حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه زهرا (س)



حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه زهرا, علت حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه زهرا, آیا آتش بر حضرت فاطمه حرام است

حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسّلام)

 

دلایل حرام بودن آتش جهنم بر حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسّلام)

اگر خدا بخواهد برای هر کسی اتفاق می افتد که بدن او از آتش در امان بماند. ما در این مقاله بیتوته روایتی را آورده ایم که از عایشه نقل شده است که در آن روایت جسم حصرت فاطمه (س) نمی سوزد که حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه (س) را نشان می دهد.

فاطمه زهرا علیهاالسلام دختر پیامبر اکرم، سیمای پرفروغ ایمان، نمونه روشن تقوا، و اسوه تمام‏عیار زن مسلمان است. در فضیلت آن بانوی بزرگوار نویسندگان مذاهب اسلامی روایتها آورده اند که هر یک بیانگر گوشه ای از عظمت روحی آن نور مبین و گوهر ثمین است.

 

مسلمانان نیک نهاد عموما و شیعیان شیفته جان خصوصا عشق محمد و آل محمد را پیوسته در سویدای دل نهفته داشته اند. در طول قرون با دل و جان به خاندان رسالت عشق ورزیده و جلوه های این مهرورزی را با اخلاص رقم زده اند.

 

اسباب و عوامل طبیعی که در دنیا اثر خود را می گذارند به اراده خداوند ساخته و منظم شده است به آتش خصومت سوزاندن و به آب اثر خاموش کردن آتش را داده است است همان گونه که خداوند متعال حضرت ابراهیم را از سوزاندن توسط آتش را حفظ کرد و آن را برای آن حضرت گلستان قرار داد.

 

برای هر کس دیگر هم اگر خداوند بخواهد این کار ممکن می شود در ادامه روایتی را آورده ایم که از عایشه نقل شده است که در آن روایت جسم حصرت فاطمه (س) نمی سوزد که حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه (س) را نشان می دهد.

 

روایت هایی برای حرام بودن آتش بر حضرت زهرا, حرام شدن آتش بر حضرت فاطمه زهرا, علت حرام شدن آتش بر حضرت زهرا

چرا آتش بر حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسّلام) حرام است

 

روزى عايشه نزد حضرت فاطمه (س) آمد، در حالى كه آن حضرت براى حسن و حسين (ع) با آرد و شير و روغن در ديگى حريره درست مى كرد. ديگ بر روى اجاق و آتش مى جوشيد و بالا مى آمد و حضرت فاطمه (س) آن را با دست خود هم مى زد.

 

عايشه با اضطراب و نگرانى نزد پدرش ابوبكر رفت و گفت: اى پدر! من از فاطمه چيز شگفت آورى ديدم، اينكه دست به درون ديگى كه بر روى آتش مى جوشيد برده و آن را به هم مى زد.

 

گفت: دختركم! اين را پنهان كن كه كار مهمى است.

 

اين خبر كه به گوش پيامبر اكرم (ص) رسيد، بر بالاى منبر رفت و حمد و سپاس الهى را به جاى آورد، سپس فرمودند :

 

همانا مردم ديدن ديگ و آتش را بزرگ شمرده و تعجب مى كنند. سوگند به آن كسى كه مرا به پيامبرى برگزيد، و به رسالت انتخاب فرمود، همانا خداى عزوجل آتش را بر گوشت و خون و موى و رگ و پيوند فاطمه حرام كرده است، فرزندان و شيعيان او را از آتش دور نمود، برخى از فرزندان فاطمه داراى رتبه و مقامى هستند كه آتش و خورشيد و ماه از آنها فرمانبردارى كرده در پيش رويش جنيان شمشير زده، پيامبران به پيمان و عهد خود درباره ى او وفا مى كنند، زمين گنجينه هاى خودش را تسليم او نموده، آسمان بركاتش را بر او نازل مى كند.

 

واى، واى، واى به حال كسى كه در فضيلت و برترى فاطمه شک و ترديد به خود راه دهد، و لعنت و نفرين خدا بر كسى كه شوهر او، على بن ابى طالب را دشمن داشته به امامت فرزندان او راضى نباشد. همانا فاطمه، خود داراى جايگاهى است و شيعيانش نيز بهترين جايگاه ها را خواهند داشت. همانا فاطمه پيش از من دعا مى كند و شفاعت مى نمايد و شفاعتش على رغم ميل كسانى كه با او مخالفت مى كنند، پذيرفته مى شود.

 

علت حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه زهرا, آیا آتش بر حضرت فاطمه حرام است, حرام بودن آتش بر حضرت زهرا

روایت هایی برای حرام بودن آتش بر حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسّلام)

 

امام رضا (ع) با عتاب به یکی از برادرنش که گروهی را گرد خود جمع کرده و حدیث حرام بودن آتش بر فرزندان فاطمه (س) را به منزله مجوزی از جانب پروردگار ارزیابی می کرد، فرمود: آیا این روایت که آتش دوزخ بر فرزندان فاطمه(س) به پاسداشت پاک دامنی ایشان حرام است، تو را به خود مغرور کرده؟! سوگند به خدا که حیطۀ این روایت تنها امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و دیگر فرزندان بلاواسطه ی ایشان را در برمی گیرد.

 

روایتی در بحار الأنوار به این مضمون وجود دارد:“بِإِسْنَادِ التَّمِیمِیِّ عَنِ الرِّضَا عَنْ آبَائِهِ (ع) قَالَ قَالَ النَّبِیُّ (ص) إِنَّ فَاطِمَةَ أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَحَرَّمَ اللَّهُ ذُرِّیَّتَهَا عَلَى النَّار”. پیامبر(ص) فرمود: پروردگار به پاسداشت پاک دامنی فاطمه (س)، آتش جهنم را بر فرزندان او حرام کرد. این روایت در کتاب عیون أخبار الرضا (ع) که مأخذ بحارالأنوار در این زمینه می باشد نیز به همین ترتیب ذکر شده است.

 

از عبد الله بن مسعود روايت می كند كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمودند: فاطمه عليها السّلام خود را از هر گونه پليدى پاک و منزه داشت، خدا (به جبران اين رفتار) آتش دوزخ را بر ذريّۀ او حرام كرد. 

 

رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به فاطمه عليها السّلام فرمودند: خداى تعالى فرزندان تو را به آتش دوزخ شكنجه نمی كند.

 

در حديث آمده است: حضرت فاطمه زهرا عليها السّلام در دوران زندگى خود را از هر گونه پليدى محافظت كرد و (به جبران آن) خداى تعالى او و فرزندانش را به بهشت می برد. «طبرانى» اين حديث را از «ابن مسعود» روايت می كند.

 

مؤلف گويد: پيش از اين در باب «نطفه ی حضرت زهرا عليها السّلام از ميوه‌هاى بهشتى بسته شده است و ...» و در باب «علت نامگذارى حضرت زهرا عليها السّلام به فاطمه و بتول و ...»، حديثى را بيان كرديم كه خداى تعالى آن حضرت و دوستانش را از آتش دوزخ دور می کند.

 

و يا بدان جهت او را «فاطمه» گفتند كه روز قيامت خداى تعالى آن حضرت و ذريه اش را از آتش دور می گرداند و يا پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله فرموده است: به درستى خداى عزّ و جلّ دخترم فاطمه و فرزندانش و محبان او را، از آتش دور می گرداند.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------