مهارت‌های لازم زن و شوهری



زن و شوهر,مهارت‌های زن و شوهری,روابط زناشویی

 

تحكیم روابط زناشویی، علاقه به داشتن یك ارتباط سالم، ایجاد یك كانون گرم و صمیمی و رسیدن به تفاهم، از مسئولیت‌های همه اعضای خانواده به ویژه زن و شوهر است. لازمه ایجاد، حفظ و استمرار روابط زناشویی سالم، داشتن تعهد، وفاداری، اعتماد، انصاف و سعه صدر متقابل است. در این زمینه، زن و شوهر با یادگیری مهارت‌های ارتباطی و به كار بستن آنها می‌توانند روابط خود را بهبود بخشند، متحول سازند و در فضایی سرشار از تفاهم و حسن نظر، به حل و فصل مسائل خود بپردازند.

 

وقتی در زندگی زناشویی، ‌اختلاف نظر یا سوءتفاهمی بروز می‌كند، به‌جای سرزنش یكدیگر و ارائه تفسیرهای نادرست باید به شناسایی مسئله، علت‌یابی و حل آن پرداخت. البته باید اعتراف كرد كه گاهی وقت‌ها شناسایی مسئله اصلی و نیز یافتن علت‌ها و رشدها كار دشواری است؛ زیرا آنچه روی پرده خودنمایی می‌كند، با واقعیت تفاوت دارد. بنابراین، شناخت ریشه‌های اصلی مسئله، كار ماهرانه و پیچیده‌ای است كه كمك و مشاوره افراد متخصص را می‌طلبد. گاهی بین زوجین پیام‌هایی رد و بدل می‌شود كه به درستی درك نمی‌شود، اما در بیشتر موارد زن و شوهر اگر چه با زبانی واحد با یكدیگر صحبت می‌كنند،‌اما آنچه یكی می‌گوید و آنچه دیگری می‌شنود، بسیار متفاوتند و در نتیجه، مشكلات ارتباطی را به دنبال می‌آورد. از آن‌جا كه مهم‌ترین عامل پدید آمدن مسائل و مشكلات زناشویی، از ارتباطات نادرست و برداشت‌های واهی ناشی می‌شود، زن و شوهر، هر یك به سهم خود مسئولیت دارند كه از به وجود آمدن آن پیش‌گیری كنند تا اختلاف‌ها و ابهام‌های كوچك رفتاری، به صورت یك فرآیند ویران‌گر و پیش‌رونده عمل نكنند.

 

گاه یك سوء تفاهم كوچك مانند یك گلوله برف به تدریج به یك بهمن بزرگ تبدیل می‌شود و بنیان زندگی را متلاشی می‌كند. وقتی زن و شوهر با هم توافق نداشته باشند، بحث آنها به مشاجره می‌كشد و پس از آن، درگیری آغاز می‌شود. به گونه‌ای كه گفت‌وگوی دوستانه ناگهان به پایان می‌رسد و آنها به دلخور كردن، سرزنش كردن، شكایت كردن، اتهام بستن، توقع و شك و تردید روی می‌آورند. زن و شوهر، با مشاجره، نه تنها احساسات خود را جریحه‌دار می‌كنند، بلكه به روابط زناشویی خود نیز آسیب می‌رسانند همان‌گونه كه ارتباط، مهم‌ترین عنصر هر پیوند است، مشاجره اقدامی به شدت ویران‌كننده است؛ چرا كه به هر اندازه به كسی نزدیك می‌شویم، ناراحت كردن او و ناراحت شدن از او ساده‌تر می‌شود.

 

چگونه می‌توان تعامل مثبت را جایگزین اختلافات زناشویی و تعاملات منفی نمود؟

زنان و مردان موفق در زندگی زناشویی، به خوبی می‌‌دانند که یک زندگی مشترک موفق و رضایت‌بخش، استوار و شاد، بدون آگاهی و کسب مهارت‌های لازم و به صورت تصادفی، به وجود نمی‌آید. برای اینکه زندگی مشترک خوب و رضایت‌بخشی داشته باشیم، برای اینکه بتوانیم رابطه‌ی شایسته و بهتری با همسرمان برقرار کنیم و زندگی مشترک پربار و غنی داشته باشیم و برای اینکه عادت‌های منفی و مخرب خود را کنار بگذاریم، باید شیوه و ابزارهای مثبت و سازنده را جایگزین آنها کنیم:

 

**در برخورد با مسائل و مشکلات زندگی، به جای واکنش و عکس‌العمل، کنش و عمل مثبت و سازنده از خود نشان دهیم. به جای استفاده از الگوهای منفی حاکم بر فرهنگ جامعه، با تفکر و خلاقیت، به مسائل، پاسخ نو دهیم و عاشق کارهای جدید باشیم.

زن و شوهر,مهارت‌های زن و شوهری,روابط زناشویی

در زندگی مشترک‌تان دوست دارید چه اتفاقاتی بیفتد؟ هدف‌های خود را بنویسید و آنها را تصویرسازی کنید. کارهای مهم را در گروه (1)، کارهای متوسط را در گروه (2) و کارهای کم‌اهمیت را در گروه (3) قرار دهید. مهم‌ترین کارها را اول انجام دهید. اولویت کارهای خود را با اولویت‌های همسرتان مقایسه کرده و بشناسید و نقاط مشترک و تفاوت‌ها را معلوم سازید و تفاوت‌ها را کاهش دهید. برای رسیدن به هدف‌های‌تان، برنامه‌ریزی کنید. هدف‌های خود را مدام مرور کرده و زمان رسیدن به آنها را مشخص سازید. مهارت‌های جدید و لازم برای داشتن زندگی خوب را یاد بگیرید. مسوولیت‌پذیر و انعطاف‌پذیر باشید. سعی کنید با همکاری و همیاری و با شاد کردن و دلگرمی دادن به خود و همسرتان، در شاد و آرام ساختن زندگی مشترک‌تان سهیم باشید.

 

**هر روز از خود بپرسید چه کار کنم که خود و همسرم را شاد و شادتر کنیم؟ وظایف خود را با لذت و عاشقانه انجام دهید و از موفقیت‌های کوچک نیز لذت ببرید. سعی کنید به‌طور حتم برای با هم بودن، وقت بگذارید چرا که در شادابی زندگی مشترک، بسیار اثرگذار است.

 

برای اینکه زندگی مشترک بهتر و پربارتری از تجربه نماییم، باید توجه کنیم که برای زن و شوهر، بسیار اهمیت دارد که هر روز، چند دقیقه به مبادله‌‌ی احساسات خود با دیگری بپردازند. احساسات را به هم انتقال دادن، درک شما را از همسرتان بیشتر می‌کنند و می‌توانید یکدیگر را بهتر بشناسید و همدیگر را بهتر قبول داشته باشید.

 

باید بدانیم با خودآگاهی و مدیریت بر ذهن خویشتن است که می‌توان فرمان زندگی خود را در دست گرفت. با دیگر آگاهی است که می‌توان بر حال و احوال و احساسات عمیق همسرتان اطلاع دقیقی پیدا کنید، او را بهتر بشناسید، به موقع او را تحسین و تایید و حمایت کنید و یاد بگیرید به جای واکنش‌های منفی، کنش و عمل‌های مثبت از خود نشان دهید.

 

باید بدانیم که:

در زندگی مشترک، کسب آگاهی و مهارت‌های لازم، وقت گذاشتن برای همسر، با هم بودن، سعی در شناخت نیازها و رفع نیازهای همدیگر، تعهد داشتن و تلاش هریک از زوج‌ها نسبت به ایجاد یک رابطه‌ی زناشویی مطلوب، پذیرش مسوولیت‌ها و انعطاف‌پذیری‌های به موقع و ... همگی در ایجاد زندگی مشترک خوب و رضایت‌بخش، موثر هستند. اگر هر یک از زوج‌ها، هدف‌های خود را تعیین کنند و به آرامی و صادقانه با همسر در میان بگذارند و بپذیرند که زندگی مشترک خوب، با خود او شروع می‌شود و هر یک از زوج‌ها بدانند که در ساختن رابطه‌ی بهتر در زندگی مشترک، نقش مثبت و سازنده‌ای بر عهده دارند، می‌توانند با مهر و محبت، همسر خود را تحت تاثیر مثبت قرار دهند و به عنوان پاداش رفتار درست خود، زندگی مشترک پرباری را تجربه نمایند.

منابع: ماهنامه شادکامی و موفقیت، سایت تازه های روان شناسی همراه با تغییرات و اضافات،تبیان

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------