حسن جویی یعنی چه و چه تاثیری در افراد دارد؟



دیدن ویژگی های مثبت دیگران, حسن جویی, حسن جویی چیست

حسن جویی یعنی چه

 

حسن جویی/ چطور از دیگران تعریف کنیم در دل آنها نفوذ کنیم؟

حسن جویی به معنای تعریف مثبت از دیگران است، از این طریق می توان در خود و اطرافیان حس خوب ایجاد کرد، لذا افرادی که هوش گفتاری بالایی دارند می توانند از این ابزار جهت ایجاد حس خوب در خودشان و دیگران استفاده کنند. دوست داشتن و دوست داشته شدن از جمله نیازهای انسان است که می توان از طریق حسن جویی ارضا شود. در این مطلب از بیتوته شما را با حسن جویی آشنا می کنیم.

حسن جویی چیست؟

حسن جویی وضعیتی است که با دیدن ویژگی های مثبت دیگران آنها را به زبان بیاوریم، به عبارت ساده یعنی ویژگی های مثبت افراد را لحاظ و سپس تایید کنیم. این موضوع را نباید با چاپلوسی اشتباه گرفت زیرا تفاوت های اساسی بین این دو موضوع وجود دارند.

 

چاپلوسی نشان دهنده ضعف شخصیتی است و در اکثر مواقع یک تعریف دروغ است تا فرد به سود دست یابد، در مقابل حسن جویی نشان دهنده عزت نفس بالاست، در واقع فرد یک واقعیت را بدون در نظر گرفتن شرایط و سود زیانش به زبان می آورد.

 

به عنوان مثال هنگامی که از رئیس بد دهن و بی نظم خود به عنوان یک فرد با نزاکت تعریف می کنید در واقع دست به چاپلوسی زده اید در مقابل با تعریف شما از یک گارسون به دلیل حسن اخلاق و مشتری مداری اش شما از او حسن جویی کرده اید. باید توجه کرد انسان به شکل کاملا ذاتی به موارد منفی شخصیتی بیشتر نگاه می کند به همین دلیل پیدا کردن ویژگی های مثبت در افراد سخت می شود.

 

گاهی ممکن است حسن جویی فرد را با به عنوان چرب زبانی تلقی کنند، اما جای نگرانی وجود ندارد، با آموزش ها لازم درباره این موضوع می توان از مواهب این اخلاق خوب بهره گرفت. در صورتی که دوست دارید به یک حسن جوی حرفه ای تبدیل شوید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

 

دیدن ویژگی های مثبت دیگران, حسن جویی, حسن جویی چیست

اهمیت حسن جویی

 

چرا حسن جویی اهمیت دارد؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که حس خوب بعد از حسن جویی را تجربه کرده باشد و می توان گفت یکی از لذت بخش ترین تجربه های زندگی محسوب می شود. با تعریف کردن دیگران از ما حس ارزشمندی و مهم بودن بر ما چیره می شوند و به نسبت احساس بهتری به خودمان داریم. 

 

در مقابل با تعریف ما از دیگران شخصیتی عزیز، محترم و قابل اعتماد از خود می سازیم، یا به عبارتی از این طریق می توانیم به قلب دیگران نفوذ کنیم، طرف مقابل با خود فکر می کند که شما چقدر مهربان هستید، وجودش چقدر اهمیت دارد همچنین حس اعتماد در او شکل می گیرد بنابراین با خود تکرار می کند هرکاری از دستم بربیاید برایش انجام می دهم.

 

تاثیر حسن جویی بر عزت نفس:

با حسن جویی می تواند یک احساس مثبت دو طرفه ایجاد کنیم، یعنی علاوه بر اینکه فرد احساس ارزشمندی بیشتری نسبت به خود خواهد داشت می تواند بر حال خوب ما نیز تاثیر می گذارد، بنابراین با این کار می توان عزت نفس را در هر دوطرف تقویت کرد. 

 

شاید داستان ادیسون را شنیده باشید؛ در واقع کسی که سبب تقویت و شکوفایی او شد، مادرش بود. این موضوع می تواند اهمیت و تاثیر فوق العاده حسن جویی را در عزت نفس نشان دهد که توانست یک کودک کودن را به بزرگ ترین دانشمند دنیا تبدیل کند، مادر ادیسون تمام دنیا را مدیون هوش و ذکاوت به جای خود کرده است.

 

با تشویق افراد در زمینه های خاص می توانیم عملکرد آنها را تا حد زیادی بهبود ببخشیم، درست مانند دانش آموزی که با تشویق معلمش انگیزه بیشتری می گیرد، اعتماد به نفسش افزایش می یابد و قوی تر از قبل ادامه دهد تا درس بخواند و نمره های بهتری کسب کند.

 

حسن جویی چیست, حسن جویی در ارتباط موثر, اهمیت حسن جویی

تاثیرات حسن جویی

 

تاثیر حسن جویی در مقایسه با انتقاد کردن:

دنیایی را تصور کنید که حسن جویی و تمجید در آن موج بزند و همه دائما از یکدیگر تعریف کنند مثلا؛ همسر از غذای خانمش تعریف کند، فرزند بابت تمام زحماتی که والدین برای او کشیده اند تشکر کند، مدرس به شاگردش بابت تلاش های منظمش تبریک بگوید و به او امید موفقیت بدهد، کارمند از مدیر خود بابت کنترل موفقیت آمیز بحران ها تعریف کند.

 

بنابراین می توان با حسن جویی یک دنیای پرنشاط، حال خوب، انرژی، کمک به یکدیگر، فرصت های عالی و... ساخت. اما باید توجه داشت شرایط اینگونه نیست، همه ما بیشتر از اینکه از یکدیگر تعریف کنیم به انتقاد روی می آوریم و دائما پتک انتقاد را بر سر یکدیگر می کوبیم، کافی است یک نفر با نظر ما مخالفت کند، به گونه ای او را مورد انتقاد قرار می دهیم که رابطه ها تا حد زیادی کدر می شوند.

 

دیگه تحویل نمی گیری، بلد نیستی راه بری، کاش یه ذره از فلانی یاد می گرفتی، چقدر بی معرفتی، دیگه حالی از ما نمی پرسی و... شنیدن این جملات برای هیچ کس خوشایند نیست. درست است که بازخورد و انتقاد می تواند سازنده باشد و باعث پیشرفت شود اما اگر زیاد از حد باشد یا به طور اصولی بیان نشود می تواند زمینه کدورت و ناراحتی را فراهم کند همچینی عزت نفس طرفین را کاهش می دهد.

 

حسن جویی دارای اثر سازنده و مثبت است، حتی درباره انتقاد کردن هم تاکید بر توجه به نکات مثبت است در این صورت انتقاد سازنده خواهد بود. در واقع با حسن جویی می توان درد انتقاد را کاهش داد و ناراحتی ناشی از آن را برای فرد کمتر کرد. وقتی امکان ساختن حال خوب و دنیایی زیباتر با حسن جویی وجود دارد چرا باید دست به انتقاد بزنیم و بعد نگران ناراحتی اطرافیان باشیم.

 

تکنیک حسن جویی, تاثیر حسن جویی در مقایسه, نحوه انجام حسن جویی

نحوه انجام حسن جویی

 

چگونه می توان حسن جویی کرد؟

اولین شرط برای حسن جویی داشتن صداقت است. وقتی فردی دست پخت خوبی ندارد ممکن است اسم او در فامیل برای این موضوع به کار برده شود و شکل کنایه به خود بگیرد. 

مورد دوم درباره حسن جویی موقیعت است؛ به عنوان مثال شما با یک مدیر پرمشغله و درگیر وقت ملاقت دارید، از منشی وقت می گیرید و بعد از پذیرفته شدن، مدیر به شما می گوید لطفا مطالب را خلاصه کنید و شما شروع به حسن جویی می کنید و می گویید؛ آقای مدیر شما فردی بسیار آرام و متین هستید.

 

سومین مورد رعایت موضوع مورد نظر جهت حسن جویی است. به عنوان مثال یک فرد را در نظر بگیرید که به ظاهر و تیپ خود بسیار اهمیت می دهد و تمیز نگه داشتن خونه، ماشین یا دفتر کارش برای او اهمیت زیادی دارد. بسیار حرفه ای خواهد بود اگر هنگام حسن جویی به مسائلی توجه کنیم که ارزش بیشتری برای فرد دارند. در مواردی که تماس از راه دور یا مجازی صورت می گیرد توصیه می شود یکی دوبار نام فرد را به زبان بیاویرید و سپس از خصلت های خوب او تعریف کنید.

 

موضوع چهارم به رویداد اشاره دارد که حسن جویی شما را تایید می کند. برای مثال فرض کنید بعد از یک جلسه کاری موفق، از همکارتان حسن جویی می کنید مثلا؛ خانم مهندس شما واقعا در ارائه مطالب عالی و حرفه ای عمل کردید و من از گذشته شاهد این رفتار حرفه ای شما بودم.

 

و در آخر باید اشاره کرد حسن جویی از افرادی که مرتبه شغلی پایین تری از شما دارند بسیار اهمیت دارد و اهمیت آن از حسن جویی فرد بالاتر از شما بیشتر است. 

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------