آیا پوست تان کک و مک دارد؟
- مجموعه: سلامت پوست
این مشکل پوستی یک بیماری ژنتیکی و در افراد سفیدپوست با چشمهای روشن و موهای طلایی متمایل به مشکی شایع است. یعنی دهه سوم زندگی به بعد همچنان ادامه مییابد، این بیماری ژنتیکی و مربوط به سلولهای رنگی پوست است بنابراین هیچ درمان قطعیای ندارد...
تمام روشهای درمانی و داروهایی که شركت های دارویی- بهداشتی تبلیغ میكنند، فقط لکهها را کمرنگتر میکنند و هیچکدام خاصیت درمان قطعی ندارند.
کشورهای اروپایی و آمریکا که در نژاد آنها ککومک شیوع زیادی دارد، بسیار خوب توانستهاند این مشکل را بپذیرند و بههیچوجه آن را بیماری تلقی نمیکنند و بیدلیل هم به دنبال درمانهای متعدد نمیروند اما در ایران بیشتر خانمهایی که پوستشان ککومک دارد. به توصیههای متخصصان پوست عمل نمیکنند و برای درمان، به سراغ محصولات آرایشی-بهداشتی تبلیغشده میروند.
تنها توصیه ما این است که برای کمرنگتر شدن لکها و پیشگیری از پررنگتر شدن آنها، از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید.
در ساعتهای 10 صبح تا 4 عصر حتیالمقدور در محیط بیرون و مقابل آفتاب نمانید و هر 3 ساعت کرم ضدآفتاب با SPF بالای 30 را به صورت بمالید.
در استخر، کوه و دریا و بهخصوص اگر برای شنا به استخرهای روباز میروید، ضدآفتاب را فراموش نکنید. پوشیدن دستکش و استفاده از کلاه لبهدار هم الزامی است. بعضیها عادت دارند کرم زینکاکساید را به جای ضد آفتاب به کار ببرند كه اشتباه است، چون پوشش کامل و خوبی ندارد و هدف ما را از استفاده آن تامین نمیکند. در ضمن پوست را سفید و از منظر زیبایی نامطلوب میکند. خواص درمانی هم كه ندارد و فقط یک محافظ در برابر آفتاب است و بس.
نكته دیگر اینكه هزینه کردن برای خرید کرمهای لكهبر که پوست را مقطعی روشن یا انجام لیزر خاص که لکها را کمرنگ میکند، بیفایده و مقطعی است، چون مشکل ككومك ژنتیکی و درونی است.
گذشته از این اگر در برابر آفتاب و اشعه ماورایبنفش آن پوشش کامل نداشته باشید و از پوست محافظت نکنید، لكهها دوباره عود میكنند. تاكید میكنم که این حالت بههیچوجه بیماری مهمی تلقی نمیشود و بهتر است آن را قبول کنید و دنبال درمانهای آنچنانی نباشید.
منبع : Salamat.ir