استراتژی جدید ایران در مذاکرات هستهای با غرب
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, ۰-۲۶ -۶۲۱ ۰۳:۲۵
استراتژی جدید ایران در مذاکرات هستهای با غرب
ادعای رویترز درباره استراتژی ایران در مذاکرات هستهای، موضع فرانسه درباره مذاکرات اخیر ایران و آژانس، بررسی تأثیر روی کار آمدن ائتلاف جدید در دولت نتانیاهو بر موضع رژیم صهیونیستی در قبال ایران و بازتاب سخنان احمدینژاد درباره تحریم نفتی ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «رویترز» امروز ادعایی را درباره برنامه هستهای ایران مطرح کرده که در شماری از دیگر مطبوعات و رسانههای جهانی نیز بازنشر شده است.
این خبرگزاری با اشاره به ناکام ماندن مذاکرات اخیر میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رسیدن به توافق، مینویسد، ممکن است ایران از همکاری با بازرسان آژانس خودداری کرده تا از این عامل به عنوان یک ابزار چانهزنی در مذاکرات با گروه ۱+۵ استفاده کند و از این طریق، کاهش چشمگیر تحریمهای بینالمللی را خواستار شود.
رویترز به نقل از یک مقام غربی این ادعا را مطرح میکند که ایران در گذشته، بارها اعلام کرده که در ازای همکاری خود، خواستار نوعی «پاداش» است؛ اما این درخواست منطقی نیست. به نوشته این خبرگزاری، در صورتی که ایران واقعاً چنین تفکری داشته باشد، تا هنگامی که مذاکرات ۱+۵ به نتیجهای منجر نشود، مذاکرات ایران و آژانس نیز نتیجه مشخصی به همراه نخواهد داشت.
در مطلب دیگری مربوط به برنامه هستهای، خبرگزاری کویت موضع جدید فرانسه درباره مذاکرات اخیر ایران و آژانس را مورد توجه قرار داده است. به نوشته این خبرگزاری، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفته، ناکامی در رسیدن به نتیجهای مشخص در مذاکرات هفته گذشته میان ایران و آژانس، «یک فرصت از دست رفته جدید» برای ایران بود تا بتواند به سوی رعایت تعهدات بینالمللی خود حرکت کند. این مقام فرانسوی در ادامه اظهار داشته ایران باید «اراده جامعه بینالمللی» را که در قطعنامههای شورای امنیت و نیز قطعنامههای شورای حکام آژانس بازتاب یافته، بپذیرد. وی درباره دور جدید مذاکرات ایران و ۱+۵ نیز مدعی شده، تاریخ موردنظر به ایران ارائه شده و اکنون ایران باید نظر خود را درباره آن اعلام کند.
اما در شرایطی که نتایج اولیه انتخابات رژیم صهیونیستی که روز گذشته برگزار شد، حاکی از یک پیروزی بسیاری ضعیف برای ائتلاف تحت رهبری نتانیاهوست و انتظار میرود دولت جدید این رژیم، چندپارهتر از پیش باشد، روزنامه «حریت» ترکیه در مطلبی به بررسی پیامدهای این امر بر روابط این رژیم با آمریکا، ایران و ترکیه پرداخته است.
در رابطه با ایران، این روزنامه ضمن اشاره به این که در جریان مبارزات انتخاباتی، مسائلی همچون ایران و فلسطین جایگاه اندکی در موضعگیریهای سیاستمداران آمریکایی داشت، مینویسد اکنون و پس از این انتخابات نیز آنچه این رژیم باید به آن توجه داشته باشد، این است که ایران کشوری بزرگ است و بسیار غیرمحتمل است که اوباما یا هر رئیس جمهور دیگر آمریکا، خود را به همراه اسرائیل درگیر جنگ با این کشور کند؛ بنابراین و قاعدتاً باید سیاست این رژیم در قبال ایران دستخوش تغییر شود.
روزنامه انگلیسی «گاردین» نیز نظری کم و بیش مشابه در این زمینه دارد و مینویسد با وجود ترسیم «خط قرمز هستهای» برای ایران از سوی نتانیاهو، این موضوع که آیا در صورت رسیدن ایران به این مرحله، رژیم اسرائیل خواهد توانست، دست به حملهای یکجانبه به ایران بزند، محل تردیدهای جدی است.
اما به باور این روزنامه، آنچه در این زمینه تعیین کننده خواهد بود، این است که چه کسی وزیر جنگ جدید این رژیم میشود. از آنجا که ایهود باراک، وزیر جنگ سابق در این انتخابات شرکت نکرده، طبیعتاً نتانیاهو به دنبال انتصاب شخصی خواهد بود که دیدگاههایش در قبال ایران با وی همسو باشد.
در پایان، یک خبر داخلی نیز از روز گذشته تاکنون مورد توجه شمار بسیاری از مطبوعات جهانی قرار گرفته و آن، موضع رئیسجمهور ایران درباره نخریدن نفت ایران از سوی کشورهای غربی است.
روزنامه «آیریش ایندیپندنت» در این باره مینویسد، رئیس جمهور ایران گفته کشورش میتواند از طریق ابتکارات و ابداعات، ده برابر بیشتر از نفت ثروت تولید کند و تحریمهای اقتصادی غرب را نیز بیاثر دانسته است؛ اما آنچه مورد توجه این روزنامه و بیشتر رسانهها و مطبوعات دیگر جهانی قرار گرفته، ادبیات خاص احمدینژاد است که خطاب به کشورهای غربی گفته: «نفت ما را نمیخرید؟ به جنهم!»./تابناک