چگونه خبر طلاقمان را به دیگران و بچه هایمان بدهیم؟



دادن خبر طلاق به دیگران,نحوه دادن خبر طلاق به دیگران,چگونه خبر طلاق مان را به دیگران بدهیم

دادن خبر طلاق به دیگران

 

چگونه به دیگران بگوییم که طلاق گرفتم؟

گفتن خبر طلاق به خانواده و فرزندان یکی از مشکلات زوج هایی است که تصمیم جدا شدن دارند چون عکس العمل آنها از شنیدن این خبر غیر قابل پیش بینی است.

خانواده مثل ساختمانی است که زن و شوهر ستون های اصلی آنرا تشکیل می دهند و طلاق نابودي کانون گرم و ارام بخش زندگی است که اثرهای جبران ناپذیری بر اعضاء خانواده میگذارد.

 

انسانها برای رسیدن به ارامش کانون گرم خانواده را تشکیل میدهند ولی در بعضی از مواقع علل متعددی باعث می شود تا از ادامه زندگی خودداری کنند و طلاق را آخرین راهکار بدانند. گاهی زندگی به جایی می رسد که طلاق بهترین راه حل خاموش کردن تنش های زندگیست.

 

چنانچه برای گرفتن طلاق از همسر خود مصمم هستید احتمالا درباره اطلاع دادن آن به بقیه دچار مشکلاتی خواهید گردید! در این مقاله تصمیم داریم به این مسئله بپردازیم.

 

دادن خبر طلاق به دیگران,نحوه دادن خبر طلاق به دیگران,چگونه خبر طلاق مان را به دیگران بدهیم

دادن خبر طلاق به بچه ها

 

چه زمانی و چگونه در مورد تصمیم به جدایی با افراد دیگر صحبت کنم؟

بهتر است تا هنگامی که تصمیم تان قطعی نشده، تا حد ممکن کسی را در جریان ماجرا قرار ندهید. البته حتماً در این وضعیت احتیاج دارید با افراد دیگر مشورت کنید، ولی باید اشخاص مناسبی را پیدا کنید.

 

بهتر است این اشخاص از اعضای نزدیک خانواده تان یا از دوستان نزدیک تان باشند. افردی که اطمینان دارید در هر شرایطی صلاح شما را می خواهند، اشخاص رازنگهدار و قابل اطمینانی هستند، میتوانند بدون قضاوت منفی ماجرا را منطقی ببیند و به شما کمک فکری و احساسی کنند. زمان تصمیم گیری تنها باید با چنين افرادی صحبت کنید. پیش از حتمی شدن تصمیم تان علتی ندارد سایرین در جریان این ماجرا قرار بگیرند.

 

بعد از این که تصمیم تان جدّي تر گردید لازم است خانواده درجه یک خودتان و همسرتان و دوستان خيلي نزدیک و صمیمی تان در جریان ماجرا قرار بگیرند.

 

دادن خبر طلاق به دیگران,نحوه دادن خبر طلاق به دیگران,چگونه خبر طلاق مان را به دیگران بدهیم

دادن خبر طلاق به کودکان

 

دادن خبر طلاق به فرزندان

نحوه بیان خبر طلاق به فرزندانتان بستگی به سن و ميزان رشدشان دارد. به عنوان مثال برای فرزندان کوچک بین سه تا پنج سال، لزومی به دادن اطلاعات واقعی و عینی نیست، بلکه آنها  تنها باید بدانند که ایمن هستند، مراقبت میشوند ، اسباب بازي هایشان با آنها هست و به نیازهایشان هم چنان توجه خواهید کرد.

 

بچه های شما نباید مقدار زيادي از جزئیات شخصی طلاقتان را بدانند، چرا‌که این جزئیات برای آن ها غیرلازم است و به درد آن ها نمی خورد و چه بسا برای آنها اسیب زننده باشد، بنابراین تنها به آن ها مواردی را بگویید که احتیاج دارند بدانند. هیچ وقت از همسرتان پیش فرزندان بدگویی نکنید و یارکشی نکنید.

 

دادن خبر طلاق به فرزندان، احتیاج به همکاري دارد. امکان دارد این کار برای شما به تنهایی ، سخت باشد. ولی چنانچه بتوانید این خبر را با همسرتان به بچه ها بدهید در اینصورت به آنها خواهید فهماند که هر دوی شما برای همیشه بعنوان والدین آن ها باقی می مانید.

 

پیش از این که به بچه ها اطلاع دهید که میخواهید از هم جدا شوید، باید محل زندگی آينده تان را انتخاب نموده باشید و اتاقی برای آنها در نظر گرفته باشید. آن گاه باید به کودکتان بگویید که کجا و با کدامیک از والدینشان زندگی خواهند کرد، آیا مدرسه شان تغيير خواهد کرد و ...

 

به فرزندانتان بفهمانید که در هر شرایطی آن ها را دوست دارید تا خبر طلاق برای شان قابل هضم شود و بفهمند با طلاق، علاقه تان به آن ها تغییری نمی کند.

 

دادن خبر طلاق به دیگران,نحوه دادن خبر طلاق به دیگران,چگونه خبر طلاق مان را به دیگران بدهیم

نحوه دادن خبر طلاق به دیگران

 

دادن خبر طلاق به خانواده و دوستان

زمانی که قصدتان را برای ازدواج با شخصی که دوستش دارید به خانواده و دوستانتان اعلام می کنید، احتمالاً تصور خوبی از نحوهبرخورد آن ها دارید:خوشحالی، هیجان و تبریک. خانواده و دوستانتان احتمالاً در انتظار آينده نیستند که از شکست در زندگی مشترکتان بشنوند و به همین علت برخورد شان به خبر طلاق احتمالاً غیرقابل پیش بینی خواهد بود، مگر این که همسرتان شخصی نامناسب و نامطلوب باشد.

 

زمانی که میخواهید این خبر را به خانواده تان بگویید، ارام باشید ولی با یک مقدمه طولانی آغاز نکنید. چنانچه این خبر را بی مقدمه طولانی بگویید و آنگاه وضعیت را تا آن جا که امکان دارد با ظرافت برای آن ها تبیین کنید، قدری از استرس آن ها کم خواهد شد.

 

دکتر نیسان معتقد است که با شخصی که به شما نزدیکتر است آغاز کنید، خواه این شخص برادرتان باشد یا مادرتان. وی می گوید:« شروع با افرادی که بیشتر حمایت کننده هستند، به شما کمک خواهد کرد تا از این دوره سخت عبور کنید. انتظار هیچ جواب مشخصی از آن ها نداشته باشید؛ تضمینی وجود ندارد که اشخاص مختلف چطور در رویارویی با این خبر برخورد نشان می دهند. در وهله نخست، امکان دارد شوکه و ناراحت شوند ولی معمولاً پس از این حالت شگفتی اولیه، با عشق و پشتیبانی به شخص عکس العمل نشان می دهند.

 

چنانچه ازدواجتان از اول با شخص مناسبی نبوده است، دوستان و خانواده تان امکان دارد به صورتی مثبت به این خبر واکنش نشان دهند. ولی مناسب بودن در این باره واژه ای نسبی است. درصورتی که آن ها از همسرتان خوششان نیاید، فکر می کنند اتفاق بسیار خوبی در زندگی شما افتاده است. در این مواقع، شما که احتمالاً با این تردید دست و پنجه نرم می کنید که آیا کار درستی نموده اید یا نه، قبول اسان آن ها امکان دارد شوکه تان کند.

 

درصورتی که خانواده تان ارتباط خوبی با همسرتان داشته باشند، بین وفاداری شان به شما و رابطه خوبشان با وی سرگردان می مانند. تلاش نکنید که از خانواده تان بخواهید که همه روابطشان با وی را قطع کنند، مگر این که همسر سابقتان در زندگی مشترک به صورتی مخفی از خانواده تان از شما سواستفاده نموده باشد.

 

اگر بنظر میرسد که اعضای خانواده دربرابر اتفاقی که برای شما افتاده است بی احساس هستند، به آن ها بگویید که چه حس ناگواری دارید و به آن ها این امکان را بدهید که بر نگرششان دوباره تأمل کنند.

 

ممکن است قادر نباشید که عکس العمل دوستانتان را در زمانی که خبر طلاقتان را اطلاع می دهید بدرستی پیش بینی کنید. بعضی از دوستان ممکن است از شما جدا شوند، بعضی ممکن است دوست های وفادارای برای همسر سابقتان باقی بمانند و بعضی ممکن است هر موقع که با شما صحبت می کنند حس بدی داشته باشند که صحبت شما با آن ها اغلب کم تر و کم تر خواهد گردید.

 

دادن خبر طلاق به دیگران,نحوه دادن خبر طلاق به دیگران,چگونه خبر طلاق مان را به دیگران بدهیم

چگونه خبر طلاق مان را به دیگران بدهیم

 

خبر طلاق در محل کار

شاید از خویش سوال کنید چه علتی دارد خبر طلاق را به همکاران، هم کلاسی، رییس و ... بدهم؟ درست است که صحبت زندگی شما امری خصوصی است و به خودتان مربوط است ولی با بیان مسئله طلاق ديگر نیازی نیست برای آنها نقش بازي کنید. بهتر است واقعیت را در اولین فرصتی که پیش آمد خيلي راحت به آنها بگویید.

 

به عنوان مثال:هنگامی که همکار شما از همسر شما می پرسد و سراغ وی را می گیرد، میتوانید خيلي راحت و بی مقدمه بگویید:بی خبرم، راستش چند روزی هست از هم جدا شدیم.

 

نکته ای که باید در این جا مدنظر قرار دهید این است که احتیاج نیست بطور کامل ماجرا را تعریف نموده و آنها را از ریز ماجرا آگاه کنید، همین که آگاهی داشته باشند از هم جدا شده اید کافی است و برای توضیح میتوانید از جملاتی شبیه:مشکلاتی داشتیم که تصمیم گرفتیم جدا شویم و ... استفاده کنید.

 

البته دادن خبر طلاق به همکاران و محل کار خویش برای شما دارای مزایایی است. امکان دارد به دلیل طلاق و مشکلاتی که دارید، راندمان کاری شما افت کند و یا احتیاج داشته باشید برای رفتن به دادگاه و ... چندروزی مرخصی بگیرید.

 

در این وضعیت چنانچه سرپرست و یا رییس شما از مسئله طلاق شما آگاه باشد، میتواند شرایط شما و احیانا افسردگی شما را بیشتر و راحت تر درک کند، ولی درصورتی که خبر طلاق را به آنها ندهید و برای آن ها نقش بازي کنید امکان دارد به دلیل راندمان پائین کاری و یا ... در پست و جایگاه شما تجدید نظر و یا حتی شما در محل کار با مشکل روبرو شوید.

 

توجه داشته باشید به شایعات و حواشی که امکان دارد پس از دادن خبر طلاق برای شما در محل کارتان رخ دهد توجه نکنید و بطور واضح به آنها بگویید این مسئله شخصی بوده و نیازی نیست آنها در این مسئله دخالت کنند.

 

از همسر سابقتان زیاد بدگویی نکنید

شما و همسر سابقتان اوقات خوشی هم داشته اید یا حداقل فامیل و اقوام ارتباطات مثبت شما را قبلا هم دیده اند. شاید بعضی از آنها هم احتمالا با همسر سابقتان دوستی داشته اند و از وی خوششان می آمده، با این توصیف گرچه اینک از دست او عصبانی هستید ولی بد گفتن زیاد شما از وی میتواند سبب تعجب و ناراحتی بعضی شود و از طرفی هم شما عصبانی شوید که به چه دلیل آنان از همسر سابقتان پشتیبانی می کنند.

 

ضمن این که تحقیر و سرزنش شدید یک نفر میتواند سبب پیش برداشت های اشتباه و کناره گیری دیگران از شما شود زیرا نگران برخورد شما با خودشان خواهند بود.

 

با توجه به اسیب های احتمالی و جبران ناپذیر ناشی از طلاق، آنرا بعنوان آخرین مورد، مدنظر داشته باشید. با توجه به تفاوت های بین زوج ها، طبیعی است که با یکدیگر به مشکل بخورند. در بسياري مواقع ما به صورت تکانشی تصمیم می گیریم یا تلاشی برای بهبود رابطه نمی کنیم ولی قطعاً نخستین راهکار ، طلاق نیست.

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------