پارابن چیست؟ آیا آنها واقعاً برای پوست شما مضر هستند؟



پارابن فری یعنی چه, پارابن برای پوست, جایگزین پارابن

پارابن چیست

 

پارابن چیست و چه عوارضی دارد؟ 

پارابن یک گروه از مواد نگهدارنده ضد قارچ و ضد باکتری است که مصرف زیادی در لوازم بهداشتی و مواد غذایی دارد.

پارابن چیست؟

پارابن (به انگلیسی : Paraben ) یک کلاس از مواد نگهدارنده بسیار متداول است که در لوازم آرایشی بهداشتی ، داروها و مواد نگهدارنده غذاها استفاده میشود. مشتقات و نمک های پارابن ساختارهای بسیاری دارند که خواص نگهدارنده بسیار خوبی نشان میدهند و در برابر طیفی گسترده از میکروارگانیسم ها خواص ضد باکتری و ضد قارچی نشان میدهند.  

 

مشتقات پارابن در شامپوها  مرطوب کننده ها ، کرم های اصلاح ، ژل های شستشو ، دئودورنت زیر بغل ، داروهای موضعی و تزریقی ، محصولات برنزه کننده پوست ، لوازم آرایشی، خمیر دندان و نگهدارنده مواد غذایی استفاده میشود.

 

پارابن استرهای پی هیدرو کسی بنزوئید اسید هستند. ( استر به ترکیب ساخته شده از الکل و اسید گفته میشود ). به گزارش سازمان غذا و داروی امریکا کاربردی ترین پارابن ها عبارتند از : متیل پارابن ، پروپیل پارابن و بوتیل پارابن که بیشتر در صابون ، مرطوب کننده ، کف ریش تراشی و دئودورانت های زیر بغل استفاده میشوند. 

 

پارابن چیست؟ شرکتهای تجاری از مشتقات پارابن برای افزایش طول عمر محصولات و پیشگیری از رشد قارچ و باکتری ها استفاده میشکند. 

 

چرا از پارابن استفاده میشود؟

نگهدارنده ها یا پرزرواتیو ها ( به انگلیسی : Preservatives ) به موادی گفته میشود که برای محافظت از محصولات غذایی ، دارویی یا بهداشتی از آلودگی میکروبی به فرمول محصول هنگام ساخت اضافه میشود. 

 

پارابن ها یکی از پرکاربردترین مواد نگهدارنده بودند که در دهه 1950 میلادی برای مقابله با رشد باکتری ها و افزایش ماندگاری محصولات استفاده شدند. 

 

پارابن مخفف پاراهیدروکسی بنزوئیک اسید ( به انگلیسی : para Hydroxybenzoic Acid ) است .

معمولا برای رسیدن به اثر محافظتی مطلوب از طیف وسیعتی از ترکیبات پارابن مانند اتیل و متیل در فرمول محصولات استفاده میشود. 

پارابن ها روی قارچ ها و باکتریهای گرم  موثرتر عمل میکنند. 

 

پارابن فری یعنی چه؟

پارابن ها به دلیل قیمت کم و موثر بودن تقریبا در 85 درصد محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگرفتند ولی نگرانی هایی که در سالهای اخیر درباره استفاده از پارابن ایجاد شد باعث شد بسیاری از تولید کننده ها محصولات بدون پارابن یا پارابن فری ( به انگلیسی : paraben free ) تولید کننده و نگهدارنده های دیگری را جایگزین پارابن ها کنند. 

 

در مطالعه ای که  در ایالات متحده انجام شد ، نشان داد که هر نفر روزانه با 76 میلی گرم انواع پارابن روبرو است که 50 میلی گرم آن در محصولات آرایشی بهداشتی ، 25 میلی گرم آن  در داروها و 1 میلی گرم آن در مواد غذایی است. 

 

 پارابن در کرم, کاربرد پارابن, پارابن

مضرات پارابن چیست

 

مضرات پارابن

برخی کارشناسان تصور میکنند که پارابن میتواند باعث افزایش احتمال سرطان سینه و ناباروری شود. مطالعه ای که در سال 2004 در بریتانیا روی 20 زن انجام شد، در 19 نفر آن ها اثر 5 نوع از مشتقات پارابن در بافت پستان مشاهده شد . این تحقیق نشان داد که پارابن میتواند از طریق پوست نفوذ کرده و در بافت بدن باقی بماند ولی در مورد سرطان زا بودن پارابن بررسی ای انجام نشد.

 

در پژوهش جدید وجود مشتقات پارابن در 99 درصد از نمونه های بافت سرطان پستان شناسایی شد. این تحقیق روی 40 زن مبتلا به سرطان سینه انجام شد و نتایج نشان دهنده 5 مورد مختلف از مشتقات پارابن بود. 

 

مننتقدان این پژهش بیان میکنند که باید برای تایید نتیجه ، بافت سلولی سینه های سالم نیز از نظر وجود پارابن مورد بررسی قرار میگرفته است تا بتوان به طور قطع ارتباط بین پارابن و سرطان را مشخص کرد بنابراین تحقیقات نمیتوند تاثیر سرطان زا بودن پارابن را به طور قطع مشخص کند. 

 

باور دیگری که وجود دارد این است که پارابن میتواند عملکرد هورمون استروژن را مختل کند. زیاد شدن استروژن میتواند باعث افزایش تقسیم سلول های پستان و رشد تومور شود به همین دلیل پارابن را با سرطان سینه مرتبط می دانند. 

 

در گذشته تصور میشد که پارابن از پوست عبور کرده و بعد از این که جذب خون و مایعات میان بافتی میشود با کربوکسی استرازهای کبد تجریه شده و با ادرار دفع میشود ولی مطالعات جدید نشان داد که بخشی از پارابن جذب شده در بافت های بدن باقی مانده و دفع نمیشوند. 

 

با وجودی که محققان هنوز به نتیجه واضح و اثبات شده برای تاثیر منفی پارابن بر سلامت یا ارتباط آن با سرطان ، نرسیده اند ولی به این نتیجه رسیدند که باید مصرف این ماده در محصولات بهداشتی و آرایش محدود شود تا از انباشته شدن آن به مرور زمان در بدن جلوگیری شود و سلامت انسان به خطر نیوفتد.

 

گزارش سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا بیان میکند که بین متیل پارابن و اختلالات متابولیک ، رشد ، هورمونی و عصبی و سرطان های مختلف ، ارتباط وجود دارد. 

مطالعه ای دیگر نشان داد ک وجود خواص شبه استروژن در پارابن میتواند منجر به کاهش توده عضلانی ، ذخیره چربی اضافه و رشد پستان در مردها شود.

 

پارابن فری یعنی چه, پارابن برای پوست, جایگزین پارابن

پارابن برای پوست

 

پارابن برای پوست

انتخاب نوع پارابن برای محصولات بستگی به عوامل مختلف از جمله حلالیت و طیف اثر ضد میکروبی پارابن ها دارد. هر چه طول زنجیره مشتقات پارابن افزایش پیدا کند ، حلالیت آن در آب کاهش پیدا کرده و حلالیت در روغن و حلال های عالی افزایش پیدا میکند. 

 

هر چه حلالیت مشتقات پارابن در فاز چربی بیشتر شود ، راحت تر میتواند از بافت اپیدرم پوست به داخل بافت ها نفوذ کند. 

 

برخی گزارش های از واکنشهای حساسیت فوری به پارابن مثل کهیر و واکنش های حساسیتی تاخیری مثل درماتیت تماسی در پوستهای بسیار حساس و آسیب دیده خبر داده اند. 

 

کاربرد پارابن, پارابن, مضرات پارابن

احتیاط در مصرف پارابن

 

احتیاط در مصرف پارابن

دئودورانت ها ی زیر بغل مهم ترین منابع پارابن هستند ولی باید بگوییم بر اساس بررسی های انجام شده پارابن در بافت پستان افرادی که از این محصولات استفاده نکرده اند هم  دیده شده است که نشان میدهد پارابن ها صرف نظر از محصولی که استفاده میکنید در بافت پستان جمع میشوند. 

 

محصولاتی که در مقادیر زیاد روی پوست استفاده میشوند مانند لوسیون بدن یا شامپو را از انواع بدون پارابن خریداری نمایید.

بهتر است از محصولات ارگانیک فاقد نگهدارنده استفاده نمایید.

در مورد خرید محصولات بدون نگهدارنده به خصوص مواد غذایی بدون پارابن باید حتما دقت زیادی در مورد تاریخ مصرف آن ها داشته باشید. 

بر اساس بررسی های انجام شده هر ماده ای که روی پوست استفاده میکنید جذب بدن میشود و در دراز مدت میتواند آسیب های جدی به بدن تان وراد کند. 

 

گردآوری : بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

مطالب پیشنهادی,وبگردی

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      
       
      وب گردی