آثار مصرف قرص ضد بارداری در دراز مدت
- مجموعه: بارداری و زایمان
در روزگار ما، بسیاری از زنان طی 15 تا بیست سال، پشت سر هم قرص ضد بارداری میخورند. اما آیا این این شیوۀ پیشگیری از بارداری، تأثیری در قدرت باروری دارد؟ آیا خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد؟
قرص های ضدبارداری و نظم سیکل های ماهانه
زمانی که یک خانم مصرف قرص های ضدبارداری را متوقف میکند تا حامله شود، سیکل ماهانه مرتب نخواهد بود. مدت کوتاهی زمان لازم است تا سیکل روند طبیعی خود را بازیابد. در واقع، قرص های ضدبارداری نقش بازدارنده بر روی تخمک ها بازی میکنند: با قطع قرص ها، سیکل به تدریج روند طبیعی خود را بازمییابد.
اما باید بدانید که در 50% زنان، تخمک گذاری 2 تا 6 هفته بعد از قطع مصرف قرص اتفاق خواهد افتاد. طی 7 تا 12 ماه آینده بعد از قطع مصرف قرص ضدبارداری، زنان سیکل ماهانۀ مرتب شان را بازمییابند، سیکلی که در هر زنی نسبت به دیگری متفاوت است و ضرورتاً فاصلۀ بین دو سیکل 28 روز نیست. بقیه سیکل شان نامرتب میماند، اما نه به خاطر قرص های ضد بارداری بلکه به خاطر این که سیکل آنها به طور طبیعی نامنظم بوده است.
در تمام موراد، بعد از قطع مصرف قرص های ضد بارداری، هر زمانی امکان باردار شدن وجود دارد. بنابراین هیچ نیازی به عادت دادن بدن به استفاده از محافظ ها (کاندوم)، یا چیزهای دیگری که گفته میشود وجود ندارد ...
قرص های ضدبارداری و قدرت باروری
یک مطالعه که سال 2009 در مجلۀ "باروروی و پیشگیری" چاپ شد، ثابت میکند که 12 ماه بعد از قطع مصرف قرص های ضدبارداری، تعداد زنانی که بادار شده اند برابر است با همان تعداد از زنان که از روش های دیگر پیشگیری از بارداری استفاده کرده اند و باردار شده اند.
در مدت کوتاه تر، تعداد آنها به علت زمانی که برای تنظیم مجدد سیکل های ماهانه لازم، کمتر است. وانگهی، باید یادآوری کنیم که میبایست سن را نیز در محاسبات مان وارد کنیم: شانس باردار شدن در 25 سالگی بیشتر از 35 سالگی است. بنابراین وقتی باردار شدن زمان بیشتری میبرد، فقط به علت مصرف قرص های ضدبارداری نیست... گذشت زمان هم به نوبۀ خود نقش دارد. به علاوه، باید بدانید که مصرف قرص های ضدبارداری بدون انقطاع، هیچ تأثیری بر قدرت بارداری ندارد. این شیوه کاملاً مجاز است، حتی به دلایل امنیت پیشگیری از بارداری توصیه هم میشود.
قرص های ضدبارداری و خطر بیماری های قلبی عروقی
در دراز مدت، قرص های ضدبارداری خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش میدهند. این خطر برای زنان سیگاری بالای 35 سال، زنان بالای 40 سال یا بیمارانی که دیگر عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی را مانند فشار خون بالا یا کلسترول بالا دارند، وجود دارد. قرص های ضدبارداری خطر آمبولی ریوی را نیز افزایش میدهد: بنابراین این قرص ها برای کسانی که سابقۀ التهاب وریدی یا آمبولی ریوی را دارند، خطرزاست.
یادآوری میکنیم که استروژن های موجود در قرص های استرو پروژسترون این خطرها را افزایش میدهند. بنابراین پیشگیری کننده های هورمونی (که پروژسترون انتشار میدهند) یا مینی قرص ها (که فقط حاوی پروژسترون هستند) خطری ندارند.
قرص های ضدبارداری و سرطان
از سوی دیگر، میدانیم که در دراز مدت، قرص های بارداری به میزان اندکی خطر ابتلا به سرطان سینه و یا سرطان رحم را افزایش میدهند. در عوض، همین قرص ها خطر ابتلا به سرطان تخمدان، سرطان آندومتر و یا سرطان روده را پایین میآورند. در حال حاضر، مجموعۀ تحقیقات انجام شده میگویند تمام سرطان هایی که ممکن است خانمی را که قرص ضدبارداری مصرف میکند تهدید کند، بیشتر از بقیۀ افراد نیست. و خطر ابتلا به سرطان برای آنها همان 3 تا 12% خواهد بود.
با این حال توصیه میشود تا زمانی که قرص ضد بارداری میخورید و 4 سال بعد از قطع مصرف آن، هر سال برای انجام معاینات پزشکی به متخصص زنان یا پزشک خانوادگی تان مراجعه کنید.
میزان خطر سرطان سینه یا سرطان رحم که شما را تهدید میکند، با استفاده از تشخیص او مشخص خواهد شد.
منبع:seemorgh.com