پلمپ کردن و روشهای پیگیری



پلمپ کردن و روشهای پیگیری, علت پلمپ واحد‌های صنفی, روشهای پیگیری پلمپ صنفی

پلمپ کردن و روشهای پیگیری آن

 

پلمپ کردن چیست و راههای پیگیری آن چیست؟

اگر در مکانی، چه محل کار باشد یا حتی خانه، اقدامی غیرقانونی صورت بگیرد، در صورت نیاز مراجع قضایی می توانند آن مکان را پلمپ یا مهروموم کنند، به این معنا که این مکان ها تا زمانی که قانون اجازه ندهد، بسته خواهند ماند و کسی اجازه عبور و مرور و استفاده از آن ها را ندارد و در صورت فک غیرقانونی پلمپ، قانون، مجازات سختی را برای فرد در نظر گرفته است.

پلمپ کردن چیست؟

پلمپ به این معناست که؛ قطعه سرب یا آب شده ای که برای جلوگیری از دستکاری و سوء استفاده به سر پلاک یا مغازه یا خانه یا مکان دیگری مهر می شود و مجازاً به معنی تعطیل کردن یا بستن جایی است. در کل پلمپ کردن به معنی بستن و اجازه ندادن به ادامه کار یک مغازه یا واحد صنفی می باشد.

 

اگر در مکانی، چه دفتر، چه رستوران یا مغازه و حتی خانه، اقدامی غیرقانونی صورت گیرد، مراجع قضایی در صورت نیاز میتوانند آن مکان را پلمپ یا مهروموم کنند، به این معنا که این مکان ها تا زمانی که قانون اجازه ندهد، بسته خواهند ماند و کسی اجازه عبورومرور و استفاده از آن ها را ندارد و در صورت فک غیرقانونی پلمپ آن مکان، قانون، مجازات سختی را برای فرد خاطی در نظر گرفته است.

 

علت پلمپ واحد‌های صنفی:

• اگر یک واحد صنفی به شغلی به غیر از آن چه که پروانه کسبش را گرفته است، مشغول باشد.

 

• اگر بدون دلیل واضح و مشخصی یک واحد صنفی بیش از 15 روز تعطیل باشد و تعطیلی آن، مصرف کننده را به دردسر اندازد.

 

• اگر قوانینی که اتحادیه ابلاغ کرده است را رعایت نکند.

• اگر تکالیفی که قانون نظام صنفی مقرر کرده را انجام ندهد.

• اگر واحد صنفی حق عضویت را به اتحادیه مربوطه پرداخت نکند.

 

در صورتی که واحد صنفی یکی از تخلفات موارد بالا را انجام بدهد، به مدت 1 هفته تا 6 ماه آن واحد صنفی پلمپ می شود. همیشه قبل از پلمپ به شخص صاحب کار 10 تا 20 روز مهلت داده می شود تا مکان مورد نظر را تخلیه کند.

 

روش های پیگیری پلمپ صنفی:

فرد صاحب کار می تواند به کمیسیون نظارت شکایت کند و در صورتی که شکایتش پذیرفته شود و موجه به حساب بیاید، اتحادیه ملزم به جبران خسارت است. بهتر است برای ثبت شکایت از یک وکیل کمک بگیرید.

 

مدارک برای رفع یا جلوگیری از پلمپ, مراحل جواب اخطاریه و نامه فک پلمپ واحد صنفی, شکستن مهر و پلمب چه مجازاتی دارد

روش های پیگیری پلمپ

 

مدارک برای رفع یا جلوگیری از پلمپ:

– مراجعه به اتحادیه ذیربط و تشکیل پرونده و ارائه مدارک فردی و مکانی

– ارائه گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

– ارائه گواهی عدم سوء‌پیشینه و صلاحیت نظامی برای صنوف مشمول

– گواهی صلاحیت بهداشت محیط و کارت سلامت بهداشت فردی برای صنوف مشمول

 

نکته: جلوگیری از پلمپ و یا رفع پلمپ واحدهای صنفی، مشروط بر ارائه مدارک فوق برای اتحادیه ذیربط و ارسال تقاضای اتحادیه مذکور (رفع پلمپ یا جلوگیری از پلمپ) به اتاق اصناف خواهد بود.

 

طبق ماده 543 قانون مجازات سلامی، «هرگاه محلی یا چیزی برحسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمپ شده باشد و کسی عالما و عامدا آنها را بشکند یا محو کند یا عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستن پلمپ تلقی شود مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد». پس اگر واحد صنفی شده توسط مراجع قضایی پلمپ شد، هرگز دست به فک پلمپ خودسرانه نزنید.

 

مراحل جواب اخطاریه و نامه فک پلمپ واحد صنفی ماده 27 قانون نظام صنفی

1) فرم درخواست فک پلمپ

2) مراحل تشکیل پرونده صنفی

 

3) ارائه گواهی تشکیل پرونده مالیاتی

4) تعطیلی واحد صنفی به مدت حداقل یک هفته و عدم هرگونه شکایت

 

5) تعهد نامه 15 روزه  مبنی بر پیگیری پرونده و ارائه مدارک صدور

6) عدم بدهی حق عضویت معوقه

7) صدور نامه فک یا عدم پلمپ واحد صنفی (مرحله آخر)

 

شکستن مهر و پلمپ چه مجازاتی دارد, مجازات شکستن مهر و پلمپ,مجازات فک پلمپ غیر قانونی

مجازات فک پلمپ چیست ؟

 

مجازات شکستن مهر و پلمپ :

موضوع مهمی که پس از پلمپ به وجود می آید، محو یا شکستن مهر و پلمپ است که افراد با این طرز فکر که هیچ اتفاقی رخ نمی دهد، اقدام به این کار می کنند اما در ماده 543 قانون مجازات اسلامی آمده است هر گاه محلی یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمپ شده باشد و کسی عالماً و عامداً آن ها را بشکند یا محو کند و عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستن پلمپ تلقی شود، مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

 

در صورتی که مستحفظ (کسی که وظیفه حفظ و امنیت مهر و پلمپ را بر عهده دارد) مرتکب این امر شده باشد به حبس از یک تا دو سال محکوم می‌شود و اگر ارتکاب به واسطه اهمال (غفلت و کوتاهی) مستحفظ واقع شود مجازات مستحفظ یک تا شش ماه حبس یا حداکثر 74 ضرب شلاق است.

 

گاهی اوقات شکستن و محو کردن مهر و پلمپ برای این منظور است که اسناد و مدارک موجود در مکان پلمپ شده را  سرقت کنند؛ طبق ماده 546 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که مرتکب به عنف مهر یا پلمپ را محو یا بشکند و عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستن پلمپ تلقی و نوشته یا اسناد را برباید یا معدوم کند، حسب مورد به حداکثر مجازات های مقرر در مواد قبل (مجازات ماده 545 قانون مجازات اسلامی سه تا ده سال حبس) محکوم خواهد شد و این مجازات مانع از اجرای مجازات جرایمی که از قهر و تشدد حاصل شده، نخواهد بود.

 

برای فک پلمپ، باید ابتدا  به اتحادیه مربوطه مراجعه کرد و سپس با ارائه مدارک لازم، تشکیل پرونده می شود اگر فرد بدون پروانه کسب فعالیت انجام داده یا فعالیت غیر مرتبط نسبت به پروانه کسب داشته، باید برای گرفتن پروانه اقدام کند و پس از گذشت مدتی از تشکیل پرونده، با رعایت قوانین و دادن تعهدات لازم، واحد فک پلمپ می شود همچنین در صورت خودداری مراجع مربوطه از فک پلمپ، فرد صاحب کسب و کار یا وکیل وی می تواند از طریق دادگاه برای پیگیری فک پلمپ اقدام کند.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      X  آموزش و مشاوره,آموزش علمی و کنکور

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024