رويش مجدد موها امكان‌پذير است؟



رویش مجدد مو, داروی رویش مجدد مو, رشد مجدد مو

رویش دوباره موها

 

رويش مجدد مو

موهای ما روزانه به طور طبیعی دارای ریزش و رویش مجدد مو هستند، ولی علامت ریزش موی غیر طبیعی چیست؟ در کل دو علامت برای ریزش موی غیر طبیعی وجود دارد، یکی ریزش روزانه بیش از 80 تا 100 تار مو و دیگری اینکه شخص حس کند موهایش به صورت منطقه ای یا کلی کم پشت یا خالی شده است. امکان دارد بعضی ریزش ها قابل برگشت و بعضی غیر قابل برگشت باشند.

تولد دوباره موها

نخست باید ببینیم موها در اثر چه مشكلی دچار ریزش شده‌اند تا بتوانیم بگوییم با برطرف کردن دلیل زمینه‌ای امكان حل مشكل ریزش و حتی امكان رویش دوباره مو وجود دارد یا نه. این سوال كاملا شخصی است و باید بعد از بررسی موهای هر شخص، به آن جواب داد.

 

مهم‌ترین علل ریزش موی غیرقابل‌برگشت

بیماری‌های التهابی مانند لیکن‌پلان، لوپوس، انواع کچلی و عفونت پیاز مو از دلایل ریزش دائمی مو هستند. درمان این نوع، متوقف کردن هر چه زودتر بیماری اصلی است. پس از سال‌ها و خاموش شدن بیماری، امکان پیوند مو وجود دارد. در محل جوشگاه و جای جراحی‌ها و جای رادیوتراپی ریزش موی دوباره ممکن نیست و باید کاشت انجام داد. در کم‌کاری تیرویید هم ریزش مو برگشت‌پذیر نیست و باید خیلی سریع درمان‌ها را آغاز کرد.

(بیشتر بخوانید: چه داروهایی کچل میکنند؟)

 

رویش مجدد مو, داروی رویش مجدد مو, رشد مجدد مو

رويش مجدد موی سر

 

مهم‌ترین دلایل ریزش موی برگشت‌پذیر

عوارض دارو و تاثیر نامطلوب آن بر مو

در صورتیکه شخصی دچار سرطان شود با استفاده اجباری داروها، سلول‌های رشد مو و فولیکول از بین می‌رود و سبب ریزش شدید مو و کچلی می‌شوند. البته این مشکل فقط برای بیماران سرطانی نیست. بعضی وقتها عوارض مصرف بعضی از داروها مثل فشارخون بالا هم سبب ریزش مو می‌گردد.

 

رژیم غذایی نادرست

گرفتن یک رژیم غذایی سخت و نخوردن مواد مغذی مورد احتیاج بدن و مو سبب تحریک فولیکول‌های مو برای توقف رشد مو می‌شود.

 

ریزش مو در اثر استعمال سیگار

چنانچه سیگار می‌کشید و نگران ریزش موی سر خود هستید فراموش نکنید مصرف سیگار سبب پیری زودرس، حمله مستقیم به فولیکول مو، توقف رشد موی سر می شود.

 

به دلیل وجود نیکوتین و منوکسید کربن در سیگار گردش جریان خون و اکسیژن کم می‌شود و در نهایت موهای سر شما آغاز به ریزش می‌کنند.

 

اختلال‌های هورمونی: دلیل بعضی ریزش موها، هورمونی- ژنتیکی است. کسانی که دچار طاسی نوع مردانه می‌شوند و خانم‌های مبتلا به ریزش موی نوع مردانه، دچار این نوع ریزش مو هستند.

 

اکنون در آقایان درمان استاندارد ریزش موی هورمونی- ژنتیکی ماینوکسیدیل 5 درصد و قرص فیناستراید است. به تازگی قرص جدیدی به نام دوتایستراید جایگزین فیناستراید شده که طولانی‌ اثرتر است. در عین حال می‌توانید از ترکیب‌های گیاهی دارای رزماری هم برای متوقف کردن ریزش مو استفاده کنید. البته این درمان‌ها کمکی است و به تنهایی تاثیر کمی دارند.

 

در خانم‌ها درمان قدری تفاوت دارد و باید در کنار آن مشکل هورمونی را رفع کرد. مصرف ماینوکسیدیل 2 یا 5 درصد و قرص پیشگیری از بارداری کمک می‌کند موها رویش خوبی داشته باشد. تا زمانی که دارو مصرف کنید، ریزش موی هورمونی- ژنتیکی قطع می‌شود اما به محض قطع دارو، ریزش ادامه می‌یابد. در این نوع از ریزش مو، درمان دارویی تا حد امکان ادامه دارد و در آخر شخص به پیوند مو احتیاج خواهد داشت. در کسانی که ریزش مو شدید بوده و کف سر معلوم است، درمان دارویی دیگر پاسخ نمی‌دهد.

 

رویش مجدد مو, داروی رویش مجدد مو, رشد مجدد مو

داروی رویش مجدد مو

 

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب یکی از عوامل مهم در ریزش مو است، به طور کلی ریزش روزانه بیش از 100 تار مو می تواند در شرایطی باشد که شخص دارای استرس و اضطراب و تنش باشد، اما خوشبختانه در بیشتر موارد این نوع ریزش مو قابل برگشت می باشد.

 

استرس های ناگهانی مثل شنیدن ناگهانی یک خبر بد یا حادثه ناگهانی می تواند باعث ریزش موقتی موها شود، یا استرس های ناشی از ایجاد یک بیماری هم می تواند سبب ریزش موی موقتی شود به طور مثال پس از چند هفته سرماخوردگی شدید شخص دچار ریزش برگشت پذیر می شود.

 

رسیدگی بیش از اندازه به موها

ریزش موها می تواند به علت بیش از اندازه فرم دادن و مدل دادن به مو هم اتفاق بیفتد. حالت دادن و تحث فشار قرار دادن مو می تواند به گرافت مو صدمه وارد کند و سبب ریزش آن ها شود. علاوه بر پرهیز از فرم دادن بیش از اندازه به موهای خود بعد از هر بار شست و شو سعی کنید موهای خود را با سشوار خشک نکنید و از تحت فشار گذاشتن آن ها دوری کنید.

 

رویش مجدد مو, داروی رویش مجدد مو, رشد مجدد مو

تولد دوباره مو

 

داروهای موثر در رشد مجدد مو

سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) دو دارو را تأیید کرده که می توانند سبب رشد مجدد موها شوند.

 

ماینوکسیدیل

قرص برای رشد سریع مو ماینوکسیدیل، به جز کنترل ریزش مو در زنان و مردان، می‌تواند باعث رویش مجدد موهای ریخته شده شود. هرچند محققان چگونگی این مسئله را به صورت کامل نمی‌دانند. در حقیقت، شیمیدانان این موضوع را وقتی کشف کردند که به صورت اتفاقی در حال تلاش برای ساخت دارویی برای کاهش فشار خون بالا بودند.

 

فیناستراید

فیناستراید، دومین داروی تأیید شده سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) داروی رویش مجدد مو (به خصوص در مردان) است. این دارو، آنزیم ۵- آلفا ردوکتاز را مهار می کند (آنزیمی که در فولیکول موی شما، تستوسترون را به دی هیدرو تستوسترون (DHT) تبدیل می کند). فیناستراید سطح دی هیدرو تستوسترون را تا حدود ۶۰ درصد کاهش می دهد.

 

این مسئله برای معکوس کردن روند ریزش مو بسیار موثر است؛ ولی مهار سنتز هورمون‌های جنسی، عوارض جانبی زیادی به دنبال دارد. بیشترین عارضه ناشی از فیناستراید، اختلال در نعوظ، کاهش میل جنسی و مشکل در انزال است.

بیوتین بهترین قرص برای رشد سریع مو می باشد که موهای شما را زنده می کند.

 

رویش مجدد مو, داروی رویش مجدد مو, رشد مجدد مو

برای رویش مجدد مو

 

چگونه می توان بدون دارو، به رشد دوباره موها کمک کرد

داستان های زیادی درباره شیوه‌های خاص زندگی یا راه حل‌های درمانی برای کمک به رشد دوباره موها وجود دارد و اغلب تشخیص واقعیت از بین این داستان ها، دشوار است. در ادامه به شما خواهیم گفت که چه راهکاری مؤثر است و چه راهکاری مؤثر نیست!

 

استرس را از خود دور کنید

یکی از دلایل متداول  ریزش موی سر در اشخاص، وجود استرس است. برای کنترل استرس کافی است به کلاس یوگا یا پیاده‌روی بروید تا استرس شما سبب ریزش مو نشود.

 

ماساژ

نتایج حاصل از تحقیقی که در ژاپن انجام شده، نشان می دهد که ماساژ پوست سر باعث افزایش ضخامت مو می شود. مردانی که در این تحقیق شرکت کرده بودند، در طی یک دوره ۲۴ هفته ای، ماساژ منظم داشتند.

 

با اینکه در سرعت رشد موی این اشخاص بهتر شدن چندانی دیده نشد، ولی ضخامت موهایشان بسیار زیاد افزایش پیدا کرد. محققان اعتقاد دارند که این مسئله امکان دارد ناشی از افزایش جریان خون و تحریک مستقیم سلول ها باشد.

 

چنانچه دچار ریزش مو شده اید، باید بدانید که تنها نیستید. ریزش مو، رایج تر از چیزی است که فکر می کنید؛ حدودا ۱۸ درصد از مردان زیر ۲۹ سال دچار ریزش مو متوسط تا پیشرفته می‌شوند و این تعداد برای مردانی در بازه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال، به ۵۳ درصد می رسد. کلا بین ۱۵ تا ۲۰ درصد از زنان زیر ۵۰ سال هم، ریزش مو را تجربه می کنند. با این وجود راه حل هایی برای پیشگیری از ریزش مو و حتی کمک به رویش مجدد مو وجود دارد.

 

حقایقی درباره روش‌های طبیعی کمک به رشد مجدد مو:

مراقبت از مو در جلوگیری از طاسی نقش مهمی دارد.

کمبودهای تغذیه ای متعددی می‌تواند به طاسی منجر شود.

طاسی در مردان شایع تر است، اما زنان نیز ممکن است دچار آن شوند.

سبک و روش زندگی

 

مراقبت از مو

درباره اینکه رویش مجدد مو با مواظبت از آن امکان دارد یا نه، بعضی تصورات غلط همچنان وجود دارد. مثلاً شستن زیاد موها باعث طاسی نمی شود. هرچند بعضی تصورات درباره مراقبت از مو، کاملا حقیقی است؛ مثلاً استفاده زیاد و اشتباه از سشوار باعث ریزش مو می شود زیرا سبب صدمه، سوختن، کشیدگی یا خشک شدن موها می شود؛ با این حال، این موها مجدد رشد می کنند.

 

رنگ مو یکی از علل دیگر ریزش موی موقت است. بیشتر رنگ موها، دارای مواد شیمیایی هستند که به مو صدمه می رساند و باعث ریزش آن می‌شود.

 

شانه زدن بیش از اندازه و شدید مو به آن صدمه می زند و در آخر سبب ریزش مو می شود. برخی از مدل موها هم سبب ریزش مو و طاسی می شوند مثل بافت آفریقایی، بافت های سفت کف سر، بستن موها به شکل دم اسبی و…؛ در حقیقت در این حالت‌ها، فشار بیش از اندازه بر مو وارد می شود.

 

با این حال محصولات مراقبت از مو، مانند ژل، موس یا اسپری مو باعث طاسی نمی شوند.

 

تغذیه

احتمال دارد کمبود مواد مغذی در طاسی اثر گذار باشد؛ با این حال، رابطه دقیق بین رژیم غذایی و ریزش مو بسیار پیچیده است.

 

آهن

کمبود آهن رایج ترین کمبود غذایی جهان و یکی از علل شناخته شده برای ریزش مو است. زنان در دوران قبل از یائسگی یا یائسگی، گیاهخواران وِجِترین، وگان ها و اشخاصی که دچار بیماری‌های ویژه ای مثل سلیاک هستند، بیشتر از دیگران به کمبود آهن مبتلا می‌شوند. نتایج مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شده، نشان می‌دهد جبران فقر آهن هم می‌تواند رشد موها را بهبود ببخشد.

 

روی

کمبود روی با موهای شکننده ارتباط مستقیمی دارد. به همین دلیل، افزایش میزان روی در بدن به رویش مجدد مو کمک می کند. با این حال، محققان نمی دانند که آیا مکمل روی، به رشد موی کسانی که دچار کمبود روی نیستند هم کمک می کند یا نه.

 

اسیدهای چرب

کمبود اسیدهای چرب ضروری سبب ریزش موی سر و ابرو می شود.

 

یادآوری این نکته ضروری است که درباره نقش مکمل‌ها تحقیقات کافی انجام نشده است. محققان هنوز نمی دانند آیا این مکمل ها از ریزش مو در کسانی که کمبود مواد مغذی ندارند، پیشگیری می کند یا نه. در حقیقت، استفاده بیش از اندازه از مکمل های مواد مغذی خاص، از جمله ویتامین A ، ویتامین E و سلنیوم سبب ریزش مو می شود.

 

شامپو ها، نرم کننده ها و رنگ موها تقریبا هیچ اثری بر کاهش یا افزایش ریزش مو ندارند. همینطور این مورد درباره فرآورده های گیاهی نیز مطرح است. بهتر است برای استفاده از این نوع محصولات حتما با پزشک مشورت شود.

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------