تفاوت دریا و اقیانوس چیست؟ آبزیان موجود در اقیانوس و دریا



تفاوت عمق اقیانوس ها و دریاها, تفاوت دریا و اقیانوس چیست, فرق اقیانوس با دریا

تفاوت دریا و اقیانوس

 

فرق اقیانوس با دریا چیست و هر یک چه ویژگی‌هایی دارند؟ 

همانطور که همه ما می دانیم و از کودکی در کتاب های مدرسه آموخته ایم ، ۷۰ درصد از کره زمین را آب فرا گرفته است. اقیانوس ها بخش عظیمی از این درصد از آب را تشکیل می دهند.

یکی از تفاوت های دریا و اقیانوس این است که اقیانوس ها به آب های دیگر دسترسی دارند و آزاد هستند اما دریا این قابلیت را ندارد. از دیگر تفاوت های دریا و اقیانوس می توان در میزان مساحت و عمق آنها نام برد.

 

میزان عمق اقیانوس ها و دریاها

تقریبا عمق متوسط اقیانوس ها  ۳۶۸۸ متر است و ممکن است عمق دقیق هر اقیانوس از این عدد بسیار یا کمتر باشد. بطور مثال اقیانوس آرام ، دارای عمق  ۱۰۹۲۴ متری است. اقیانوس قطبی که جزو کوچکترین اقیانوس های کره زمین است عمقی حدود ۵۶۲۵ متر دارد.

 

البته این راهم باید بدانید که هنوز اعماق اقیانوس ها شناخته نشده است و ممکن است عمق اقیانوس ها بیشتر از عدد فعلی که برای آن درنظر گرفته اند باشد. اما عمق دریاها بسیار کمتر از اقیانوس ها است.

 

دریا بزرگتر است یا اقیانوس, تفاوت دریا و اقیانوس, تحقیق درباره ی دریا و اقیانوس ها

تفاوت عمق دریا و اقیانوس

 

اقیانوس و دریاهای مهم و معروف 

ما در موارد زیر ، پنج اقیانوس بزرگ کره زمین و دریاهای مهم و معروف را نام برده و عمق تقریبی آنها را به شما خواهیم گفت:

اقیانوس هند 

اقیانوس هند ۲۶ درصد آب کره زمین را فرا گرفته است و عمقی به حدود ۳۸۴۰ متر دارد . همچنین جالب است بدانید که این اقیانوس جزو گرم ترین منطقه اقیانوسی در جهان است.

 

اقیانوس آرام

اقیانوس آرام بزرگ ترین اقیانوس جهان است که دارای عمقی ۳۹۳۹ متری است. این اقیانوس شامل یک از سوم آب کره زمین می شود و کوه های دریایی زیبایی را در خود دارد.

 

اقیانوس اطلس 

این اقیانوس در رده دوم بزرگ ترین اقیانوس های جهان قرار دارد و به طور تقریبی دارای عمق ۳۵۳۷ متری است.

 

اقیانوس منجمد جنوبی 

می توان گفت اقیانوس منجمد جنوبی در همسایگی اقیانوس های هند ، اطلس و آرام قرار دارد و عمق آن بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ متر است.

 

اقیانوس منجمد شمالی 

این اقیانوس کوچکترین اقیانوس در جهان است و عمق متوسط آن ، ۱۰۳۸ متر می باشد.

 

دریای مدیترانه 

دریای مدیترانه یکی از بزرگترین و عمیق ترین دریاهای جهان است و عمقی حدود ۱۵۰۱ دارد.

 

دریای سیاه 

ژرفای این دریای عمیق ، حدودا ۱۱۹۰ متر زیر دریا است و در جنوب شرقی اروپا قرار دارد.

 

دریای برینگ 

این دریا واقع در بخش شمالی اقیانوس آرام قرار گرفته است و تقریبا عمق ۱۴۹۱ متری دارد.

 

خلیج مکزیک 

جالب است بدانید که خلیج مکزیک هم جزو عمیق ترین دریاهای کره زمین است و عمق آن به ۱۶۱۴ متر می رسد.

 

آبزیان و موجودات زنده در اقیانوس ها و دریاها

جالب است شما عزیزان بدانید که موجودات زنده و گیاهانی که در اقیانوس ها و دریاها زندگی می کنند کاملا متنوع هستند و با یکدیگر تفاوت دارند. دریاها با توجه به میزان عمقی که دارند موجودات دریایی بیشتری در آن زیست می کنند و شرایط زندگی در دریاها بیشتر از اقیانوس ها برای موجودات آبزی ، فراهم شده است و غذای لازم برای همه ی موجودات به میزان کافی وجود دارد.

 

همچنین به دلیل کم بودن عمق دریا به نسبت اقیانوس ، نور خورشید به سطح دریاها می تابد و این‌ نور برای رشد گیاهان آبزی بسیار مناسب است . اما اقیانوس ها همانند دریاها تنوع چندانی در جانوران و گیاهان آبزی ندارند.

 

در سطح اقیانوس ها خزه ها ، جلبک ها و انواع جلبک های دریایی وجود دارد و نام آشنا ترین حیوانات زنده بزرگ موجود در اقیانوس ها کوسه ، دلفین ، نهنگ ها هستند و درکنار این حیوانات ، انواع ماهی ها و ستاره های دریایی هم زندگی می کنند ، همچنین عروس دریایی که جزو قدیمی ترین موجودات آبزی در جهان است و قدمتی بیش از نیم میلیارد سالی دارد ، در سطح اقیانوس ها زندگی می کنند.

 

در اعماق اقیانوس ها نور خورشید نمی تابد ، بنابراین اعماق اقیانوس ها بسیار تاریک است و جانوران زنده و گیاهان دریایی وجود ندارند و تنها موجودات زنده در اعماق اقیانوس ها ، باکتری ها و موجوداتی هستند که چشم قادر به دیدن آنها نیست و با تلسکوپ قابل مشاهده هستند . جالب است بدانید که ارگانیسم های موجود در سطح آب ، با کمک فتوسنتز ها ، نیمی از اکسیژن کره زمین را تولید می کنند.

 

اقیانوس ها به طور تقریبی ۳۲۱ میلیون متر مکعب آب را در خود جای داده اند و ۹۷ درصد از اب زمین را فراهم می کنند . همچنین آب تمام اقیانوس ها شور است و تقریبا ۳/۵ درصد نمک در آن حل شده و آب موجود در اقیانوس ها تشکیل شده از منیزیوم و کلر است ‌. اقیانوس ها به دلیل اینکه نور خورشید را جذب کرده و آن را تبدیل به جو می کنند ، به تقسیم کننده گرما در کره زمین شهرت دارند. 

 

تفاوت دریا و اقیانوس چیست, فرق اقیانوس با دریا, تفاوت بین اقیانوس و دریا

فرق اقیانوس با دریا

 

آیا اقیانوس ها هم مانند دریاها محصور هستند؟ 

برخی از دریاها محصور هستند ، محصور بودن به معنای این است که چندین خشکی دریا ها را احاطه کنند و دریچه های کوچکی برای ارتباط با سایر دریا ها و اقیانوس ها به وجود بیاورند . دریاهای معروف محصور در جهان ، خزر ، آرال و مرده نام دارند.

اما اقیانوس ها محصور نیستند و آزادانه با سایز اقیانوس ها و دریاها ارتباط دارند.

 

تفاوت سطح اکسیژن در اقیانوس ها و دریاها 

همانطور که در قسمت بالای متن برای شما عزیزان توضیح دادیم ، در اقیانوس ها ارگانیسم ها به کمک فتوسنتز هفتاد درصد از اکسیژن کره زمین را تولید می کنند . دریا ها به میزان اقیانوس ها اکسیژن تولید نمی کنند . اکسیژنی که در دریاها تولید می شود در گام اول به گیاهان و موجودات آبزی در دریا می رسد و به رشد آنها کمک می‌کند و سپس به هوا منتقل خواهد شد.

 

جالب است بدانید که در دریاها گیاهانی وجود دارند که تولید اکسیژن می کنند .  این گیاهان فیتوپلانکتون ها و برخی از جلبک ها هستند که با انجام عمل فتوسنتز اکسیژن تولید می کنند و این اکسیژن را در سراسر آب پخش و حل می کنند . این اکسیژن تولید شده توسط گیاهان آبزی را حیوانات موجود در دریاها استفاده می کنند و با قطع شدن فتوسنتز در شب ، میزان اکسیژن تولید شده توسط گیاهان در آب دریا کم می شود. 

 

 تفاوت دریا و اقیانوس, تحقیق درباره ی دریا و اقیانوس ها, ساحل دریا و اقیانوس

جزر و مد دریا و اقیانوس

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های علمی(زندگینامه دانشمندان، گیاهان،حیوانات، گزارش علمی، آیا می دانید؟،رشته های تحصیلی و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------