پاک کردن جای زخم از روی پوست



از بین بردن جای زخم, علت سیاه شدن جای زخم, درمان جای زخم

از بین بردن جای زخم

 

روش های از بین بردن جای زخم

زخم ها معمولاً بر اثر اسیب هایی مانند بریدگی های کوچک، پارگی یا سوختگی؛ خط های چاقی بوجود آمده از بارداری یا چاق و لاغر شدن شدید، جای جراحی یا حتی جوش صورت، بوجود می آیند. زخم ها امکان دارد صاف یا خيلي برجسته باشند.

جای زخم چیست؟

جای زخم یا جوش گاه به محل جوش خوردن پوست در ناحیه ای گفته می شود که اسیب دیده است. این نتیجه طبیعی بهبود زخم است، هرچند زخم ها بر سلامت تاثیری ندارند، ولی بسياري از مردم در این مورد اعتماد به نفس خود را از دست می دهند به همین علت جلوگیری یا از بین بردن آن ها مدام دغدغه ی بسياري از مردم است.برای جلوگیری از جراحت هیچ درمان خانگی وجود ندارد، ولی چیزهایی وجود دارد که می توان برای رشد و بهبودی بافت زخم در طول بهبود انجام دهید.

 

ممکن است که زندگی کردن با زخم ها دشوار باشد، مخصوصا اگر زخم روی قسمت های قابل مشاهده ی بدن مثل دست ها و صورت قرار داشته باشد. به همین علت بسياري از اشخاص می خواهند که از شر جای زخم راحت شوند.

 

زخم تأثير زيادي بر روی سلامت روحی و روانی اشخاص دارد به ویژه اگر بر روی قسمت خاصی از بدن مانند صورت باشد. درمانهای خانگی نمی توانند زخم را بطور کامل از بین ببرند. ولی بخاطر کم عارضه بودن این درمان ها، میتوان از آنها بعنوان مورد مناسبی برای بهبود زخم های خفیف تا متوسط استفاده کرد.

 

از بین بردن جای زخم, علت سیاه شدن جای زخم, درمان جای زخم

 پماد برای از بین بردن جای زخم

 

جای زخم علتهای بسیار مختلفی دارد که شامل 1. سوختگی 2. بریدگی و جراحی قبلی 3. تصادفات 4. جوش( اکنه) 5. خراشیدگی می شود.

 

شیوه ترميم جای زخم با هر کدام از علتهای فوق، با دیگری فرق دارد. بعضی از زخمها تنها در نتیجه اسیب به لایه پوست است، در صورتیکه بعضی ديگر نتیجه اسیب به پوست و لایه های عمقی تر آن هستند.

 

روشهایی مثل انواع کرمهای برطرف کننده جای زخم و لیزر در بین مردم شناخته شده اند و کاربرد رایجی دارند. با این حال این روش ها در بعضی از موارد جای زخم، چندان مؤثر نمی باشند و با وجود استفاده مکرر از آن ها، جای زخم بهبود نمی یابد.

 

به طور کلی جای زخم های کوچک مثل جوش، خراشیدگیها و گزش ها، که تنها در اثر اسیب به لایه پوست به وجود آمده اند، با روشهای غیر جراحی مثل داروهای لایه بردار و لیزر درمان می شود. در حالیکه زخمهای بزرگی که دلیل ایجاد آن ها اسیب بافتهای عمقی توام با اسیب پوستی بوده باشد، چنانچه شرایط گفته شده در زیر را داشته باشند با استفاده از دارو و لیزر چندان بهبود پیدا نمی کنند و به جراحی اسکار نیاز دارند.

 

از بین بردن جای زخم, علت سیاه شدن جای زخم, درمان جای زخم

برای از بین بردن جای زخم

 

شیوه های از بین بردن جای زخم

- جراحی

- غیرجراحی( چنانچه جای زخم خيلي شدید و عمیق نباشد)

- لایه برداری

- سرما درمانی یا همان کرایوتراپی

- تزریق ژل

- لیزر

- کرم ها

- روشهای خانگی و گیاهان

 

توصیه هایی که باید در طول دوره از بین بردن جای زخم رعایت کنید

بسته به نوع زخم ایجاد شده، هر نوع درمانی را که انجام میدهید، با دقت و منظم اعمال کنید.

 

بعضی نکته های ریزی هستند که به روند درمان کمک می کند و آنرا سرعت می بخشد.

 

مرطوب نگه دارید 

اجازه ندهید زخم خشک شود. مطالعه های موجود نشان می دهد محیط مرطوب بافت را سالم نگه می دارد و فرآیند بهبود را تسریع می نماید و به کاهش تشکیل بافت اسکار کمک می کند.

 

از افتاب محافظت کنید

در طول دوره درمان از قرار دادن زخم در معرض افتاب جلوگیری کنید. زخم پوست در دوره درمان بسیار اسیب پذیر است و لایه محافظتی خویش را از دست داده است. بنابراین باید بطور کامل از افتاب مراقبت کنید.

 

از بین بردن جای زخم, علت سیاه شدن جای زخم, درمان جای زخم

بهبود جای زخم

 

تمیز نگه دارید

قبل از استفاده از کرمهای درمانی، حتماً جای زخم را تمیز کنید. در صورت امکان با آب و صابون بشویید.

 

جای زخم باید عاری از میکروب و الودگی باشد تا ماده های مؤثر کرمهای ترمیم کننده قدرت جذب را داشته باشند.

 

علت سیاه شدن جای زخم

سیستم ترمیمی پوست طوری طراحی شده که با بروز هر نوع اسیب یا جراحت همه سلول های آن منطقه برای بازسازی بخش اسیب دیده به صورت فعال به محل اسیب می آیند، از جمله این سلول ها، سلول های رنگساز پوست که در لایه اپیدرم قرار دارند و ذرات رنگین پوست را تولید می کنند هم هستند.

 

هنگامی که عمق جراحت به بافت درم میرسد ذرات رنگی تولیدشده در سلول های رنگساز به این بافت هم نفوذ می کنند. ذرات رنگین در بافت درم باقی می مانند و در محل زخم جایی مثل خالکوبی یا تاتو ایجاد می کنند. این تیرگی امکان دارد تا مدتی باقی بماند و کم کم از بین برود ولی این احتمال هم وجود دارد که این تیرگی ها به علت حجم بالای سلول های رنگی، هیچگاه از بین نروند و تیرگی برای همیشه روی پوست باقی بماند.

 

به همین علت مراقبت از زخم برای بهبود سریعتر میتواند در کاهش میزان تیرگی محل زخم تأثير داشته باشد و توصیه می شود افراد از دستکاری زخم های دلمه بسته و کندن آن ها جلوگیری کنند.

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------