حركتهاي ايذايي را براي مقابله با...
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : سه شنبه, 08 تیر 1389 13:11
متكي در نشست خبري/2/ :
حركتهاي ايذايي را براي مقابله با قطعنامه اخير طراحي كرديم
براي صادركنندگان قطعنامه هم روشن است جز زماني كه بخواهند با حربه رواني دل طرف مقابل را خالي كنند از صدور قطعنامه نتيجه ديگري نگرفتهاند/ قطعنامه اخير منجر به حيثيتزدايي از شوراي امنيت ميشود.
وزير امور خارجه با بيان اين مطلب كه ما طي 5 سال گذشته مشكلي با تحريمهاي غرب در حوزه مناسبات اقتصادي خود نداشتهايم گفت: جنگ روانياي كه اين كشورها ميخواهند با صدور قطعنامه به ما تحميل كنند را در يك جنگ نرم پاسخ خواهيم داد و گمان ميكنيم قطعنامه اخير نيز منجر به حيثيتزدايي از شوراي امنيت خواهد شد.
منوچهر متكي در ادامه نشست خبري صبح امروز در رابطه با چارچوب مذاكرات ايران با گروه 1+5 گفت: چارچوب مذاكرات همانطور كه آقاي رئيسجمهور اعلام كرده است در دست بررسي است و زمان مورد نظر اعلام خواهد شد.
وي همچنين در مورد اظهارات اخير مقامات اسرائيلي و آمريكايي مبني بر اينكه حمله نظامي به ايران در دستور كار است،گفت: تهديد به حمله از مدتها پيش به عنوان يك واقعيت قابل اجرا در دستور كار برخي از كشورها قرار داشته است و در دو سال پاياني رئيسجمهعور بوش همواره اعلام ميشد كه گزينه نظامي بر روي ميز قرار دارد.
وي افزود: دستگاههاي اطلاعاتي دولت نهم نيز در زمانهاي مختلف همواره به ما اعلام ميكردند كه در فلان زمان و فلان تاريخ ما حمله نظامي خواهيم داشت، البته ما نيز معتقديم كه آنها ظرفيتهايي براي حركتهاي شيطنتآميز و ايزايي دارند.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشور تصريح كرد: ما گزينه نظامي را براي جنگطلبي مانند بوش نيز منتفي ميدانستيم چراكه استدلالهاي آن نيز روشن است از كدام جبهه ميخواستند فرماندهي كنند از مرز چين تا فلسطين؟
وي متذكر شد: شانسي براي آمريكاييها نسبت به حمله نظامي به ايران نميبينيم چه برسد به فرزند نامشروع غرب كه در روزهاي اخير در بحرانهاي داخلي منطقهاي گرفتار آمده است و انشاءالله تا تعيينتكليف نهايي اين روند ادامه خواهد داشت.
متكي در رابطه با اظهارات اخير احمدينژاد مبني بر اينكه گفتوگوهاي هستهاي تنها محدود به اعضاي گروه 1+5 نميشود،گفت:برزيل و تركيه نقش محوري و سازندهاي پيرامون بحث تبادل سوخت داشتهاند و براساس خواست رسمي گروه وين و نامه مكتوب رئيسجمهور آمريكا انگيزه بيشتري براي مذاكره پيدا كردند تا در اين ماجرا نقشآفرين باشند و ما نيز از آنها حمايت كرديم.
وي افزود: بيانيه تهران در حقيقت اوج اين همكاري سازنده است ميان سهكشور در مقطع زماني كه همه تصور ديگري داشتند بودند ،هرچند كه برخي با شتابزدگي آمدند و بحث ديگري را مطرح كردند.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشور متذكر شد: وقتي از آنها پرسيده ميشود كه چرا عجله كرديد عذر بدتر از گناه ميآورند و موضوع اغتشاشات را به پيش ميكشد.
تكي خاطرنشان كرد: بحث تركيه و برزيل در مورد تبادل سوخت است، اما با 1+5 مذاكراتمان را در سطح جهاني و براي رسيدن به يك اتفاق نظر در رابطه با بستههاي پيشنهادي دنبال ميكنيم. ما خواهان مشاركت عامتري در مذاكرات هستهاي خود هستيم، اما اينكه چه كشورهايي هستند را در دستور مشورت خود با طرفهاي داخلي و برخي از دوستان خارجي داريم.
وي در رابطه با نامه به 12 عضو شوراي امنيت سازمان ملل نيز گفت: نامههاي وزير خارجه به 15 عضو شوراي امنيت چه آنهايي كه راي مثبت دادند و يا مخالف تصويب قطعنامه بودند ارسال شده است در رابطه با پاسخ به نامه گروه وين و نامه خانم اشتون نيز بايد گفت اين نامهها در دست بررسي است.
وزير امور خارجه در رابطه با شرطي كه احمدينژاد براي ادامه مذاكرات مطرح كرده است مبني بر اينكه بايد وضعيت هستهاي اسرائيل نيز از سوي طرفهاي مورد مذاكره ايران مورد بررسي قرار گيرد،گفت: زماني كه در روند مذاكرات منطقي بداخلاقي ميكنند بايد شنونده پاسخهاي منطقي نيز باشند.
وي افزود: اگر بحث عمده مربوط به فعاليتهاي هستهاي است سوالاتي نيز وجود دارد كه بايد به آنها پاسخ داده شود كه از جمله اين موارد ميتوان به وضعيت هستهاي اسرائيل اشاره كرد.
متكي همچنين در رابطه با وضعيت شهرام اميري زائر ايراني ربوده شده در عربستان نيز گفت: ما پيگيريهايمان را نزد دو كشور عربستان و آمريكا از طريق دفتر حفاظت منافع اين كشور و همچنين دبيركل سازمان ملل دنبال خواهيم كرد،آخرين وضعيت خبرهايي است كه دم خروس را آشكار كرد و آنهايي كه ميگفتند خبري و اطلاعي نداريم آشكار شد كه چقدر راحت دروغ ميگويند.
وي همچنين در رابطه با موضعگيريهاي برخي از كشورها پس از صدور قطعنامه مبني بر اينكه قطعنامه را اجرا خواهندكرد،گفت: گاهي كشورها را در وضعيت خاصي قرار ميدهند كه يك حرف حقوقي و بينالمللي بزنند اينكه قطعنامهها را قبول داريد و يا خير؟ اين موضوع يك مساله است و كارآمد بودن قطعنامه مساله ديگر.
مسوول دستگاه سياست خارجي كشور گفت: براي صادركنندگان قطعنامه هم روشن است جز زماني كه بخواهند با حربه رواني دل طرف مقابل را خالي كنند از صدور قطعنامه نتيجه ديگري نگرفتهاند، اروپاييها از اين موضعگيريها پرونده قطوري داشتند كه خود ذكر ميكنند ما نيز حركتهاي ايذايي را طراحي كرديم و پاسخ مناسبي به آنها خواهيم داد...../تحلیل:ایلنا