کشف باکتری زنده در بدنه خارجی ایستگاه فضایی
- مجموعه: نوآوری و کشفیات علمی
فضانوردان در سطح خارجی ایستگاه فضایی موفق به کشف باکتری های زنده شده اند
فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی در سطح خارجی ایستگاه فضایی موفق به کشف باکتری های زنده شده اند.
براساس گزارش ساينس الرت، آنتون شاپلروف دانشمند-فضانورد روسي كه ماه آينده به زمين بازخواهد گشت می گويد بررسی تكه پنبه ای كه به ديواره بدنه خارجی بخش روسی ايستگاه فضايی كشيده شده، از وجود نوعی باكتری زنده و ناشناخته خبر داده است كه اين نمونه هم اكنون براي بررسی های بيشتر به زمين ارسال شده است.
اين باكتری ها در زمان پرتاب اتاقک به ايستگاه وجود نداشته اند و اين به آن معني است كه باكتري ها در فضا به بدنه اتاقک چسبيدهاند. اين نمونه ها اكنون برای سنجش خطرسازبودنشان برای ساكنين ايستگاه مورد مطالعه قرار دارند.
به گفته شاپلروف اين نمونه طي راهپيمايي غيررسمي در خارج از ايستگاه كه با هدف شناسايي مناطق تيره رنگ بدنه ايستگاه فضايي و نقاطي كه سوخت اضافي موتورهاي استگاه در آن تلنبار شده بود، كشف شدهاست. آنچه باعث جذابيت كشف اين باكتري شده آن است كه هنوز هيچ توضيحی درباره چگونگي رسيدن اين باكتری ها به بدنه ايستگاه فضايی وجود ندارد.
با اين همه اين اولين باري نيست كه آژانس فضايی روسيه ادعای كشف حيات ميكروبي در فضا را داشته است كه تمامي نمونه هاي پيشين در نهايت به منشاء زميني ختم شدند. يكي از فرضيه هاي قوي درباره وجود باكتری ها در بدنه خارجي ايستگاه آلوده شدن آن پيش يا پس از پرتاب توسط افراد، تجهيزات يا فضاپيماهايی است كه از زمين به ايستگاه فرستاده ميشوند.
در اصل نكته مهم اين كشف درک چگونگی زنده ماندن باكتری ها در شرايط ناخوشايند و خصمانه خلاء در فضا است كه می تواند در ماموريت های آينده بشر به سياره های سامانه خورشيدی نقش كليدی ايفا كند.
منبع : hamshahrionline.ir