کاشت مو به روش BHT؛کاشت مو با استفاده از موهای بدن
- مجموعه: سلامت موها
کاشت مو از بدن یا کاشت مو به روش BHT
موثرترین روش درمانی برای طاسی ، کاشت مو است . کاشت مو با توجه به وسعت طاسی، تراکم موها در ناحیه بانک مو و انتظارات فردی با تکنیک های مختلفی انجام می شود.قبلا متخصصین فقط می توانستند از موهای پشت سر به عنوان بانک مو استفاده کنند بنابراین افرادی که دچار طاسی گسترده بودند و موی کمی روی سرشان باقی مانده بود امکان کاشت مو نداشتند ولی با پیشرفت های علمی امکان استفاده از بدن به عنوان بانک مو وجود دارد و میتوان برای کاشت مو از موهای بدن استفاده کرد. در کاشت مو به روش BHT می تواند از موهای بدن برای جراحی کاشت مو و از بین بردن طاسی سر استفاده کرد.
کاشت مو به روش BHT چیست؟
تکنیک کاشت مو BHT یا پیوند موی بدن ( به انگلیسی : body hair transplant ) یک روش کاشت مو نوین است که از موی بدن برای کاشت مو سر استفاده می کنند. ساختار موی بدن با ساختار موی سر کاملا متفاوت است ، الگوی رشد ، ضخامت و رنگ موهای بدن با موی سر متفاوت است بنابراین کاشت موی بدن روی سر پیچیدگی های خاص خودش را دارد.
از این روش برای افرادی استفاده می شود که بانک مو ضعیفی دارند که جوابگوی ناحیه طاسی نیست ، معمولا پزشک متخصص به عنوان آخرین گزینه از موهای بدن برای کاشت استفاده می کند. برای کاشت مو BHT در ابتدا پزشک باید موهای قسمت های مختلف بدن را مورد بررسی قرار بدهد تا شبیه ترین ساختار موها به موی سر را پیدا کند.
البته در حال حاضر تمام موهای بدن قابل برداشت نیستند و توجه نداشتن به فاکتورهای موثر می تواند باعث شود که موها بعد از کاشت حالتی شلخته و نامنظم پیدا کنند. معمولا از موهای کنار گوش ، زیر ریش ، پشت گردن ، سینه ، بازو یا کمر می توان برای کاشت مو سر استفاده کرد.
نکات مهم برای کاشت مو به روش BHT
اساس کاشت مو به روش BHT استفاده از روش هایFIT و FUE است که گرافت های مو را به روش دستی یا دستگاه های اتوماتیک به صورت نواری یا دانه ای برداشت میکنند.
در کاشت مو به روش BHT معمولا گرافت های مو را از قسمت زیر ریش ، سینه و شکم برمی دارند.
از آنجا که موهای بدن شرایط کاملا متفاوتی با سر دارند بنابراین برای برداشت موها باید نکات مهمی را در نظر قرار داد که احتمال موفقیت در پیوند موها افزایش پیدا کند.
موها باید در فاز رشد باشند
موهای بدن تا حد مشخصی بلند می شوند و سپس وارد یک فاز استراحت بسیار طولانی تر از موهای سر می شوند و سپس می افتند. بنابراین اگر هنگام برداشت گرافت ، موها در فاز استراحت باشند باعث می شود پیوند موها موفقیت آمیز نشود و تعداد گرافت های آسیب دیده زیاد شوند.
موهای بدن بعد از یک مرحله طولانی استراحت وارد فاز آناژن می شوند که هورمون های رشد مو فعال شده و ساقه مو رشد کرده و شروع به بیرون زدن از پوست می کند. بهتری زمان برداشت گرافت مو زمانی است که در مرحله آناژن قرار گرفته باشد. در این مرحله فولیکول مو در فاز فعال فرار دارد و سرعت رشدش زیاد است.
تشخیص این که موهای شما در چه فازی هستند کار مشکلی است به همین دلیل پزشک از شما می خواهد 3 – 4 روز قبل از نوبت جراحی ، موها را بتراشید تا موهای در حال رشد، در این مدت از پوست بیرون بزنند و قابل تشخیص باشند.
گردش خون مشابه پوست سر
خونرسانی به پوست قسمتهای مختلف بدن متفاوت است. به همین دلیل گرافت مو از قسمتی از بدن باید برداشته شود که خونرسانی به آن مشابه با پوست سر باشد.
در صورتی که گرافت ها از قسمتی برداشته شود که سرعت خونرسانی اش بیشتر از پوست سر است ، به دلیل کمبود مواد مغذی پیوند نخورده و میریزد.
به همین دلیل بهتر است سعی کنید از موهاییکه نزدیک تر به سر هستند استفاده کنید مثل موی ریش ، کنار گوش یا پشت گردن .
انتخاب بهترین قسمت بدن برای کاشت مو به روش BHT
شاید تصور کنید که میتوان از هر قسمت بدن که دلتان خواست برای کاشت مو استفاده کنید ولی واقعیت چیز دیگری است. بر اساس تحقیقاتی که تا کنون انجام شده استفاده از موهای زیر چانه و موهای سینه بهترین گزینه برای کاشت مو است.
موهای ریش و زیر چانه برای کاشت مو به روش BHT
مطالعات انجام شده نشان داده است که موی ریش بیشترین شباهت به موی سر را دارد و از آنجا که بیشتر از موهای سایر قسمت های بدن رشد می کند و بلند می شود معمولا اولین گزینه برای برداشت است البته سرعت رشد موهای ریش کمتر از سرعت رشد موهای سر است.
موهای ریش ضخیم تر از موهای سر هستند و به صورت تکی رشد می کنند. از آنجا که قسمت زیر چانه در معرض دید نیست پزشک از این بخش برای بانک مو استفاده می کند.
موهای سینه برای کاشت مو به روش BHT
از تارهای موی سینه هم برای کاشت مو به روش BHT استفاده می شود. فولیکول های این قسمت هم تکی هستند ولی ضخامت کمتری از ریش دارند.
رشد موهای سینه حتی از رشد موهای ریش هم کندتر است و زمان استراحت طولانی دارند.
موی سینه اغلب افراد فر است و بیشتر از 5 – 6 سانتی متر رشد نمیکنند بنابراین معمولا از موهای جلو سینه یا وسط سینه برای کاشت مو استفاده می شود.
مراقبت های لازم برای کاشت مو به روش BHT
- باید مراقب باشید که به محل برداشت و کاشت موها فشاری وارد نشود.
- به گونه ای بخوابید که فشاری به قسمت اهدا کننده وارد نشود.
- دو بالش زیر سرتان بگذارید تا سر در زاویه 30 – 45 درجه قرار بگیرد.
- تا زمان پیوند خوردن موها از مصرف الکل و دخانیات اجتناب کنید. الکل و دخانیات از یک سو احتمال خونریزی را افزایش میدهند و از سوی دیگر با کاهش خاصیت ارتجاعی پوست ، فرایند رشد موهای کاشته شده را مختل می کنند.
- زخم های ایجاد شده بعد از جراحی کاشت مو را به هیچ عنوان نباید دستکاری کرده یا جدا کنید چون می تواند باعث ایجاد اسکار یا آسیب به گرافت های مو شود.
عوارض کاشت مو به روش BHT
بعد از جراحی محل زخم ها کمی ابتهاب و قرمزی همراه است که حداکثر تا 2 هفته از بین می رود.
چند روز بعد از کاشت اسکارهای بسیار ریزی در محل اهدا و گیرنده ایجاد می شود که نشان دهنده روند بهبودی است.
2 هفته اول بعد از جراحی کاشت مو ، احساس سوزش ، خارش و بی حسی در محل زخم ها طبیعی است.
2 – 4 هفته بعد از کاشت ، موهای پیوند خورده می ریزند که کاملا طبیعی است و این ریزش موها ممکن است یکباره باشد و بعد از مدت مشخص که پزشک به شما اطلاع میدهد مجددا وارد فاز رویش می شوند و نتیجه نهایی با طی شدن روند بهبود قابل مشاهده خواهد بود.
کاندید مناسب برای کاشت مو به روش BHT
افرادی که با شیمی درمانی موهایشان را از دست داده اند.
افرادی که بانک موی ضعیفی دارند و نمی توان گرافت کافی برای پوشاندن طاسی از پشت سرشان برداشت.
افرادی که موهای زیادی در اثر سانحه یا سوختگی از دست داده اند.
افرادی که بدنشان پر مو است.
گردآوری : بخش آرایش و زیبایی بیتوته