بیمه زلزله چیست و آیا به آن نیاز دارید؟



مفاد بیمه زلزله ایران, تعریف بیمه زلزله در ایران, درمورد بیمه زلزله

بیمه زلزله چیست

 

آشنایی با بیمه زلزله؛ یکی از پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی 

زلزله جزء یکی از انواع اتفاقات و پیش آمدهای ناگواری است که در صورت رخ دادن باعث تغییرات شدیدی در ساختار شهری و حتی روند زندگی مردم می شود. در خصوص نمونه ای از این حوادث، شاید به یاد داشته باشید که زلزله ی بم در سال 1382 باعث خرابی های شدید و فوت بسیاری از ساکنانش شد. بیمه ی زلزله یکی از بیمه هایی است که با جبران خسارت سبب حفاظت از اموال و دارایی های شما می شود. در این مطلب از بیتوته قصد داریم در خصوص مصادیق مختلف بیمه ی زلزله صحبت کنیم با ما همراه باشید تا در خصوص این بیمه ی مفید بیشتر بدانید.

بیمه ی زلزله چیست؟

کشور ایران روی گسل های متعدی قرار دارد به همین دلیل تقریبا تمام شهرها مستعد بروز زلزله هستند. جالب است که بدانید موسسه ژئوفیزیک تهران در تاریخ خرداد 1401 حدود 700 زلزله را شناسایی کرد که از این تعداد تقریبا 32 زمین لرزه بزرگی 4.0 ریشتر داشته است.

 

متاسفانه بروز بسیاری از این زمین لرزه ها باعث بروز حوادث جبران ناپذیری مانند تخریب شدید کارخانه ها و مراکز تجاری می شود. بیمه زلزله و در کنار آن بیمه ی آتش سوزی در واقع نوعی پوشش حمایت مالی را ایجاد می کنند که در صورت بروز زمین لرزه تا حدودی با پرداخت خسارت تخریب ساختمان، دستگاه ها و اموال سبب جبران خسارت های مادی می شود.

 

جالب است که بدانید بیمه ی زلزله بیمه ی مستقلی نیست. این بیمه در واقع زیرمجموعه ی بیمه ی آتش سوزی است. پوشش های بیمه ی آتش سوزی در دو دسته ی پوشش خطر های اضافی و خطرهای اصلی تقسیم بندی می شوند. این بیمه فقط خطرات مادی را تحت پوشش قرار می دهد (مانند خرابی های ساختمان و موارد مربوط به کسب و کار) و پرداخت خسارت های مربوط به صدمات جانی جزء موارد تحت پوشش آن نیست.

 

درمورد بیمه زلزله, بیمه زلزله چیست, بیمه زلزله ساختمان

زمین لرزه و خرابی های آن

 

پوشش های بیمه ی زلزله

پوشش های مربوط به بیمه ی آتش سوزی در دو دسته ی پوشش اختیاری و اجباری تقسیم بندی می شوند. پوشش اجباری بیمه ی زلزله همانطور که اشاره شد بیمه ی زلزله یکی از زیر مجموعه های بیمه ی آتش سوزی است؛ یعنی فرد متقاضی می تواند در صورت تمایل در کنار بیمه ی آتش سوزی، از بیمه ی زلزله نیز استفاده کنند. پوشش های اجباری بیمه ی زلزله شامل موارد زیر است:

 

• آتش سوزی: ترکیب مواد شیمایی با یکدیگر (مواد قابل اشتعال) و اکسیژن سبب بروز آتش سوزی می شود. بر اثر بروز زمین لرزه به علت حرکات زمین مواد قابل اشتعال با یکدیگر ترکیب شده و در صورت وجود اکسیژن در محیط آتش سوزی رخ می دهد.

 

پوشش های بیمه ی زلزله, قانون اعداد بیمه زلزله در ایران

اتش سوزی ناشی از زمین لرزه 

 

• صاعقه: صاعقه به علت تخلیه الکتریکی بین ابرها با یکدیگر و یا اجسام فلزی رخ می دهد. چنانچه به هر دلیل تخلیه ی الکتریکی ایجاد شود، آتش سوزی رخ دهد. بیمه ی آتش سوزی تا مبلغ مشخصی خسارت های مادی را جبران می کند.

 

• انفجار: انفجار در اثر آزاد شدن ناگهانی انرژی ناشی از بخار و گاز رخ می دهد. این نوع خسارت نیز می تواند به علت فشارهای وارده ناشی از زلزله باشد.

 

قانون اعداد بیمه زلزله در ایران, شرایط بیمه زلزله, چند درصد ساختمان ها بیمه زلزله دارند

انفجار در هنگام زمین لرزه 

 

بیمه ی اختیاری چیست؟

بیمه ی اختیاری به مجموع خدماتی گفته می شود که در هنگام ثبت بیمه می توانید با پرداخت هزینه ی بیشتر آن موارد را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهید. پوشش های اختیاری بیمه زلزله ناشی از موارد زیر است:

- پوشش سیل

- پوشش ترکیدگی لوله ی آب

- پوشش آتشفشان

- پوشش سقوط هواپیما

- پوشش طوفان، تندباد، برف و باران

- پوشش سقوط بهمن و ریزش کوه

- بیمه ی ریزش سقف ناشی رانش زمین و یا برف سنگین

 

تعریف بیمه زلزله در ایران, درمورد بیمه زلزله, بیمه زلزله چیست

بیمه سقوط بهمن

 

بیمه ی پوشش زلزله چه مواردی را تحت پوشش قرار می دهد؟

بیمه ی پوشش زلزله تمام و یا بخشی از خسارت های مادی ناشی از زمین لرزه را جبران می کند. بنابراین زمانی که منزل و یا محل کار خود را بیمه می کنید، پس از بروز حادثه بیمه گذار ملزم به پرداخت هزینه برای ساخت و ساز مکان تخریب شده است. همچنین جالب است که بدانید می توان وسایل منزل و یا ابزار و ماشین آلات محل کار خود را نیز بیمه کنید. بنابراین قبل از انجام بیمه از موارد تحت پوشش آن اطلاعات کافی را کسب کنید.

 

عواملی که در بیمه ی زلزله تاثیر می گذارند

عوامل مختلفی وجود دارد که در مقدار نرخ پرداخت بیمه ی زمین لرزه تاثیر گذار هستند. مهم ترین عوامل تاثیر گذار در بیمه زمین لرز شامل موارد زیر است:

• متراژ ساختمان تجاری و یا مسکونی: هر چه متراژ ساختمان بیشتر باشد هزینه ی بیمه آتش سوزی و موارد تحت پوشش بیمه بیشتر خواهد بود.

 

• مشخصات ملک متقاضی دریافت بیمه: مشخصات لازم برای بیمه کردن ملک شامل: ارزش وسایل و تجهیزات، ارزش ملک، سن ساخت سازه، هزینه ی بازسازی و نوع کاربری آن است.

 

• نوع ملک: نوع ملک یکی از موارد مهم برای بیمه ی زلزله است. بیمه ی زمین لرزه برای ملک های ویلایی، مسکونی و هتل کمتر از میزان پوشش بیمه ساختمان و کارخانه های مرتبط با کسب کار است.

 

• ریسک خطرپذیری محل: محل کارخانه و یا ساختمان مسکونی در هزینه ی بیمه زمین لرزه تاثیر گذار است. اگر ساختمان در محل های دارای ریسک بروز حادثه (مانند: نزدیک دریا، کوهستان، مناطق مستعد بارندگی زیاد) واقع شده باشد، هزینه ی انجام بیمه بالاتر خواهد بود.

 

• مشخصات مکان (متراژ، نوع کاربری و نوع سازه های به کار رفته): ساختمان هایی که متراژ زیادی داشته و کاربری آن مرتبط با کسب و کار است، باید هزینه ی بیمه بیشتری را پرداخت کنند.

 

 بیمه زلزله ساختمان, بیمه زلزله منازل, بیمه زلزله

بیمه زلزله ساختمان های کسب و کار

 

چگونه برای ساختمان خود بیمه زمین لرزه انجام دهیم؟

برای ثبت بیمه ی آتش سوزی و زمین لرزه دو راه اساسی وجود دارد. این دو راه شامل مراجعه ی حضوری به موسسات خصوصی بیمه و یا مراجعه آنلاین به سایت بیمه است. در حال حاضر با غیر حضوری شدن بسیاری از فرایندهای اداری توصیه نمی شود که برای انجام بیمه زلزله و یا آتش سوزی به شرکت های بیمه ای به صورت حضوری مراجعه بفرمایید.

 

پیشنهاد می کنیم که وارد سایت bimeh.com شده و در قسمت ثبت بیمه، نوع بیمه ی خود را که بیمه ی آتش سوزی و یا زلزله است را انتخاب کنید. سپس اطلاعات مورد نیاز در سایت که شامل: نوع و کاربری ملک، ارزش ریالی ملک (بر اساس هر متر متراژ)، سیستم برق‌کشی، امکانات اطفاء حریق، تعداد طبقات و تجهیزات داخل ملک است، را به دقت وارد کنید. در این سایت تمامی موسسات بیمه ای که از این نوع بیمه حمایت می کنند به همراه بندهای موارد تحت پوشش آنها قید شده است.

 

شما می توانید با مراجعه به سایت به طور همزمان موارد و بندهای تحت پوشش شرکت های بیمه ای را با یکدیگر مقایسه کرده و بهترین موسسه بیمه را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید! برای ثبت بیمه زلزله لازم است کارشناسان شرکت بیمه به محل مورد نظر شما اعزام شوند.

 

بیمه زلزله, پوشش های بیمه ی زلزله, قانون اعداد بیمه زلزله

ثبت نام بیمه زلزله

 

هزینه ی زلزله چگونه محاسبه می گردد؟

برآورد هزینه ی انجام بیمه ی زمین لرزه علاوه بر موارد گفته شده، بر اساس نوع گسل به صورت زیر تقسیم بندی می شود: منطقه و شهری که ساختمان در آن واقع شده لازم است که بدانید شرکت های بیمه ای شهرها را براساس نوع گسل به 5 دسته، تقسیم بندی می کنند.

 

هزینه ی بیمه زمین لرزه برای سازه هایی که در مناطق دارای خطر بالا واقع شده اند نسبت به سایر سازه های واقع شده در مناطق اول هزینه ی بالاتری دارند. این پنج دسته شامل موارد زیر است:

- منطقه اول که دارای حداقل خطر بروز زمین لرزه هستند؛ مانند: مرکزی ، همدان ، اصفهان و…

- منطقه دوم که دارای خطر متوسط بروز زمین لرزه هستند؛ مانند: ابهر، شهرکرد، یزد، سوسنگرد و ...

- منطقه ی سوم که دارای خطر زیاد بروز زمین لرزه هستند؛ مانند: مشهد، بوشهر، فریمان، اهواز و ...

- منطقه ی چهارم که دارای حداکثر خطر بروز زمین لرزه هستند؛ مانند: تهران، قزوین، قم، رشت، خرم آباد، ایلام، گرگان، یزد، ساری، گیلان و ...

 

در نهایت توصیه می کنیم در ابتدا وارد سایت بیمه شوید و با مطالعه و مقایسه ی خدمات موسسات بیمه ای بهترین موسسه را انتخاب کنید. سپس براساس نوع نیاز های خود با پرداخت هزینه ی بیشتر پوشش های اختیاری بیمه را به بیمه نامه خود اضافه کنید.

 

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      X  آموزش و مشاوره,آموزش علمی و کنکور

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024