آشنایی با دروس،گرایش و بازار کار رشته ادبیات نمایشی



کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی, منابع ارشد ادبیات نمایشی, بررسی ادبیات نمایشی

بررسی رشته ادبیات نمایشی

 

رشته ادبیات نمایشی/ معرفی گرایش ها، حقوق و درآمد و بازار کار

یکی از مهم ترین بخش های هنرهای نمایشی، رشته ادبیات نمایشی می باشد. بسیاری از بزرگ ترین افرادی که در صحنه های بزرگ نمایش، معروف و مشهور هستند، ابتدا در این رشته تحصیل کرده و سپس توانستند به مراحل بالاتری دست پیدا کنند. 

 یکی از مهم ترین بخش های هنرهای نمایشی، رشته ادبیات نمایشی می باشد. بسیاری از بزرگ ترین افرادی که در صحنه های بزرگ نمایش، معروف و مشهور هستند، ابتدا در این رشته تحصیل کرده و سپس توانستند به مراحل بالاتری دست پیدا کنند. رشته ادبیات نمایشی عموما به به سنت ها و تاریخ ادبیات نمایشی در ایران و جهان، اصول و قواعد فنی و شیوه های نگارش متون دراماتیک می پردازد.

 

در واقع این رشته به شما یاد می دهد تا با همه چیز به صورت اصولی و درست آشنا شوید. تربیت نویسندگانی که به راحتی بتوانند انواع متن های نمایشی را در حوزه ی فرهنگ فارسی نگارش کنند، از مهم ترین اهداف رشته ادبیات نمایشی است. همچنین این نویسندگان باید توانایی این را داشته باشند که در حوزه ی نقد، بررسی و پژوهش نیز قدرتمند ظاهر شوند و در هنگام خلق یک اثر هنری مانند تئاتر یا فیلم یا سریال و غیره، بتوانند خود را جای تک تک افراد نمایش گذاشته و شخصیت آن ها را در دنیای خیال به درستی خلق نمایند و یا با ایجاد گروه های نمایشی و نقش دادن و جان دادن به آن ها نمایش را تا آخر به جلو ببرند و اثری ماندگار، بر طبق استانداردها و خلاقیت، از خود بر جای بگذارند. 

 

یادتان باشد که برای انتخاب رشته ادبیات نمایشی باید شما حتما در کنکور هنر شرکت کنید چرا که این رشته در کنکور زیر مجموعه هنر است و حتما به گذراندن یک سری واحدهای زمینه ای نیاز دارد. قرار است که رشته ادبیات نمایشی، بین دنیای پر بار ادبیات و صحنه ی نمایش، اتصال ایجاد نماید.

 

استفاده از ادبیات کلاسیک و یا نوین در هنر نمایش، می تواند یک اثر پربار و درست را ایجاد کند که تا سال های سال ماندگار خواهد بود. در ادامه قصد داریم تا علاوه بر تعریف رشته ادبیات نمایشی، ابعاد دیگر این رشته را نیز مورد بررسی قرار دهیم :

 

آشنایی با دروس رشته ادبیات نمایشی 

به طور کلی، دروسی که در رشته ادبیات نمایشی باید خوانده شوند عبارت اند از دروس عمومی : 21 واحد، دروس پایه ، 22 واحد، دروس اصلی : 19 واحد، دروس تخصصی : 74 واحد ، دروس اختیاری : 4 واحد. که از بین این دروس، دروس پایه شامل اصول و مبانی ارتباطات، اشنایی با تاریخ ادبیات کهن و معاصر ایران، جامعه شناسی عمومی، شناخت موسیقی، اشنایی با تاریخ ادبیات کهن و معاصر جهان، جامعه شناسی هنر، فرهنگ و ادبیات عامه، تمثیل شناسی، فلسفه مقدماتی شرق، روش تحقیق و تدوین پروژه، فلسفه مقدماتی غرب می شود. 

 

دروس اصلی رشته ادبیات نمایشی شامل واحدهای  بنیاد نمایش در غرب و شرق، مبانی بازیگری، مبانی کارگردانی، مبانی طراحی صحنه، مبانی ادبیات نمایشی، مبانی نمایش عروسکی، تاریخ نمایش در ایران، تاریخ نمایش در جهان و بررسی تطبیقی نظریه های نمایش شرق و غرب می شود. 

 

رشته ادبیات نمایشی, معرفی رشته ادبیات نمایشی, دروس رشته ادبیات نمایشی

آشنایی با رشته ادبیات نمایشی

 

از دروس تخصصی رشته ادبیات نمایشی می توانیم به مواردی همچون ادبیات نمایشی در شرق 1 و 2، اصول و فنون نمایش نامه نویسی 1 و 2، مکتب های ادبی 1 و 2، ادبیات نمایش کلاسیک در اروپا 1 و 2، داستان نویسی 1 و 2، اسطوره و نمایش، ادبیلت نمایش در ایران 1 و 2، فیلم نامه نویسی، کارگاه نمایش نامه نویسی، بررسی متون فارسی از منظر نمایش 1 و 2، ادبیات نمایشی معاصر اروپا 1 و 2 و 3، تحلیل نمایش نامه 1 و 2، نقد در ادب نمایشی 1 و 2، نمایش نامه نویسی برای رادیو، نمایش نامه نویسی برای تلویزیون، کارگاه نمایش نامه نویسی 3 و 4، دیدن و تحلیل نمایش .، تاریخ ادبیات نمایشی در امریکا و پروژه اشاره نماییم. 

 

آشنایی با گرایش ‌های رشته ادبیات نمایشی برای ادامه تحصیل

متقاضیان تحصیل در رشته ادبیات نمایشی می توانند در گرایش های کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی، کارشناسی ارشد سینما، کارشناسی ارشد کارگردانی نمایش، کارشناسی ارشد کارگردانی سینما، کارشناسی ارشد تولید سیما (دانشکده صدا و سیما) و کارشناسی ارشد تهیه‌کنندگی ادامه تحصیل دهند. 

 

کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی, منابع ارشد ادبیات نمایشی, بررسی ادبیات نمایشی

دروس رشته ادبیات نمایشی

 

آشنایی با مهم‌ ترین دروس دانشگاهی رشته ادبیات نمایشی

اصول و فنون نمایشی، کارگاه نمایشنامه ‌نویسی، فیلمنامه‌ نویسی، اسطوره و نمایش،  نقد ادبیات نمایشی، نمایشنامه نویسی برای رادیو و تلویزیون، تحلیل نمایشنامه، تاریخ ادبیات نمایشی، مکتب‌‌ های ادبی، ادبیات نمایشی در ایران و جهان، بررسی متون فارسی از منظر نمایش و تطبیق ادبیات جهان، از جمله مهم ترین دروسی هستند که باید حتما در دانشگاه مطالعه شوند و واحدهای آن ها پاس شود. 

 

بررسی بازار کار رشته ادبیات نمایشی

مهم ترین عاملی که می تواند یک فارغ التحصیل رشته ادبیات نمایشی را وارد یک بازار کار درست و بدرد بخور کند، این است که توانسته باشد در دوران تحصیل خود، کاملا مهارت های لازم برای نویسندگی را کسب کرده و از علم کافی برای فعالیت در دنیای ادبیات نمایشی برخوردار باشد.

 

با برخورداری از این امتیازات او می تواند در نقش نویسنده برای برای تئاتر، سینما، صدا و سیما، نمایش خانگی و آنلاین، حاضر شود که این موضوع و موفق شدن در این مسیر، تقریبا آرزوی هر فارغ التحصیل رشته ادبیات نمایشی می باشد. 

 

منابع ارشد ادبیات نمایشی, بررسی ادبیات نمایشی, چارت دروس ادبیات نمایشی

گرایش ‌های رشته ادبیات نمایشی

 

علاوه بر این، یک فارغ التحصیل رشته ادبیات نمایشی می تواند در نقش کارشناس و منتقد تئاتر و سینما و نوشتن مقالات برای مجلات، انجام وظیفه کند و یا به تدریس این رشته به دیگر علاقه‌مندان در دانشگاه و موسسات آموزشی بپردازد. لازم است بدانید که رسیدن به تمامی این مراتب، نیازمند توانایی ها و استعداد ها و به کار گیری درست تمامی این عوامل در کنار دروس تئوری است که متقاضی پاس کرده!

 

در واقع به بیانی ساده باید خدمت تان عرض کنیم که به هیچ وجه، رسیدن به یک جایگاه درست و دلخواه در این رشته، بدون زحمت امکان پذیر نخواهد شد. یادتان باشد که در بازار کار ادبیات نمایشی، این مهارت ‌های فردی شما هستند که می توانند شما را از میان رقبا متمایز نمایند. و موفقیت شما را در زمینه ‌ها و موقعیت‌ های شغلی مختلف، تضمین نمایند.

 

یعنی شما نیاز دارید که علاوه بر آشنایی با مهارت ‌های تخصصی رشته مورد نظرتان،  با سایر مهارت ‌های فردی خودتان هم آشنایی داشته باشید. زیرا این رشته علاوه بر یک سری دانش تئوری که آموزش داده می شود، به توانایی های فردی نیز احتیاج دارد. 

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------