عضويت سوريه در سازمان همكاريهاي اسلامي به حالت تعليق درميآيد
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
در ادامه اقدامات ضدسوري كشورهاي عربي؛
عضويت سوريه در سازمان همكاريهاي اسلامي به حالت تعليق درميآيد
شركتكنندگان در نشست فوقالعاده سازمان همكاريهاي اسلامي در مكه با تاكيد بر ضرورت لغو محاصره نوار غزه و توقف اقدامات خصمانه رژيم صهيونيستي و همچنين محافظت از تماميت ارضي سوريه، عضويت اين كشور را در سازمان همكاري اسلامي و نهادهاي مربوطه به حالت تعليق درميآورند.
به گزارش ایسنا، به نقل از الجزيره، ملك عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان در سخنان خود در نشست فوقالعاده سازمان همكاري اسلامي در مكه عنوان داشت: امت اسلامي در شرايطي به سر ميبرد كه فتنهها در ميان مردم وجود دارد و در ماه مبارك رمضان ميبينيم كه خون مسلمانان در سراسر كشورهاي اسلامي ريخته ميشود.
وي در ادامه افزود: حل و فصل اين مساله تنها از طريق همكاري و اتحاد در برابر كساني كه ميخواهند وحدت ما را از بين ببرند صورت ميگيرد.
پادشاه عربستان همچنين عنوان داشت: بايد فتنهها را كنار بگذاريم و اتحاد اسلامي داشته باشيم. من پيشنهاد ميكنم يك مركز براي انجام مذاكرات و گفتوگو ميان مذاهب اسلامي در رياض ايجاد شود. اعضاي اين مركز از سازمان همكاري اسلامي تعيين شوند.
نشست فوقالعاده سازمان همكاري اسلامي در حالي با مشاركت بيش از 40 كشور برگزار شد كه دمشق در آن حضور نداشت.
ماكي سال، رئيس جمهوري سنگال كه رياست دورهاي سازمان همكاري اسلامي را بر عهده دارد در سخنان خود از دولت سوريه خواست تا از رنج و دردهاي مردم اين كشور بكاهد.
وي بر ضرورت حمايت از مردم سوريه براي رويارويي با آنچه كه در معرض آن قرار دارد، تاكيد كرد.
سال همچنين عنوان داشت: امت اسلامي اگر وحدت داشته باشد ميتواند با چالشهاي پيش رو مبارزه كند.
اكملالدين احسان اوغلو، دبيركل سازمان همكاري اسلامي نيز عنوان داشت: جهان اسلام در سختترين دوره خود از زمان جنگ جهاني اول به سر ميبرد.
وي در ادامه افزود: جهان اسلام نميتواند به شيوه كنوني ادامه دهد چرا كه مسلمانان خواهان داشتن زندگي خوب هستند و شاهد وقوع انقلابها و اعتراضها در كشورهاي اسلامي هستند.
اكملالدين احسان اوغلو عنوان داشت: سازمان همكاري اسلامي تلاش دارد تا از حقوق اقليتهاي مسلمان در برخي از كشور حمايت كرده و با اقدامات تروريستي مبارزه كند.
در پيشنويس بيانيه پاياني نشست فوقالعاده سازمان همكاري اسلامي كه قرار است به صورت رسمي امروز (چهارشنبه) منتشر شود، آمده است: وحدت در ميان كشورهاي اسلامي رمز قدرتمندي اين كشورها است و بايد از تمام امكانات براي تقويت وحدت استفاده كنيم.
در ادامه اين بيانيه آمده است: اختلافات و فتنهها و همچنين درگيريهاي طايفهاي ميان مسلمانان بايد كنار گذاشته شود.
در اين بيانيه درخصوص مساله فلسطين آمده است: مساله فلسطين يك مساله محوري براي امت اسلامي به شمار ميرود و بايد اشغالگري در اراضي فلسطيني سال 1967 از جمله قدس شرقي و بلنديهاي جولان سوريه و بخشي از سرزمين لبنان پايان يابد.
در ادامه اين بيانيه تاكيد شده اين درخواست يك درخواست مهم از سوي امت اسلامي به شمار ميآيد و بايد مساله فلسطين براي تحقق صلح و امنيت جهاني حل و فصل شود.
شركت كنندگان همچنين بر ضرورت لغو محاصره نوار غزه از سوي رژيم صهيونيستي تاكيد كرده و از شوراي امنيت خواستند تا براي لغو اين محاصره و توقف اقدامات خصمانه اسرائيل وارد عمل شود.
آنها از درخواست فلسطين براي عضويت در سازمان ملل حمايت كرده و اقدامات اسرائيل در بازداشت كردن فلسطينيها و شكنجه آنها را محكوم كردند.
در اين نشست درخصوص مساله سوريه اعلام شد: بايد از وحدت در سوريه و حاكميت و استقلال اين كشور حمايت شود و روند خونريزي در سوريه متوقف گردد. مسئوليت ادامه يافتن درگيريها و خشونتها در سوريه متوجه مسئولان سوري است.
شركت كنندگان همچنين نگراني خود را نسبت به ادامه يافتن شرايط در سوريه اعلام كرده و ساقط كردن يك هواپيماي نظامي تركيهاي را توسط نيروهاي سوري محكوم كردند. آنها همچنين تاكيد كردند كه اين اقدام خطر بزرگي براي امنيت در منطقه به شمار ميآيد و دولت سوريه بايد به تمام تعهدات منطقهاي و بينالمللي خود براي توقف خشونتها عمل نموده و تمام بازداشت شدگان را آزاد كند.
در اين نشست شركت كنندگان تصميم گرفتهاند تا عضويت سوريه را در سازمان همكاريهاي اسلامي و تمام نهادهاي وابسته به دليل عدم پايبندي دمشق به طرح كوفي عنان به حالت تعليق درآورند.
درخصوص كشتار مسلمانان در ميانمار نيز بر اين مساله تاكيد شد كه بايد با كشورهاي غير عضو كه داراي اقليت مسلمان هستند در اين خصوص مذاكره شود و از حقوق اقليتهاي مسلمان حمايت گردد.
شركت كنندگان همچنين سياست سركوب خشونت دولت ميانمار عليه مسلمانان را محكوم كرده و از كشورهايي كه با ميانمار روابط سياسي و اقتصادي دارند خواستند تا با استفاده از اين روابط روند كشتار و خشونت عليه مسلمانان را متوقف كنند.
در بيانيه پاياني اين نشست تاكيد شده است: بايد براي رويارويي با چالشهاي پيش روي كشورهاي سودان، سومالي، افغانستان، كشمير، عراق، يمن، ساحل عاج، قبرس و تركيه و ديگر كشورهاي اسلامي تلاش كرد. آنها همچنين "تجاوز ارمنستان به آذربايجان" را محكوم كرده و اعلام كردند كه تحقق اصلاحات امري مهم است.
شركت كنندگان همچنين اعلام كردند كه بايد با اقدامات برخي افراد براي ترويج اخبار منحرف و افراطي به نام دين اسلام مبارزه شود. آنها همچنين نگراني خود را نسبت به افزايش تفكر وجود رابطه ميان اسلام و تروريسم اعلام كردند./ایسنا