آشنایی با انواع کاکتوس آپارتمانی
- مجموعه: گیاهان،حیوانات و آکواریوم
معرفی محبوب ترین کاکتوس های آپارتمانی
عکس انواع کاکتوس با اسم
امروز و در این بخش به معرفی انواع کاکتوس خانگی و آپارتمانی می پردازیم، این گیاهان خاردار و از دید بعضی وحشتناک، بسیار پرطرفدار اند، آن ها به مانند بروس ویلیس جان سخت اند و نگه داری از آنها هم کار سختی نیست، بـه علاوه کاکتوس ها زیبایی منحصر بـه فرد خودشان را دارند که این موضوع را کاکتوس بازها به خوبی درک می کنند.
کاکتوس دارای گونه های بسیار مختلفی بوده که هر کدام از آن ها، ظاهری متفاوت دارند. این گیاهان در آب و هوایی خشک و گرم رشد کرده و بر خلاف تعداد زیادی از گیاهان، به آب زیادی نیاز ندارد. کاکتوس با ذخیره آب در خود، می تواند در شرایط بی آبی و خشکسالی زنده بماند. گرچه کاکتوس ها، عاشق نور خورشید هستند، اما تعداد زیادی از آن ها می توانند در مکان های سرپوشیده نیز رشد کنند.
کاکتوس اپونتیا میکروداسیس «کاکتوس گوش خرگوشی»
زیستگاه اصلی این گیاه کشور مکزیک است. این گیاه دو بالشتک به شکل گوش خرگوش دارد. این بالشتک ها پوشیده از تیغ های قهوه ای رنگ هستند.
این گیاه می تواند حدود ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر رشد کند. اگر در تابستان، این گیاه به اندازه کافی در معرض نور قرار بگیرد، گل های سفید و میوه های بنفش رنگی را خواهد داد.
کاکتوس ژیمنوکالیسیوم
زیستگاه این کاکتوس خانگی آمریکای جنوبی است. این گیاه فاقد تیغ بر روی جوانه های گل است. بسته به نوع کاکتوس، عده ای از آن ها در سایه و برخی دیگر در نور خورشید رشد می کنند.
کاکتوس مامیلاریا هانیانا «کاکتوس بانوی پیر»
کاکتوس بانوی پیر نوعی کاکتوس خاردار در خانواده مامیلاریا است کـه ۲۵۰ گونه دارد. این گیاه تیغ و پرز دارد و در بهار، گل های کوچک صورتی یا بنفش رنگ می دهد. خاک این گل باید ترکیبی از خاک گلدان و شن باشد و یک هفته در میان به آن آب داده شود.
کاکتوس خیاری
یکی دیگر از انواع بهترین کاکتوس های آپارتمانی کاکتوس خیاری نام دارد. کاکتوس های خیاری، همانطور که از نامشان مشخص است، بدنه ای باریک و نسبتا دراز دارند. این گیاهان بعضا شامل گل های ریز هستند، در حالی که بسیاری از آن ها نیز فاقد گل می باشند. کاکتوس های خیاری برخلاف ساقه سبک، ریشه ی تنومندی دارند. اگر می خواهید برای خانه خود یک گیاه کاکتوس انتخاب کنید، خیاری ها نیز به شما پیشنهاد می شود.
کاکتوس ستاره ای «آسترو فیتوم آستریاس»
این کاکتوس شکلی گرد داشته که به ۸ بخش تقسیم شده است. کاکتوس ستاره ای با کرک های سفید و نقاط سفید رنگ کوچک پوشانده شده است. در فصل بهار، یک گل به رنگ زرد می دهد. این کاکتوس تنها ۵ تا ۱۵ سانتیمتر قطر دارد و مناسب نگه داری در خانه است.
کاکتوس افوربیا
افوربیا یکی دیگر از انواع گیاهان آپارتمانی است که به عنوان یک کاکتوس بلند شناخته می شود. این گیاه بیشتر در بیابان های خشک آفریقا رشد می کند، با این حال در بسیاری از نقاط دنیا نیز یافته می شود. اگرچه مدل های متفاوتی از افوربیا وجود دارد، اما همگی نسبتا به یکدیگر شباهت دارند. بدنه ای دراز که می تواند تا 12 متر رشد کند. البته رشد این گیاه در محیط خانه نهایتا به 2 متر محدود می شود. جالب است بدانید افوربیا به شدت عاشق نور می باشد، بنابراین بهتر است آن را در معرض تابش نور آفتاب قرار دهید.
کاکتوس عید پاک
این کاکتوس بومی برزیل است و در اواخر زمستان و اوایل بهار گل می دهد. گل های آن به رنگ سفید، نارنجی و بنفش کم رنگ دیده می شود. تیغ های این گیاه بر روی یک دیگر انباشته شده اند و ظاهری منحصر به فرد به آن می دهند.
کاکتوس سیلندریکا
از جمله بهترین کاکتوس های آپارتمانی باید به کاکتوس سیلندریکا اشاره کرد. همانطور که توضیح دادیم، یکی از زیباترین و بهترین مدل های کاکتوس مربوط به خانواده اپونتیا می باشد. سیلندریکا از جمله اعضای این خانواده است که گل های زیبایی دارد. مانند اکثر اپونتیاها، سیلندریکا نیز از گل های ریزی در بالای شاخه بهره می برد، گل هایی که معمولا قرمز رنگ هستند. اگر می خواهید این گیاه رشد خوبی داشته باشد، باید اجازه دهید روزی 3 تا 4 ساعت نور دریافت کند، در غیر این صورت رشد آن مطلوب نخواهد بود.
کاکتوس کریسمس
یکی دیگر از انواع کاکتوس خانگی، کاکتوس کریسمس است. این کاکتوس اغلب با کاکتوس شکرگزاری اشتباه گرفته می شود. کاکتوس کریسمس در اواخر زمستان گل می دهد.
گل های آن بـه رنگ قرمز درخشان است. کاکتوس کریسمس را می توانید در داخل خانه نگه داری کنید. به این گیاه زیاد آب ندهید، زیرا باعث خشکی ریشه ها می شود. این گیاه می تواند با محیط های کم نور سازگار شود، اما گل ها با نور بیشتر سازگار هستند.
کاکتوس پیوت
پیوت یکی از بهترین کاکتوس های خانگی است که قطعا علاقه مندان به گل و گیاه با آن آشنایی دارند. این کاکتوس رشد کمی دارد اما به شدت زیبا و خاص است. بسیاری از افراد پیوت را در دسته کاکتوس های کلکسیونی قرار می دهند. نام دیگر پیوت لوفوفورا است که بسیاری با این نام آن را می شناسند. جالب این که این گیاه از یک ماده روانگردان برخوردار بوده، ماده ای که در بسیاری از مراسم مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد.
کاکتوس ماه
این کاکتوس کـه بـه آن کاکتوس چانه نیز گفته می شود، در اندازه، رنگ ها و شکل های مختلف وجود دارد. یک نوع محبوب آن کاکتوس هیبوتان اسـت.
زیستگاه این گیاه آمریکای جنوبی است و در رنگ های قرمز روشن، صورتی، زرد و نارنجی وجود دارد. این گیاه را در لب پنجره و در معرض نور قرار دهید.
کاکتوس ساگوارو
کاکتوس ساگوارو می تواند تا ارتفاع ۱۲ متر رشد کند، اما رشد آن به آرامی صورت می گیرد. این بدان معنی است که می توان آن را سال ها درون خانه نگه داری کرد.
این گیاه ظاهری استوانه ای شکل دارد. این گیاه بومی کویر سونوران بوده و نیاز بـه نور فراوان دارد. اگر این گیاه را در محیط خانه نگه می دارید، آنرا در برابر نور مستقیم خورشید قرار دهید.
کاکتوس بشکه ای یا خمره ای
شکل این کاکتوس گرد و مدور است. در اطراف این گیاه شیار هایی وجود دارد که تیغ و خار از آنجا رشد کرده اند. این گیاه در ماه های اردیبهشت و خرداد گل داده که به رنگ قرمز یا زرد هستند.
کاکتوس شکرگزاری
کاکتوس شکرگزاری در طول تعطیلات شکرگزاری شکوفه داده و گل های آن تا ماه های زمستان باقی می ماند. این گیاه نیاز به دمای خنک دارد. این گیاه در آب و هوای سرد مشکلی نخواهد داشت، اما نباید در هوای یخبندان قرار بگیرد.
ملکه شب «اپیفیلوم اکسی پتالوم»
ملکه شب نوعی کاکتوس اپیفیلوم بومی برزیل است که بر روی درختان رشد می کند و گل های سفید رنگ می دهد. به این دلیل به این گیاه ملکه شب گفته می شود، زیرا تمایل به گل دادن در شب دارد.
کاکتوس گلابی خاردار «اپونتیا»
این کاکتوس نوعی سرده محبوب مناطق خشک سال اسـت. از گونه های رایج آن می توان به انجیر هندی اشاره کرد. این کاکتوس گل های زرد، قرمز و بنفش می دهد.
کاکتوس تیغ سگی «سیلیندروپونتیا فولگیدا»
این گیاه بومی جنوب غربی کشور آمریکا اسـت. این کاکتوس دارای ساقه ای مدوری اسـت کـه تیغ های تیزی ازآن بیرون زده اند. این گیاه در اندازه های مختلف وجود دارد. گل های این کاکتوس، سبز یا نارنجی است. این کاکتوس به آب کم و نور فراوان نیاز دارد.
پاخی سرئوس اسکاتی مونستروسوس
این کاکتوس، ارتفاعی بلند دارد و می تواند بـه ۳ تا ۵ متر برسد. ساختار این کاکتوس، ناهموار و ناصاف اسـت. اگر چـه، این گیاه می تواند در نور رشد کند، اما نور مستقیم و شدید خورشید می تواند آن را بسوزاند. افراد، اصطلاح کاکتوس و گیاه ساکولنت را اغلب بجای یک دیگر استفاده می کنند. هرچند، آن ها یکسان نیستند.
تمام کاکتوس ها، ساکولنت هستند؛ اما، همه ی ساکولنت ها، کاکتوس نیستند. کاکتوس ها دارای ساختاری بنام آرئول هستند. آرئول ها برآمدگی های کوچکی شبیه به کوسن بوده که از آنجا تیغ ها، گل ها و ساقه های جانبی کاکتوس رشد می کنند. تعداد زیادی از ساکولنت ها، آرئول ندارند. در حالی که کاکتوس به عنوان یک گیاه صحرایی شناخته شده است، اما می تواند در محیط خانه نیز رشد کند.
انواع کاکتوس دراز کدامند؟
حالا که با برخی از بهترین کاکتوس های آپارتمانی آشنا شدید، شاید علاقه مند باشید تا کاکتوس های دراز را شناسایی کنید. ضمن این که در مقاله با برخی از آن ها نظیر افوربیا آشنا شدید، اما در ادامه قصد داریم لیست کاملی از این کاکتوس ها ارائه دهیم. این گیاهان نسبت به باقی ارتفاع بیشتری داشته و قد بلندتری پیدا می کنند. بیایید برخی از آن ها را با هم مرور کنیم :
• کاکتوس پاخی سرئوس
• کاکتوس ساگوارو
• کاکتوس مدادی
• کاکتوس ارکید
• کاکتوس افوربیا تریگونا
• کاکتوس لوله ای
...
بهترین کاکتوس برای پرورش کدام است؟
همانطور که در مقاله بهترین کاکتوس های آپارتمانی نیز به آن اشاره کردیم، کاکتوس ها مقاومت بالایی دارند. به عبارتی اگر مدتی یادتان برود به آن ها آب بدهید، مشکلی برای شان ایجاد نمی شود. البته این به معنی بی توجهی کامل به گیاه نیست. از سویی اغلب کاکتوس ها به نور خورشید نیاز دارند، با این حال اگر گاهی تحت تابش نور ضعیف باشند، بعید است آسیب ببینند. بنابراین تقریبا تمام آن ها برای نگهداری در خانه کار ساده ای دارند. البته اگر به دنبال آسان ترین کاکتوس ها برای پرورش هستید، این چند گزینه را به شما پیشنهاد می دهیم :
• کاکتوس دم موشی
• کاکتوس آفریکن میلک تری
• کاکتوس ساگوارو
• کاکتوس بانوی پیر
• کاکتوس کریسمس
• کاکتوس خمره ای
...
نکات مهم در نگهداری کاکتوس های آپارتمانی
1. نور مناسب
بیشتر کاکتوس ها به نور زیاد و مستقیم نیاز دارند، اما برخی گونه ها مانند هاورثیا در نور غیرمستقیم نیز رشد خوبی دارند.
2. آبیاری منظم و مناسب
کاکتوس ها به آبیاری زیاد نیاز ندارند. در فصل رشد (بهار و تابستان)، هر دو هفته یک بار و در زمستان هر ماه یک بار کافی است.
3. خاک مناسب
بهترین خاک برای کاکتوس ها، ترکیبی از ماسه، پرلیت و خاک گلدانی سبک است تا زهکشی خوبی داشته باشد و از پوسیدگی ریشه جلوگیری کند.
4. دمای ایده آل
کاکتوس ها دمای بین 18 تا 30 درجه سانتی گراد را ترجیح می دهند. در فصل سرد، باید از قرار دادن آن ها در محیط های بسیار سرد خودداری کرد.
5. کوددهی
در طول فصل رشد، هر ماه یک بار از کود مخصوص کاکتوس استفاده کنید تا گیاه تقویت شود.
6. تعویض گلدان
هر دو تا سه سال یک بار، کاکتوس را به گلدانی بزرگ تر با خاک تازه منتقل کنید تا رشد بهتری داشته باشد.
سخن پایانی :
کاکتوس های آپارتمانی نه تنها زیبایی خاصی به فضای داخلی می بخشند، بلکه نگهداری آسانی نیز دارند. با رعایت نکات ذکر شده، می توان از این گیاهان برای مدت طولانی در محیط های مختلف استفاده کرد. انتخاب کاکتوس مناسب بر اساس شرایط نور، دما و میزان مراقبت، نقش مهمی در سلامت و رشد آن دارد.
گردآوری: بخش علمی بیتوته