آلزایمر چیست و آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟



درمان بیماری آلزایمر

آلزایمر رایج‌ترین شکل زوال عقل است

 

افراد بالای 65 سالی که فعالیتهای ورزشی منظم انجام می‌دهند در مقایسه با افرادی که فعالیت جسمانی ندارند، حدود 38 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای مغزی و آلزایمر قرار دارند.

 

آلزایمر چیست؟
آلزایمر رایج‌ترین شکل زوال عقل است. علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظهٔ موقت در دوران پیری آغاز شده و به‌تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه‌گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد. مرگ پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق می‌افتد؛ اما بیماری حدود بیست سال قبل از ظهور علائم آغاز شده‌است. این بیماری با از دست رفتن سیناپسهای نورونها در برخی مناطق مغز، نکروزه شدن سلول‌های مغز در مناطق مختلف سیستم عصبی، ایجاد ساختارهای پروتئینی کروی شکلی به نام پلاک‌های پیری (SP) در خارج نورون‌های برخی مناطق مغز و ساختارهای پروتئینی رشته‌های به نام NFT در جسم سلولی نورون‌ها، مشخص می‌شود.

این بیماری علاج‌ناپذیر را اولین بار روانپزشک آلمانی به نام آلویز آلزایمر در سال 1906 میلادی معرفی کرد. غالباً این بیماری در افراد بالای 65 سال بروز می‌یابد؛ اگر چه آلزایمر زودرس (با شیوع کمتر) ممکن است زودتر از این سن رخ دهد. در سال 2006 میلادی 26.6 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا بودند و پیش‌بینی می‌شود که در سال 2050 میلادی از هر 85 نفر یک مبتلا به آلزایمر وجود داشته باشد.

 

پیشگیری از آلزایمر


تاثیر ورزش بر آلزایمر
مرکز مطالعات مغزی اونتاریو در کانادا مطالعه‌ای در خصوص ورزش و نقش آن در آلزایمر انجام داده است. بر اساس این تحقیقات شواهد قوی در خصوص نقش مهم فعالیتهای بدنی در چگونگی پیش روی بیماری آلزایمر بدست آمده است. در قسمت دیگری از این مطالعه، مشخص شد افراد بالای 65 سالی که فعالیتهای ورزشی منظم انجام می‌دهند در مقایسه با افرادی که فعالیت جسمانی ندارند، حدود 38 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای مغزی و آلزایمر قرار دارند.محققان بر انجامحداقل 150 دقیقه فعالیت ورزشی هفتگی منظم یعنی پنج روز در هفته و هر روز به مدت 30 دقیقه تاکید فراوانی دارند.

 

پیشگیری از آلزایمر

بیماری آلزایمر درمان قطعی ندارد اما می توان با اصلاح شیوه زندگی از آن پیشگیری نمود

 

پیشگیری از آلزایمر با یادگیری زبان
بر اساس تحقیقات در افراد دو زبانه توانایی شناخت و ادراک بهتر است و فعالیت مغز با افزایش سن کاهش نمی یابد در حالی که ذهن سایر افراد با افزایش سن با زوال تدریجی همراه خواهد بود.

آلزایمر را همه می شناسیم، بیماری زوال عقل در دوران سالمندی. گرچه این بیماری درمان قطعی ندارد اما می توان با اصلاح شیوه زندگی از آن پیشگیری نمود. مطالعات انجام شده در کانادا نشان می دهند که یادگیری زبان دوم می تواند به کاهش پیشرفت زوال عقل (دمانس) و پیشگیری از آلزایمر کمک کند. در حقیقت دو زبانه بودن ابتلا به آلزایمر را به طور میانگین 4 سال به تاخیر می اندازد.


به عقیده پژوهشگران این اثر بسیار ارزشمند و منحصر به فرد است زیرا تاکنون دارویی با این میزان تاثیر شناخته نشده است.بر اساس تحقیقات در افراد دو زبانه توانایی شناخت و ادراک بهتر است و فعالیت مغز با افزایش سن کاهش نمی یابد در حالی که ذهن سایر افراد با افزایش سن با زوال تدریجی همراه خواهد بود.


متخصصان معتقدند یادگیری زبان دوم حتی در میان سالی نیز می تواند از بیماری  آلزایمر پیشگیری نموده و یا آن را به تعویق بیندازد.


گردآوری:بخش روانشناسی بیتوته

منبع:
سیمرغ

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------