آخرین اخبار سیاسی

عباس عبدی،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

عباس عبدی: انتخاب مجدد آقای جنتی ۹۹ساله به عنوان دبیر شورای نگهبان چه معنایی دارد؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: تقریبا این گزاره لقلقه زبان همه است که «باید از جوانان استفاده کرد.» علت هم روشن است چون همه به صورت…

عندليبان را چه پيش آمد...؟



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

عندليبان را چه پيش آمد...؟ 

جواب ندادن به سخنان جنجالي محمود احمدي نژاد توسط سخنگوي قوه قضائيه و رئيس مجلس شوراي اسلامي، با توجه به وضعيت کشور، استراتژي درستي است که توسط دو قوه اتخاذ شده است اما اينکه وضعيت به جايي رسيده که چنين رفتاري بهترين رفتار در مقابل احمدي‌نژاد است، اگر چه چندان پسنديده نيست اما اصلا غريب نبود. فقط به چند نمونه تاريخي توجه کنيد:

1- زماني که محمود احمدي نژاد هنوز شهردار تهران بود، سيد محمد خاتمي براي دريافت دکتراي افتخاري از دانشگاه تهران کمي دير رسيد و براساس منش شخصيتي خويش، از حضار به دليل ديررسيدن به مراسم و معطل ‌شدن آنها پوزش خواسته و گفته بود: براي رسيدن به اين مراسم زمان کوتاهتري حدود 20 دقيقه را تنظيم کرده بودم، ولي در ترافيک، حدود 55 دقيقه گرفتار شدم.

اين موضوع دستاويزي شد براي احمدي‌نژاد و اين خبر در آن روزها منتشر شد: محمود احمدي‌نژاد در حاشيه ملاقات هفتگي خود در پاسخ به سئوال يکي از خبرنگاران در رابطه با اظهارات اخير خاتمي، گفت: از اينکه رييس محترم دستگاه اجرايي بالاخره يکبار در ترافيک تهران معطل شده و از نزديک لمس کرده‌اند که مردم تهران چه مي‌کشند، هم خوشحال و هم متاثر هستم؛ خوشحال از اينکه يکبارهم که شده ازميان مردم عبور کرده و در پايان دوره 8 ساله بخشي از مشکلات شهروندان را از نزديک لمس کرده‌اند و اما متاسف از اينکه بسيار دير و در پايان دوره ماموريت شان با اين معضل آشنا شده اند.

احتمال مي‌دهم اين بار از مسير ويژه و با اسکورت حرکت نکرده اند و اين باعث شده که بخشي از مشکلات مردم را لمس کنند يا شايد به جاي اينکه از پاستور به دانشگاه تهران بيايند مسير طولاني کاخ سعد آباد را طي کردند لذا اگر دفتر کار ايشان در همان پاستور باقي مي‌ماند شايد زودتر با مشکلات مردم آشنا مي‌شدند، چون از سعد آباد انسان ديرتر واقعيت‌هاي زندگي مردم را مي‌بيند. 

دير رسيدن آقاي رييس جمهور برکاتي براي کشور و تهران خواهد داشت و به ايشان توصيه مي‌کنم که سه ماه تا پايان ماموريت شان باقيمانده است و اين مدت زمان فرصت خوبي است تا هر روز چند تصميم بزرگ گرفته و خدماتي را انجام دهند و مشکلاتي از مردم برطرف شود. شايد از برکاتش اين باشد که به همکاران خود در دستگاههاي اجرايي توصيه کنند تا مقداري از نامهرباني‌ها و کم لطفي‌ها در مقابل تصميمات مديريت شهري دست بردارند، کمک که نمي‌کنند، حداقل اجازه دهند که شوراي شهر و شهرداري کارها را انجام داده و مشکلات را برطرف کنند و اميدوارم با توصيه ايشان مديريت شهري فقط براي گرفتن 500 دستگاه اتوبوس ماهها پشت درها معطل نماند و از سوي ديگر مورد تهمت و اتهام قرار نگيرد.

بالاخره از اينکه ايشان در ترافيک گير کردند هم متاسف و هم خوشحاليم و دوست نداريم وقت رييس جمهور عزيز در ترافيک هدر رود، اما از سوي ديگرخوشحاليم که برخي از واقعيت‌هاي کشور به روي ايشان باز شد و بعنوان يک شهروند بر اساس همان حرف‌هايي که خود ايشان در اين 8 سال زدند مي‌گويم که طي اين سه ماه خيلي کارها مي‌توان کرد.

اين سخنان گهر بار آن روز از صداوسيماي تحت مديريت برادر علي لاريجاني تحت پوشش قرار گرفت و بارها پخش شد، اين حرفها را همين احمدي‌نژادي گفته است که اين روزها مي‌گويد :« رئيس جمهور تنها مقامي که نماد شکل‌گيري اراده ملي است» و توسط علي لاريجاني که امروز جواب احمدي نژاد را نمي‌دهد در بخشهاي خبري به سمع و نظر مردم رسانده شد.

اگر آن روز، از آن سخنان احمدي نژاد حمايت عجيب و غريب نمي‌شد، خيلي اتفاقات ديگر نمي‌افتاد.

از طرف ديگر اين طنز تلخ روزگار است که اين روزها بسياري از سفرهاي استاني احمدي نژاد که ظاهرا براي بين مردم بودن است، انتقاد مي‌کنند ولي همان حرف‌هايي که آن روزها فقط احمدي نژاد با نديده گرفتن خدمات بسيار آقاي خاتمي (و شايد هم در واکنش به اهداي دکتراي دانشگاه به آقاي خاتمي ؟) گفت، حرفهايي است که همه به او مي‌زنند: چند ماه تا پايان ماموريت تان باقيمانده است و اين مدت زمان فرصت خوبي است تا هر روز چند تصميم بدرد بخور گرفته و خدماتي را انجام دهند و مشکلاتي از مردم برطرف شود.

2- يکي از بحث برانگيزترين دستورات محمود احمدي نژاد در سال اول تشکيل دولتش، دستوري ورزشي بود !

ارديبهشت ماه 1385، خبر رسيد که احمدي نژاد در نامه اي به محمد علي آبادي رئيس سازمان تربيت بدني آن روزها ( و بعد‌ها: سرپرست شيلات و سرپرست وزارت نفت!) از او خواست که حضور بانوان در ورزشگاه‌ها را عملي کند اما نظر تعدادي از نمايندگان مجلس، روحانيون و در راس آنها مراجع، دقيقا مخالف دستور احمدي نژاد بود. محمد تقي رهبر نماينده روحاني اصفهان هم ابراز عقيده کرد که حضور زنان در ورزشگاه‌ها شرعا جايز نيست. 

سيد احمد خاتمي‌خواست که احمدي نژاد در دستور خود بازنگري کند .محمد تقي مصباح يزدي هم که آن روزها از هواداران سفت و سخت احمدي نژاد بود با لحني ملايم از آن انتقاد کرد . اما مهمترين انتقادات به اين دستور احمدي نژاد از سوي مراجع شکل گرفت که در 9 ارديبهشت 1385 در رسانه‌هاي مختلف بازتاب وسيعي داشت .

آيت الله فاضل لنکراني و آيت الله ميرزا جواد تبريزي صراحتا اعلام کردند که حضور بانوان در ورزشگاه‌ها به هيچ وجه جايز نيست. آيت الله صافى گلپايگانى ضمن مخالفت با اين دستور، از اين قضيه ابراز ناخرسندى کرد که تذکراتش در مورد عفاف و حجاب زنان شنيده نشده است.

آيت الله مکارم شيرازي در اين زمينه گفت : « ايشان (احمدي نژاد) بايد دقت داشته باشند، مسائل کشور را يک شبه با يک تصميم نمى‌توان حل کرد. در هر مسئله اى بايد به مشاوران آگاه به آن زمينه مراجعه کرد. در مسائل دينى به مراجع و علما، در مسائل اقتصادى به اقتصاددانان، در مسائل سياست خارجى به آشنايان با سياست خارجى. آقاى رئيس‌جمهورى نبايد تنها به مشاوران خودشان در اين زمينه قناعت کنند».

جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز با صدور اطلاعيه اي از نظر مراجع در اين باره حمايت و از صدور چنين دستوري ابراز تاسف کرد. در مقابل اين اعتراضات در وهله اول نه تنها تبعيتي از سوي دولت ديده نشد بلکه سخناني به نقل از يکي از مشاوران احمدي نژاد منتشر شد که تعريضي به مراجع بود، به طوري که‌هادي دوست محمدي نماينده سمنان در آن زمان خواست که احمدي نژاد مشاور خود را برکنار و از مراجع عذرخواهي کند، که چنين نشد. 

همچنين مهدي کوچک‌زاده از نمايندگان حامي‌احمدي نژاد در مجلس چنين گفت : «اين دستور منطبق بر قانون است و رئيس جمهور سليقه‌اي عمل نکرده است. فقط مجلس مي‌تواند با قانونگذاري مانع حضور زنان در ورزشگاه‌ها شود و نمي‌توان با فتواي مراجع اين کار را کرد، اگر چه فتواي مراجع براي مقلدان آنها محترم است»!

پس ازآن احمدي نژاد در سفر استاني زنجان چنين گفت :« در محيط‌هايى که زنان حضور دارند آن محيط سالم و عاطفى خواهد بود و انحراف اخلاقى مرد و زن ندارد. بعضى از تعصبات در مورد زنان متعلق به اسلام نيست. متاسفانه هر جا بحثى از فساد اخلاقى مى شود، خانم‌ها در اين مورد مقصر شناخته مى‌شوند، اما مگر مردان مشکل ندارند؟ متاسفانه بعضى ريشه مفاسد را در زنان مى‌بينند، درحالى که اين طور نيست».

ضمن اينکه متاسفانه صداوسيما هم نظرات مراجع را منعکس نکرد که اين امر هم موجب اعتراضاتي شد، از جمله آيت الله استادي خطيب جمعه قم 15 ارديبهشت در نماز جمعه به صراحت عنوان کرد:«چرا سيماي ملي ايران خبر مخالفت مراجع با ورود بانوان به ورزشگاه‌ها را پخش نکرد؟ رسالت سيما خبر رساني صحيح است، بايد همان طور که خبر ابلاغ رئيس جمهور منعکس شد، خبر فتاوا و مخالفت مراجع هم منعکس مي‌شد».مرحوم آيت الله فاضل لنکراني هم در درس خود اعلام کرد: به حرف‌هاي سخيفي که از برخي شنيده مي‌شود توجه نکنيد، هر جا ديديد اسلام در خطر است، فرياد بزنيد و نهراسيد.

اگر چه بالاخره دولت از تصميمش کوتاه آمد اما واقعا اين رفتار دولت در برخورد با مراجع شايسته بود؟ سخناني که مشاور احمدي نژاد گفت را کسي تقبيح کرد ؟!شجاع پوريان نماينده اصلاح طلب آن روزها گفت: «اگر چنين اتفاقي در زمان خاتمي‌مي‌افتاد، کفن پوشها به راه مي‌افتادند»، کسي البته انتظاري از کفن‌پوش‌هاي دوران خاتمي در دوران احمدي نژاد نداشت اما اگر فقط نهيبي به دولت و طرفدارانش زده مي‌شد آيا اين روزها، روزهاي متفاوت و بهتري نبود؟!

3-آخرين نمونه از بسياري نمونه‌ها، حرفهايي است که احمدي نژاد در مناظره‌هاي انتخاباتي سال 1388 زد و تلخي اش هنوز در کام‌ها است.آنهايي که آن روزها بعد از آن حرفهاي عجيب و ناپسند، سر از پا نمي‌شناختند و در sms‌هايشان افتخار مي‌کردند که «اي شير، شکوه عزتت را ديدند، آنها که به عزت تو مي‌خنديدند، ديشب همگي به پاي روشنگري ات، جز چيز، جواب ديگري نشنيدند» امروز نتيجه روشنگري خواندن حرفها و حرکات احمدي نژاد در مناظره‌ها را دارند مي‌بينند.

يادآوري اين گونه رفتار براي اين بود که بگوييم سخنان احمدي‌نژاد فرقي نکرده است و فقط مخاطبان آن عوض شده است ولي حالا ديگر نمي‌توان نحوه مواجهه با آن را تغيير داد و بهترين رفتار، جواب ندادن است./مردم سالاری

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------