند، كه مشخص  نبود اين روابط خوب چه منفعت و سودي براي كشور دارد. اما خوشبختانه حسن روحاني، سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را در ريل منافع ملي انداخت و ديدارهاي ظريف با جان كري و اشتون و ساير  مقامات و رهبران غرب،  در همين ريل گذاري انجام مي‌شود.

 

اين ديدارها و مذاكرات كه نتايج خوبي هم در بر دارد حاكي از آن است كه اين ريل‌گذاري مسير درستي را در پيش دارد. محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه كشور مان نيز  به كار خود مسلط است و نقش او كه به زبان انگليسي تسلط دارد افزايش يافته است. 

 

بنابراين ديدارهاي وزير در اجلاس مونيخ با جان كري، ادامه روند آشتي  با دنياست.  البته شايد احساس شود تناقضي در اين ديدارها وجود دارد. چرا كه جان كري در حاشيه اجلاس داووس پس از سخنراني حسن روحاني كه مواضعي كاملا روشن را اتخاذ كرده بود، از گزينه‌هاي نظامي عليه جمهوري اسلامي ايران سخن گفت. اما  در ايران هم شاهد چنين صحبت‌ها و سخن‌هايي هستيم.

 

فعالان سياسي جناح‌هاي مختلف كشورمان نيز  واكنش‌هاي متضادي نسبت به سياست خارجي مقامات داخلي مي‌گيرند. 

 

براي خنثي كردن چنين مخالفت‌هايي ظريف مواضع خاصي اتخاذ كرد تا اين گروه‌ها نيز همراه شوند. اين مسئله در طرف‌هاي غربي و به ويژه‌ آمريكايي نيز وجود دارد. مقامات آمريكايي با مخالفت جدي كنگره درباره لغو تحريم‌هاي ايران روبه رو هستند، پس قاعدتا، جان كري براي آرام كردن جو داخلي خود مجبور است، از روي ميز بودن گزينه‌هاي نظامي عليه ايران بگويد. با اين حال اعتقاد دارم منافاتي بين اين ديدارها و گزينه نظامي  گفته شده از سوي وزير امور خارجه آمريكا وجود ندارد.

صادق زيباكلام،قانون آنلاین

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------