بهره هوشی بالاتر در کودکان با طول عمر بیشتر ارتباط دارد
- مجموعه: آیا می دانید ؟
بهره هوشی بالاتر(IQ) در کودکان با خطر مرگ و میر کمتری در اثر بیماری های قلبی، سکته مغزی، سرطان های ناشی از دود و دم، بیماری های تنفسی و زوال عقل همراه است.
هوش بالاتر در دوران کودکی با خطر کمتر مرگ و میر تا سن ۷۹ سالگی در ارتباط است
این مطالعه تاکنون بزرگترین مطالعه ای است که علل مرگ در مردان و زنان را در طول عمرشان بررسی می کند و یافته های آن حاکی از آنند که سبک زندگی، به ویژه کشیدن تنباکو عنصر مهمی در تأثیر هوش بر اختلافات مرگ و میر می باشد. مطالعات قبلی نشان دادند که به طور میانگین افراد با IQ بالاتر کمی بیشتر از افراد با IQ پایین تر زندگی می کنند، اما این یافته ها عمدتأ بر اساس داده های سربازان مرد است که تا میانسالی پیگیری شدند.
بنابراین، تیمی از محققان از دانشگاه ادینبرگ تصمیم گرفتند رابطه بین نمرات آزمون در سن ۱۱ سالگی و علل رایج مرگ در مردان و زنان تا ۷۹ سالگی را بررسی کنند. یافته های آنها بر اساس داده های ۳۳۵۳۶ مرد و ۳۲۲۲۹ زنی است که در سال ۱۹۳۶ در اسکاتلند متولد شدند و تست هوش معتبر کودک را در سن ۱۱ سالگی انجام دادند؛ این یافته ها را می توان با داده های علت مرگ تا دسامبر سال ۲۰۱۵ ارتباط داد. علت مرگ عبارت بود از بیماری قلبی، سکته مغزی، سرطان های خاص، بیماری تنفسی، بیماری گوارشی، علل خارجی از جمله خودکشی و مرگ در اثر جراحت و زوال عقل.
پس از در نظر گرفتن چند عامل که بر نتایج تأثیر گذاشته اند، مثل سن، جنسیت و وضعیت اجتماعی اقتصادی، محققان دریافتند که هوش بالاتر در دوران کودکی با خطر کمتر مرگ و میر تا سن ۷۹ سالگی در ارتباط است. مثلأ نمره بالاتر تست با ۲۸% خطر کمتر مرگ در اثر بیماری تنفسی، ۲۵% خطر کمتر مرگ در اثر بیماری قلبی عروقی و ۲۴% خطر کمتر مرگ در اثر سکته مغزی ارتباط دارد.
روابط قابل توجه دیگری نیز برای مرگ در اثر جراحت، سرطان های ناشی از دود و دم (به ویژه سرطان ریه و معده)، بیماری گوارشی و زوال عقل مشاهده شده است. هیچ شواهدی برای رابطه ی بین هوش در دوران کودکی و مرگ در اثر سرطان های ناشی از دود و دم مشاهده نشد. نویسندگان محدودیت های مطالعه را به عنوان تعصب و غرق ورزی معرفی کردند. هرچند، نقاط قوت کلیدی عبارتند از نمونه کل جمعیت، پیگیریِ ۶۸ ساله و توانایی تطابق با مداخله گرهای مهم.
آنها همچنین تأکید کردند که روابط مهمی پس از اصلاح وضعیت اجتماعی اقتصادی و دود و دم همچنان باقی ماندند که نشان می دهند این عوامل کاملا اختلافات مرگ و میر را توضیح ندادند. همچنین به گفته آنها مطالعات آتی «از مقیاس های بارگذاری جمعی چنین فاکتورهای خطری در طول زندگی نفع می برند.» محققان در سوئد در یک مقاله گفتند که این مطالعه تاکنون بزرگترین مطالعه ای است که علل مرگ و میر را در طول عمر گزارش می دهد و نتایج جالبی را ارائه می دهد.
مهمتر از آن، این مطالعه نشان می دهد که IQ در دوره ی کودکی با علل مرگ و میر رابطه ی قوی دارد؛ این علل تا حد زیادی به فاکتورهای خطرِ از پیش شناخته شده بستگی دارند. کشیدن تنباکو و توزیع آن در طول طیف اجتماعی اقتصادی در اینجا از اهمیت زیادی برخوردار است.» آنها نتیجه گرفتند: «باید ببینیم که آیا این داستان کامل یا سیگنال های IQ و رابطه آنها با طول عمر دارای ریشه ژنتیکی هستند یا خیر.»
منبع: bigbangpage.com - sciencedaily.com