با خواندن این مطلب با مزایا و معایب ازدواج در سن بالا آشنا شوید



دلایل بالا رفتن سن ازدواج, مزایای ازدواج در سن بالا, معایب ازدواج در سن بالا

افزایش سن ازدواج

 

آیا ازدواج در سن بالا خوب است یا بد!

ازدواج در سن بالا مثل ازدواج در سن پایین مزایا و معایب خاص خودش را دارد ولی بهترین مزیت آن وجود ثبات مالی و کاهش آمار طلاق است. 

سن ازدواج دیگر یکی از ملاک های قدیمی محسوب می شود ، امروزه دیگر نمی توان گفت الان سن ازدواجت است یا سن ازدواجت می گذرد. دیگر برای خیلی ها ازدواج در یک سن خاص دغدغه محسوب نمی شود.

 

مجردها ترجیح می دهند به پیشرفت در زندگیشان برسند و روی خودشان تمرکز کنند در صورتی که شخصی مطابق با خواستشان پیدا کردند ازدواج کنند و دغدغه گذشتن از سن ازدواج را ندارند . امروزه خیلی از افراد ترجیح می دهند صبر کنند تا فرد مورد نظرشان را پیدا کنند نه این که صرفا چون فلان خواستگار خوب است یا فلان کیس مناسب است بله را بگویند که سن ازدواجشان نگذرد .

 

در جامعه امروزه شرایطی پیش آمده که ازدواج در میان سالی کاملا عادی است و خیلی از مجردها ترجیح میدهد در میان سالی متاهل شوند. 

همانطور که ازدواج در سن پایین مزایا و معایب خاص خودش را دارد ، ازدواج در میان سالی هم مسلما مزایا و معایبی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم . 

 

ازدواج در سن بالا, سن بالای ازدواج, سن ازدواج

فواید ازدواج در سن بالا

 

مزایای ازدواج در سن بالا

افرادی که در سن بالا ازدواج می کنند به استقلال مالی و شخصیتی کاملی رسیده اند و درک بهتری از زندگی دارند و مشکلات زندگی را پشت سر گذاشته اند و وقت بیشتری برای تشکیل خانواده و تربیت فرزند دارند به همین دلیل می توانند کیفیت زندگی بیشتری را تجربه کنند.

 

تصور کنید دو جوان 20 ساله بعد از 15 سال زندگی در آستانه 35 سالگی شاید زیر بار مسئولیت های مالی و دخالت خانواده ها به دلیل کم سن و سال بودنشان در اوایل ازدواج و  تربیت فرزندان از هم دور شده باشند و دچار کمبود صمیمیت شده اند ولی زوجی که به تازگی در 35 سالگی ازدواج میکنند تمام شور و شوق های اولیه ازدواج و صمیمیت ها را کنار هم تجربه میکنند در حالی که دخالت خانواده ها در زندگیشان بسیار کمرنگ است، مشکلات مالی ندارند و لجبازی ها ، هیجانات و تنش های سنین پایین تر برای زندگیشان مشکلی ایجاد نمی کند و با ثبات شغلی و مالی که دارند میتوانند با آرامش بیشتر به زندگی متاهلی و فرزندانشان رسیدگی کنند. 

 

درک بالا از زندگی و خواسته ها

افزایش سن باعث می شود که فرد سرد و گرم زندگی را بچشد و با ریسک زندگی و انتخاب هایشان کاملا آشنا باشند بنابراین درک بهتری از شرایط دارد و به خاطر مشکلات کوچک تنش ایجاد نمی کنند و بهتر می توانند آرامش خود را حفظ کنند. ازدواج در سن بالا باعث می شود که زوجین بگو مگوهای هیجانی کمتری داشته باشند و بتوانند درک متقابل بهتری نسبت به یکدیگر داشته باشند و سر هر چیز کوچکی تنش ایجاد نکنند و کارشان به دعوا و ناراحتی نکشد. 

 

کنترل بهتر اختلافات

اشتباه است اگر تصور میکنید یک رابطه شاد و موفق ، بدون بحث و دعوا یا اختلاف است. یک ازدواج موفق و پایدار ، ازدواجی است که دو نفر بلد باشند چطور مشکلات ایجاد شده را حل کنند. فردی که سن بیشتری دارد در گیر و دار زندگی متوجه شده است که قدرت ، تعیین کننده نتیجه دعوا نیست و سعی می کند با گفتگو مشکل را حل کند.

 

زوجی که در سن بالا ازدواج می کنند با یک دعوا از زندگیشان دلسرد نیم شوند و می دانند که دعوای زن و شوهری کاملا طبیعی است ، زمانی در زندگی برنده هستند که به جای تلاش برای برنده شدن در دعوا و بازنده کردن طرف مقابل به فکر حل مسئله باشند تا دوباره چنین مشکلی برایشان ایجاد نشود. 

 

قدر هم را بیشتر می دانند

وقتی سن افراد بالا می رود و ازدواج می کنند مسلما گزینه های زیادی را بررسی و رد کرده اند یا رد شده اند بنابراین ، کاملا متوجه هستند که بعد از مدت زمانی طولانی توانسته اند کسی را پیدا کنند که مناسبشان است که به او علاقمند شده است و میتوانند در کنار هم بودن لذت ببرند به همین دلیل قدر بودن او کنارشان را بیشتر می دانند ، حضور همسرشان در زندگی را بسیار ارزشمند و مهم می دانند و سعی می کنند او را کنار خودشان حفظ کنند شاید دیگر شانس پیدا کردن فرد دلخواهشان را نداشته باشند به همین دلیل سعی می کنند با بهترین حالت ممکن با همسرشان رفتار کنند تا زمان از دست رفته را بهتر و با کیفیت تر جبران کنند. 

 

 سن ازدواج, بهترین سن ازدواج, بالا رفتن سن ازدواج

مقایسه آمار طلاق ازدواج در سن بالا و ازدواج سن پایین 

 

ثبات مالی

ازدواج بعد از سنین 30 – 35 سالگی معمولا همراه با ثبات مالی است و بنابراین کسانی که در سنین بالا ازدواج میکنند مشکلات مالی زوجهای جوان را ندارند ، اگر دو نفر دوران جوانی را صرف کار کردن و رسیدن به شرایط مالی و کاری مناسب سپری کرده باشند بعد از ازدواج دیگر دغدغه مالی ندارند بنابراین بخش بزرگی از کمبود ها ، استرس ها ، تنش ها و ناراحتی های زوج های جوان را تجربه نمی کنند و میتوانند آرامش بیشتری در ازدواجشان داشته باشند.

 

کاهش احتمال طلاق

در ازدواج جوانان هورمون ها نقش بسیار موثرتری نسبت به تفکر منطقی دارد  و باعث می شود بسیاری از اولویت ها و عدم سازگاری را ندیده بگیرند و حتی به دلیل کم تجربگی با انتخاب خانواده شان ازدواج کنند ، ولی زمانی که سن بالا تر می رود با افت هورمون ها ، تفکر منطقی نقش بیشتری برای انتخاب و ازدواج ایفا میکند.

 

افرادی که در سن بالا ازدواج می کند با خودشان و چیزهایی که از زندگی و شریک زندگیشان میخواهند آشنایی دارند ، مشکلات مالی ندارند ، تجربه لازم در زندگی را کسب کرده اند و به دنبال هوس بازی نیستند ، درک و سازگاری بیشتری دارند و سعی می کنند هنگام پیش آمدن مشکلات مصالحه کنند ، هیجانات شدید جوانی را ندارند و کمتر از کوره در می روند و منطقی تر تصمیم می گیرند و به طور کلی بسیاری از مشکلاتی که منجر به طلاق می شود را عملا تجربه نمی کنند و آمار طلاق در این زوج ها بسیار کمتر است.  

 

معایب ازدواج در سن بالا

شاید اگر چند سال پیش از شما می پرسیدند عیب ازدواج در سن بالا چیست می گفتید تفاوت سنی زیاد با بچه ها باعث می شود که نتوانید آن ها را درک کنید ولی سرعت تغییرات در این دوران به قدری زیاد شده است که هیچ فرقی نمی کند پدر و مادر چقدر با فرزندشان تفاوت سنی داشته باشند ، والدین اگر نتوانند خودشان را با مسائل روز همراه کنند ، نمی توانند فرزندشان را درک کنند. عملا بعد از دوران نوجوانی دیگر هیچ سنخیتی بین رفتار فرزند و والدین وجود ندارد و دنیایشان کاملا از هم جدا می شود.

 

مهم ترین مشکل ازدواج در سن بالا دقت نکردن به مهم ترین مسئله یعنی درک دو نفر از زندگی در دهه های مختلف زندگی است ، اگر فاصله سنی ازدواج در سنین بالا بیشتر از 4 – 5 سال باشد زوجین بعد از مدتی دچار تعارضات بسیار زیادی می شوند که ناشی از تفاوت سنی آنها و عدم درک آن ها از اقتضای سنی ، شرایط روحی ، سنی و جسمی طرف مقابل است. 

 

عادت به تنهایی 

کسی که مدت زمان طولانی مجرد بوده و خودش برای خودش تصمیم میگرفته است تبدیل به فردی کاملا مستقل شده است و به تنهایی اش عادت کرده است بنابراین  شاید هماهنگی مورد نیاز برای زندگی متاهلی را نداشته باشد و تحمل کمی برای جبران اشتباهات طرف مقابل داشته باشد و فکر کند تنهایی برایش بهتر بوده است. 

 

مزایای ازدواج در سن بالا, معایب ازدواج در سن بالا, بالا رفتن سن ازدواج دختران

معایب و مشکلات ازدواج در سن بالا

 

کاهش شور و هیجان

معمولا جوانان در اوج شور و هیجانات جسمی و جنسی هستند که بعد از 40 سال به دلیل کم شدن ترشح هورمون های جنسی در بدن رو به کاهش می گذارد بنابراین اغلب افراد در سنین بالای 40 سال دیگر شور و هیجانات دوران جوانی را ندارند و ممکن است دیگر علاقه ای به تجربه کارهای هیجان انگیز نداشته باشند البته این افرد اگر با شخصی هم سن خودشان که بتواند آن ها را درک کنند به هیچ مشکلی بر نخواهند خورد چون هر دو نفر شور و هیجانات دوران جوانی را تجربه کرده اند و پشت سر گذاشته اند ولی در صورتی که با فردی با فاصله سنی بیش از 5 سال ازدواج کنند مسلما بعد از گذشت 6 ماه تا یک سال از زندگی دچار تعارض خواهند شد.

 

مشکلات جنسی و باروری

زنان تا زمان یائسگی یعنی حدود 45 – 50 سالگی توانایی باروری دارند ولی شانس بارداری سالم بعد از 35 سال به شدت کاهش پیدا میکند.

از سویی دیگر مردان بعد از 40 سالگی با کاهش هورمون های جنسی روبرو هستند و یکی از بزرگترین مشکلاتی که با آن روبرو می شوند اختلال نعوظ است. 

 

به همین نسبت میل جنسی زنان هم بعد از 35 سالگی کاهش پیدا میکند. 

مشکلات باروری و جنسی در صورتی که به درستی از سوی زوجین درک نشود می تواند باعث بروز سردی بین آن ها شود. 

 

کاهش شانس ازدواج

معمولا شانس ازدواج خانم ها با افزایش سن نسبت به مردان بیشتر کاهش پیدا میکند و از آن جایی که در فرهنگ ما مردان به خواستگاری خانم ها می روند ، شانس انتخاب برای خانم ها کاهش پیدا میکند. تفاوت سنی مناسب برای زوجین بین 4 – 5 سال است ولی از آنجایی که مردان به اشتباه تصور می کنند ازدواج با اختلاف سنی زیاد باعث ازدواج پایدار تری برایشان می شود و دختران هم به دلیل موقعیت و ثبات مالی تن به ازدواج با اختلاف سنی بالا می دهند ، احتمال مجرد ماندن خانم ها با افزایش سن بیشتر می شود. 

 

گردآوری : بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------