تازه های احادیث و سخنان بزرگان

سخنان ائمه درباره بصیرت

احادیثی درباره بصیرت

احادیثی از ائمه درمورد بصیرت بصیرت در احادیثی از ائمه در این مقاله از بیتوته، با احادیثی از ائمه…

از حدیث مرفوع چه می دانید؟



حدیث مرفوع, حدیث مرفوع چیست, از حدیث مرفوع چه می دانید

از حدیث مرفوع چه می دانید ؟

 

حدیث مرفوع چیست؟

حدیث مرفوع حدیثی است که راوی بدون ذکر سند، آن را به معصوم نسبت داده باشد. حدیث مرفوع، از نظر اعتبار تفاوت چندانی با حدیث مرسل ندارد، در حدیث مرسل هم سلسله سند پیوسته نیست.

حدیث مرفوع چیست؟

حدیث مرفوع از اقسام خبر واحد می باشد. حدیثی است که از وسط، یا آخر سند آن یک راوی یا بیشتر افتاده باشد، ولی با تصریح به لفظ "رفع". این اصطلاح که در علم درایه به کار می رود به روایتی اطلاق می شود که یک یا بیشتر از یک راوی از آن، چه از میانه و چه از آخر سند افتاده باشند. دراین گونه روایت به مرفوع بودن روایت صراحت شده است. 

 

«حدیث مرفوع» از اصطلاحات علم درایه و از اقسام خبر واحد محسوب می شود. این اصطلاح در دو معنا بکار رفته است:

 

• حدیثى که یک - یا بیشتر از یک - راوى آن از میانه یا آخر سند آن افتاده باشد، با تصریح به لفظ رفع، مانند آن که گفته شود: «روى الکلینى عن على بن ابراهیم، عن ابیه، رَفَعَهُ عن ابى عبدالله علیه السلام» که در این سند، میان پدر علی بن ابراهیم قمی؛ یعنی ابراهیم بن‌ هاشم، تا امام صادق (علیه السّلام) یک یا چند راوی حذف شده و به لفظ "رفع" نیز تصریح شده است. این نوع رفع، از اقسام حدیث مرسل است.

 

• نوعی دیگری از رفع وجود دارد که به حدیثی اطلاق می شود، حدیثى که آخر سند آن به قول یا فعل و یا تقریر به معصوم (امام) علیه السلام نسبت داده شود؛ خواه در سند آن ارسال باشد یا نباشد، مثال برای این نوع حدیث مرفوع، مانند اینکه اصحاب امام (ع) بگوید: امام علی علیه السلام چنین فرمود یا دیدم امام چنین کارى کرد یا من در محضر امام فلان کار را کردم و آن حضرت انکار نکرد. حدیث مرفوع به معناى دوم از اقسام مشترک بین چهار قسم اصلى حدیث (صحیح، حسن، موثق و ضعیف) است.

 

صاحب کتاب علم حدیث می گوید: آیت الله مامقانی (رحمة الله علیه) معتقد است گرچه این کلمه (مرفوع) در معنای دوم بیشتر به کار برده می‌شود، اما استعمال آن در معنای اول، در کتب فقه شایع تر است.

 

معنای حدیث مرفوع, اقسام حدیث مرفوع, اقسام حدیث

آشنایی با حدیث مرفوع

 

حدیث مرفوع از دیدگاه شیعه و اهل سنت :

طبق دیدگاه شیعه حدیث مرفوع حدیثی است که ضمن آن قول، فعل یا تقریری به پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) نسبت داده شود.

 

حدیث مرفوع نزد اهل سنت یعنی حدیثی که به حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم متصل می شود بدون هیچ گونه انقطاع نه به صحابه (حدیث موقوف) یا تابعین (حدیث مقطوع). حدیث مرفوع مرفوع به دو دسته تقسیم می شود: مرفوع صریح و مرفوع حکمی.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------