علل، علائم و راههای درمان زانتلاسما (توده چربی گوشه چشم)



علل زانتالاسما ، درمان زانتالاسما با جراحی لیزر ، توده چربی زیر پوست

زانتالاسما یا توده چربی زیر پوست

 

زانتالاسما چیست و چگونه درمان میشود؟ 

زانتالاسما توده چربی زیر پوست است که بر اثر رسوب کلسترول اغلب در گوشه چشم ها روی پلک بالایی تشکیل می شود. این عارضه از نظر پوستی بی خطر است ولی میتواند نشان دهنده کلسترول بالا خون باشد. 

زانتالاسما ، تجمع چربی است که با افزایش رسوب کلسترول مشاهده می شود. این تجمع چربی اغلب به شکل برآمدگی های کوچک زرد رنگ روی زاویه داخلی پلک چشم دیده می شود.

زانتالاسما از نظر سلامتی ، ضایعه ای کاملا بی ضرر است ولی اغلب افراد از نظر زیبایی ظاهری با آن مشکل دارند و اقدام به خارج نمودن این توده چربی می نمایند. 

 

درمان زانتالاسما ، علت زانتالاسما ، درمان زانتالاسما با پلکسر

علت زانتالاسما چیست

 

زانتالاسما چیست؟

 اگر در گوشه داخلی چشمتان تکه های برآمده یا باریک زرد رنگ مشاهده می کنید به احتمال زیاد به زانتالاسما پاپول یا پلاک زرد ( به انگلیسی:xanthelasma palpebrarum ) یا به اختصار XP مبتلا شده اید. این عارضه بین 0.5 – 1 درصد افراد میانسال به خصوص زنان را درگیر می کند. 

 

زانتالاسما توده چربی با بافت نرم و زرد رنگ است که زیر پوست پلک چشم  به خصوص پلک بالایی ایجاد می شود. این عارضه بیماری نیست ولی در موارد نادر می تواند نشان دهنده بیماری قلبی باشد بنابراین بهتر است علاوه بر مراجعه به پزشک پوست ، یک چک آپ کلی هم بدهید تا در صورت بالا بودن فشار خون یا کلسترول ، بتوانید از بیماری قلبی پیشگیری کنید. 

 

یکی از علل بروز این بیماری بالا رفتن کلسترول یا چربی خون است و نیمی از افراد مبتلا به این عارضه کلسترول بالا دارند البته در احتمال بروز این عارضه با وجود سطح طبیعی کلسترول هم وجود دارد. اغلب افراد میانسال و بالاتر به این عارضه دچار می شوند و شیوع آن بین خانم ها بیشتر است. 

 

علت زانتالاسما

ممکن است زانتالاسما اولین هشدار بدن برای شروع رسوب کلسترول در عروق خونی باشد که در صورت عدم درمان و کاهش کلسترول خون ، افزایش کلسترول میتواند منجر به تشکیل توده های سفت و پلاک  در عروق خونی شود که به نام بیماری آترواسکلروز نامیده می شود که منجر  به بیماری قلبی و سکته مغزی می شود. پایین آوردن سطح کلسترول ممکن است باعث بهبود خود به خود زانتالاسما شود. 

 

جنسیت : زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به زانتالاسما هستند. 

افزایش وزن

افزایش فشار خون

افزایش کلسترول

دیابت

مصرف دخانیات

سیروز صفراوی کبدی اولیه

نژاد آسیایی یا مدیترانه ای

سن بین 30 – 50

 

عوامل بروز زانتالاسما ، علل زانتالاسما ، درمان زانتالاسما با جراحی لیزر

درمان زانتالاسما با کرایوتراپی

 

راههای درمان زانتالاسما

این عارضه در اغلب موارد بی خطر است ولی احتمالا دلتان میخواهد از شرش خلاص شوید. برای درمان زانتالاسما از روش های مختلف استفاده می شود از جمله درمان دارویی ، برداشتن ضایعه با جراحی ، کرایوتراگی ، لیزر CO2 ، پلکسر یا پلاسما تراپی که پزشک با توجه به شرایط شما و حجم توده زانتالاسما به شما مشورت میدهد تا بهترین روش بدون بازگشت را برای خودتان انتخاب کنید. 

 

بعد از درمان زانتالاسما ممکن است رنگ پوست در محل ضایعه تغییر کند یا اسکار به جا بماند. در صورتی که کلسترول شما کنترل نشود یا کلسترول بالا ا رثی داشته باشید احتمال برگشت مجدد عارضه وجود دارد. 

 

در برخی موارد پایین آوردن سطح کلسترول میتواند به صورت خود به خود باعث از بین رفتن زانتالاسما شود. تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی سالم و افزایش فعالیت بدنی و کاهش وزن روش های طبیعی برای پایین اوردن سطح کلسترول هستند. 

 

درمان زانتالاسما با پلکسر یا پلاسما تراپی

پلکسر یکی از روش های درمانی رایج برای انواع مشکلات پوستی بدون برش و بخیه است که بدون نیاز به بی هوشی و با بی حسی موضعی انجام می شود. پلکسر یا دستگاه پلاسما جت انجام می شود که تاباندن اسپارک های بسیار ظریف 0.1 میلیمتری به محل درمان باعث تصعید یا SUBLIMATION چربی داخل توده می شود یعنی چربی از حالت جامد ستقیم به حال بخار در آمده و از بین می رود. 

 

از این روش درمانی علاوه بر از بین بردن چربی های پوستی برای درمان پوست شل و چروکیده اطراف چشم و افتادگی خفیف پلک هم استفاده می شود. 

گرمای شدید ایجاد شده توسط پلاسما تراپی باعث تحریک کلاژن سازی در لایه های عمیق پوست می شود. 

 

علت زانتالاسما, درمان زانتالاسما با پلکسر, درمان زانتالاسما با کرایوتراپی

جراحی برداشتن زانتالاسما

 

درمان زانتالاسما با کرایوتراپی

انجماد توده چربی با نیتروژن مایع یا ماده شیمیایی دیگر که باعث یخ زدن ، خشک شدن و افتادن آن می شود. 

 

جراحی لیزر برای درمان زانتالاسما

از لیزر CO2 برای برداشتن توده چربی استفاده می شود. در مطب هایی که لیزر ندارند از روش جراحی الکتروکوتر برای برداشتن عارضه استفاده می شود یا این که از تیغ جراحی به روش سنتی برای برداشتن زانتالاسما بهره می برند. 

 

درمان زانتالاسما با لایه برداری شیمیایی

معمولا درمان با استفاده از اسید تریکولرواستیک انجام می شود و مقداری از آن روی سطح عارضه کشیده می شود و با لایه برداری در یک یا چند جلسه توده چربی از سطح پوست خارج می شود . 90 درصد شرکت کنندگان در این روش درمانی نتایج مطلوبی می گیرند. 

 

گردآوری : بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------