آخرین اخبار سیاسی

عباس عبدی،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

عباس عبدی: انتخاب مجدد آقای جنتی ۹۹ساله به عنوان دبیر شورای نگهبان چه معنایی دارد؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: تقریبا این گزاره لقلقه زبان همه است که «باید از جوانان استفاده کرد.» علت هم روشن است چون همه به صورت…

ائتلاف ادیب، طبیب و سردار سرتیپ در بن‌بستی قریب/ ولایتی؛ برادر بزرگتر اصولگرایان می‌شود؟



ائتلاف ادیب، طبیب و سردار سرتیپ در بن‌بستی قریب/ ولایتی؛ برادر بزرگتر اصولگرایان می‌شود؟

اضلاع ائتلاف 1+2 حال و روز خوشی ندارند، ائتلاف هنوز به بار ننشسته به سرعت به بن بست شکست رسیده است. اصولگرایان در بحبوحه اختلاف و سردرگمی باز هم بزرگان و ریش سفیدان اصولگرایی را مبنای وحدت می‌دانند نه ائتلاف‌های کاندیدامحور را!

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

به گزارش نامه، هرچه به خرداد 92 نزدیک‌تر می شویم سردرگمی طیف‌های سیاسی بیشتر می‌شود. چینش و آرایش سیاسی دو طیف سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب در کنار جریان دولتی‌ها این روزها مبهم و غیرقابل پیش‌بینی شده است، از یک سو اصلاح طلبان هنوز تکلیف حضور و عدم حضور خود را نمی‌دانند و اگر حرف و حدیثی  از اردوگاه اصلاح طلبان بلند می‌شود تحرکات و سخنان گزینه‌های درجه دو و سه این طیف سیاسی است، بزرگان هنوز در کش و قوس آمدن نیامدند.

در دیگر سو دولتی‌ها هم بیکار ننشسته‌اند، محمود احمدی‌نژاد و اطرافیان وفادارش حاضر به رها کردن قدرت و واگذاری آن به اصولگرایان یا اصلاح طلبان نیستند و اگرچه در لفافه از عدم تمایل خود به انتخابات سخن‌ می‌گویند اما کیست که نداند برکناری برخی وزیران، استانداران و مدیران رده میانی، برخی مصوبه‌های جنجالی و اصرار دولت بر اجرای فاز دوم هدفمندی و افزایش چندبرابری یارانه نقدی همه و همه با اهداف انتخاباتی صورت می‌گیرد تا محمود احمدی نژاد فرد مورد وثوق خود را به ریاست جمهوری برساند و با چرخشی در قدرت، خود 4 سال دیگر به پاستور باز گردد؛ مدل پوتین – مدوودف!

اصولگرایان اما روزهای دشوار و سختی را پشت سر می‌گذارند، روی کار آوردن محمود احمدی نژاد و تحمل هزینه‌هایی که از سوی او به این جریان وارد شد آنها را در شرایط سختی برای انتخاب گزینه نهایی قرار داده است و هنوز مشخص نیست کدامیک از مردانِ اصولگرای وارد شده به صحنه قرار است گزینه یا گزینه‌های نهایی این طیف باشند.

اصولگرایان که پروژه وحدت‌شان با محوریت و ریش سفیدی بزرگان و جامعتین در انتخابات مجلس نهم با تندوری و انشعاب گروه حامیان احمدی نژاد به سرانجام مطلوب نرسیده بود این روزها با مشکلی بزرگتر روبرو شده‌اند، آنجا که فارغ از تحرکات تک روانه نواصولگرایان که مسیر جداگانه‌ای را برای معرفی کاندیدا در پیش گرفته‌اند برخی دیگر از کاندیداها نیز بی‌توجه به اصل ریش سفیدی مرسوم در این جریان و نقش محوری جامعتین در ساختار این جریان خود اقدام به تشکیل دادن ائتلافی کرده‌اند تا اینگونه راه خود برای رسیدن به ساختمان سفیدرنگ پاستور را هموار سازند.

شاید آن زمان که آیت‌الله مهدوی‌کنی گله‌مند از بی‌توجهی و افراطی گری برخی اصولگرایان به آنها هشدار داد«اصولگرایان نباید انقلاب را مثل گوشت قربانی تقسیم کنند.» پیش‌بینی می‌کردند پس لرزه‌های انشقاق ایجاد شده در انتخابات مجلس نهم در انتخاباتی بزرگتر و سرنوشت‎سازتر دامن‌گیر اصولگرایان خواهد شد.

هشدار بزرگان اما نه تنها در آن زمان که این روزها نیز به کناری نهاده شده و گویی که برخی خود را اصولگراتر و مدعی‌تر از بزرگان دیده‌اند و با تعریف گفمان جدیدی از اصولگرایی قرار است با مدلی جدید وارد انتخابات شوند، آنجا که برخلاف گذشته که اصولگرایان به قصد هم‌افزایی، حول محور ریش‌سفیدان این تشکل اقدام به ائتلاف می‌کردند.این روزها کاندیداها خود به مدل‌های ائتلافی می رسند و خود را محور می بینند.

ائتلاف 2+1؛ ائتلاف یک پزشک، یک سردار و یک ادیب

ایده ائتلاف 1+2 را ا غلامعلی حدادعادل 27 آذرماه رسانه‌‌ای کرد و از تصمیم مشترک خود، ولایتی و قالیباف خبر داد، خبری که تا به امروز تنها حدادعادل از آن سخن گفته و هیچ یک از دو ضلع دیگر اظهارنظر رسمی در این خصوص نداشته‌اند و تنها برخی شنیده‌ها حکایت از دلخوری ضلع شهردار این ائتلاف دارد، چه آنکه به نظر می رسد آقای شهردار از رسانه‌ای کردن این ائتلاف در فضای فعلی گلایه کرده است.

ولایتی؛ برادر بزرگتر اصولگرایان می‌شود؟

در دیگر سو اما علی اکبر ولایتی ضلع طبیب این ائتلاف سکوت اختیار کرده است. آنجا که برخلاف برخی تحلیل‌ها که حدادعادل را ایده‌پرداز اصلی این ائتلاف می‌دانند برخی نیز ولایتی را نقش آفرین اصلی این ائتلاف معرفی می‌کنند. ولایتی اگر چه تا به امروز هیچ سخنی در باب حضور قطعی خود در انتخابات آتی نزده و هر بار با سکوت از کنار سوال خبرنگاران در خصوص کاندیداتوری اش گذشته است، اما دهان به دهان شدن نام او و برخی تحرکات این روزهای آقای دیپلمات قصه‌ای دیگر را روایت می‌کند، چنانچه گفته می‌شود ولایتی این روزها با ماموریت ویژه حضور خود در عرصه سیاست را پررنگ کرده است، ماموریتی که پشت پرده آن تجمیع نیروهای اصولگرا در کنار هم است، هدفی که تا به امروز نشانه‌هایی از تحقق آن مشاهده نمی شود.

بنا بر اخبار موجود ولایتی از شش ماه قبل و پس از رایزنی‌ها متفاوت به دنبال آن است که با ایفای نقش برادر بزرگ‌تری اصولگرایان، خلأ بی توجهی به ریش‌سفیدان و بزرگان در میان برخی اصولگرایان که سنگ بنای آن در انتخابات مجلس نهم گذاشته شد را تا حدی پر کند.

براین اساس تلاش دیپلمات کهنه‌کار این است که در قالب این ائتلاف 1+2 هم مدیریت اصولگرایان و تجمیع ظرفیت اصولگرایان را در دست گیرد و هم درصورت همراهی آیت الله هاشمی رفسنجانی با او  بخشی از آرا اصلاح طلبان میانه رو را به سمت خود جلب کند. اما آیا علی‌اکبر ولایتی وزنه سنگینی برای پر کردن خلاء ایجاد شده بین اصولگرایان و جذب آراء اصلاح طلبان می‌تواند باشد؟

حدادعادل؛ در فراق صندلی شماره یک بهارستان و در آرزوی صندلی شماره یک پاستور

حدادعادل اما این روزها حال خوشی ندارد، اولین رییس مکلای مجلس این روزها خسته از صندلی نمایندگی مجلس و سر پرسودا برای نشستن بر صندلی ریاست جمهوری به هر دری می زند که راهی برای ورود به پاستور پیدا کند. حداد که با مشی خاکستری و یک بام و دو هوا همواره در تلاش برای برقراری تعامل با همه جریانات اصولگرا داشته است، این روزها در برزخی که خود برای خود ساخته گیر کرده است. از یک‌سو اصولگرایان سنتی او را چهره شاخصی برای جایگاه ریاست جمهوری نمی‌دانند و حاضر به سرمایه‌گذاری بر روی او نیستند، چه آنکه آنها در انتخابات مجلس نهم نیز نشان دادند در مقام انتخاب بین علی لاریجانی و غلامعلی حدادعادل، لاریجانی را برای نشستن بر صندلی قوه مقننه شایسته‌تر می دانند.

در دیگر سو اما نواصولگرایانی که حدادعادل در این چند سال در اطرافش جمع کرده بود نیز  دل‌خوشی از او ندارند، پیوستن بی‌سر و صدای حدادعادل به ائتلاف 2+1 بیش از آنکه اصولگرایان سنتی را به واکنش وادارد، دادِ پایداری‌ها را درآورد و هشدارهایی ضمنی که حدادعادل دیگر نمی‌تواند کاندیدای مورد نظر ما باشد تا اینگونه حدادعادل یک ضلع رای آوری خود را از دست رفته ببیند.

شاید از همین روست که او در چند اظهارنظر اخیر خود از مواضع اولیه‌اش درباره ائتلاف عقب نشسته و آن را تنها راهکاری برای رسیدن به وحدت بین اصولگرایان دانسته تا که زمینه گسترده‌تر شدن هم دارد. حداد در آخرین اظهارنظر نیز اخبار مربوط به امضای منشور بین خود، ولایتی و قالیباف را رد کرده و عنوان کرده«: بحث منشور هیچگاه مطرح نبوده است، بلکه میان ما سه نفر توافقی است که اگر از میان ما فردی انتخاب و نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد، دیگران با او رقابت نکنند و رأی نشکند.»

رییس فراکسیون اصولگرایان همچنین از احتمال گسترده شدن ائتلاف خبر داده و گفته است« احتمال دارد در آینده، اعضای ائتلاف اصولگرایان از سه نفر به چهار یا پنج نفر افزایش پیدا کند. : فعلاً هیچ فرد جدیدی برای پیوستن به 1+2 مطرح نیست و تاکنون کسی هم اظهار تمایل نکرده است، اما ما اعلام کرده‌ایم در ائتلاف بسته نیست و هر اصولگرایی که بخواهد، می تواند در جمع ما حضور داشته باشد.» حدادعادل همچنین درخصوص برخی اخبار مبنی بر احتمال پیوستن محسن رضایی به این ائتلاف نیز عنوان کرده « ما هیچ دیداری با آقای رضایی نداشته‌ایم و نشنیده‌ام که وی ابراز تمایلی برای حضور در ائتلاف 1+2 داشته باشد.»

این درحالیست که در همان روز که حدادعادل از احتمال گسترده شدن اضلاع این ائتلاف سخن گفته بود در دیگر سو علی اکبر ولایتی به مشی سابق خود در مقابل هرگونه سوال پیرامون انتخابات و این ائتلاف سکوت کرده و گفته بود«من بنا ندارم راجع به انتخابات صحبتی کنم برای این‌که خلاف نظر رهبر معظم انقلاب است و فرمودند ورود زودرس نداشته باشید.»

قالیباف؛ پوشیدن قبای ریاست جمهوری شاید چند سال دیگر!

شهردار خلبان پایتخت اما در لاک سکوت فرو رفته است و در ظاهر به رتق و فتق امور شهری پایتخت‌نشینان مشغول است. اگر تا یک سال پیش از قالیباف به عنوان وزنه‌ای تاثیرگذار در بدنه اصولگرایی سخن گفته می‌شد که علاوه بر پایبندی بر اصول و مبانی اصولگرایی قادر به همراه سازی بخشی از بدنه و افکارعمومی پیرو مشی اصلاح‌طلبی نیز هست، اما مشی متناقض‌گونه این روزهای سردار سبب پراکنده شدن آراء او در هر دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب شده است.

قالیباف اگرچه بعد از ناکامی در انتخابات سال 84 و کوچ به ساختمان بهشت در ذیل تلاش های مدیریت شهری خود سعی کرد فضا را برای پوشیدن قبای ریاست جمهوری برای خود فراهم سازد، اما به نظر می رسد تلاش های 8 ساله آقای شهردار هنوز به بار ننشسته و راهی طولانی‌تر از راه 8 ساله برای رسیدن به پاستور در پیش دارد.

 شاید از همین روست که قالیباف خود نیز دیگر اعتماد به نفس حضور در میدان رقابت ریاست جمهوری را ندارد و در نهایت پیشنهاد علی‌اکبر ولایتی برای پیوستن به ائتلاف مشهور شده به 1+2 را قبول کرده است تا شاید از این راه حداقل معاونت اولی در دولت آینده را از آن خود کند.

در این میان اما بسیاری از اصولگرایان معتقدند این ائتلاف، ائتلاف چند نفره بوده و ائتلاف اصولگرایان نیست از همین رو پایدار نیز نخواهد ماند.

موسی‌الرضا ثروتی نماینده بجنورد در این زمینه می‌گوید در این ائتلاف مشخص نیست کدام شخصیت، شماره یک و کدام یک شماره دو است؛ باید بزرگان اصولگرایی در کنار یکدیگر جمع شوند و به دنبال وحدت باشند.

عوض حیدرپور عضو فراکسیون رهروان ولایت معتقد است علاوه بر ائتلاف سه نفره، برخی دیگر از افراد من‌جمله آقای رضایی، پورمحمدی و باقری لنکرانی چهره‌هایی هستند که در میدان هستند و قطعا دایره اصولگرایی محدود به ائتلاف 1+2 نیست. عسگراولادی دبیرکل جبهه پیروان نیز معتقد به گسترده‌تر شدن این ائتلاف تا 18 نفر است و اظهاراتی از این قسم که همگی حکایت از به بن بست رسیدن زودهنگام ائتلاف شکل گرفته بین ولایتی، حدادعادل و قالیباف دارد./نامه نیوز

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------