تازه های دانستنيهاي نوزادان

رابطه هوش و دندان درآوردن نوزاد

رابطه هوش و دندان درآوردن نوزاد: افسانه یا واقعیت؟

رابطه بین هوش و دندان درآوردن نوزاد آیا ارتباطی بین هوش و دندان درآوردن نوزاد وجود دارد؟ باورهای…

میزان رشد ، مراقبت و تغذیه نوزاد در هفته پانزدهم تولد



رشد نوزاد در هفته 15, نگهداری از نوزاد در هفته 15, حافظه نوزاد در هفته پانزدهم

نگهداری از نوزاد در هفته پانزدهم

 

رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل رشد نوزاد در هفته پانزدهم 

در صورتی که نوزاد شما در هفته پانزدهم قرار گرفته؛ یعنی سه ماه از تولد او گذشته است و شما تقریبا به حالات، ساعت خواب و برنامه تغذیه ای او عادت کردید. یکی از حرکاتی که در این دوران دیده می شود این است که؛ کودک را روی شکمش می گذارید سر و شانه های خود را بالا می آورد و حائل بدنش می کند.

هفته پانزدهم نوزاد

با رسیدن نوزاد به هفته پانزدهم همچنان رشد زیادی در او مشاهده می شود، در این حال مادران ممکن است از اطرافیان توصیه هایی جهت شروع تغذیه کمکی دریافت کنند، اما بنابر توصیه اکید پزشکان تغذیه با شیرمادر باید در این ماه نیز ادامه یابد.

 

لازم به ذکر است بهترین شیر برای تغذیه نوزاد شیر مادر است زیرا مواد مغذی ضروری را به شکل کامل و متناسب با سن نوزاد دارا می باشد، در صورتی که مادر شاغل است و یا وقت کافی برای رسیدگی به نوزاد ندارد؛ باید شیر خود را بدوشد و در وعده های مشخص با استفاده از شیشه شیر به نوزاد بنوشاند.

 

حافظه ی نوزاد با افزایش سن او تکامل می یابد در هفته پانزدهم نوزاد توانایی شناسایی اسم خودش را دارد و اگر او را صدا بزنید سرش را برمی گرداند؛ در صورتی که برای مدت طولانی از اسم خاصی یا مستعاری برای صدا زدن او استفاده کرده اید می تواند متوجه آن شود و با صدا زدنش به همان اسم مستعار نیز واکنش نشان می دهد.

 

تغذیه نوزاد در هفته پانزدهم, خواب نوزاد در هفته پانزدهم, هفته پانزدهم نوزاد

غلت زدن نوزاد در ۱۵ هفتگی

 

در هفته ۱۵ نوزاد می تواند در هنگام خواب غلت بزند بنابراین لازم است در این موقعیت کنار او باشید تا اگر اذیت شد یا غر زد او را به حالت اولیه برگردانید. به یاد داشته باشید که به شکم خوابیدن نوزاد احتمال سندرم مرگ ناگهانی را افزایش می دهد.

 

نوزاد ۱۵ هفته از مشاهده خود در آیینه لذت می برد و ممکن است واکنش جالبی نشان دهد. همه نوزادان در ماه سوم هنگامی که دراز کشیده اند پاهای خود را به سمت بالا پرتاب می کنند، که این کار می تواند به تقویت عضلات آنها جهت چهار دست و پا حرکت کردن و راه رفتن در ماه های آینده بسیار کمک کننده باشد.

 

نوزاد می تواند احساسات مربوط به صداها را درک کند اگر به او با صدای بلند نه بگویید، ممکن است متوجه منظورتان نشود و گمان کند از کار او ناراضی هستید بنابراین کار خودش را متوقف می کند.

 

حافظه و مهارت شناختی نوزاد در هفته پانزدهم:

در این دوره حافظه نوزاد در حال تکامل بیشتر است، او می تواند متوجه شود که بعد از بازی قایم باشک شما یا هر فرد دیگری که با او بازی می کند، ناپدید نمی شوید، در صورتی که در حین بازی اسباب بازی اش را پنهان کردید او می داند که مثلا با کنار زدن پتو می تواند اسباب بازی را مجدد به دست آورد.

 

درست است که نوزاد نمی تواند تمام اتفاقات طول روز را به خاطر بسپارد اما توانایی شناسایی پدر و مادر و حتی اتاق خودش را دارد، همچنین آنها تمایل دارند چهره نزدیکان خود را بیشتر ببینند.

 

در این دوران می توانید با نوزاد خود صحبت کنید، گرچه او نمی تواند سخن بگوید، اما بعد از گذشت مدتی می تواند به شما پاسخ دهد. در صورتی که این کار ادامه پیدا کند کلمات در ذهن نوزاد باقی می مانند و بعد از مدتی شروع به تولید صداهایی می کند، از این طریق می توان مهارت سخن گفتن او را تقویت کرد. بنابراین نوزاد در هفته پانزدهم می تواند صداهایی را ایجاد کند که همین صداها می توانند راه ارتباطی شما با فرزندتان باشد. 

 

نوزاد به محیط اطراف خود علاقه مند است، در مورد آن کنجکاوی نشان می دهد. و در نهایت برای محیط پیرامون خود نتیجه گیری می کند. نوزاد هنگامی که شخص یا کودک دیگری را می بیند که به او لبخند می زنند، هیجان زده می شود و با لبخند به آنها پاسخ می دهد.

برای تقویت حافظه نوزادان در هفته پانزدهم می توانید از یک آواز، ترانه تکراری و یا یک قصه تکراری استفاده کنید زیرا شنیدن آنها برای نوزاد بسیار جالب است.

 

رشد نوزاد در هفته 15, نگهداری از نوزاد در هفته 15, حافظه نوزاد در هفته پانزدهم

انگشت مکیدن در نوزاد ۱۵ هفته

 

مکیدن انگشت نوزاد در هفته پانزدهم

میکدن انگشت ممکن است قبل از خوردن شیر صورت بگیرد، با این کار نوزاد نشان می دهد که گرسنه است. در صورتی که نوزاد بلافاصله بعد از شیر خوردن یا در حین شیر خوردن انگشت خود را به دهن ببرد باید وسیله مانند پستونک را برای او جایگزین کرد.

 

مکیدن انگشت ممکن است قبل از سه ماهگی شروع شود، اما بیشتر نوزادان به دلیل دندان درآوردن از سن چهار تا شش ماهگی ممکن است شروع به مکیدن دست یا انگشت خود کنند. اگر نوزاد شما عادت به مکیدن انگشت خود از ابتدای تولد ندارد، بهترین وسیله برای پیشگیری از این کار؛ استفاده از پستانک در سه ماهه اول پس از تولد است.

 

انگشت مکیدن در نوزاد ۱۵ هفته, تغذیه نوزاد در هفته پانزدهم, خواب نوزاد در هفته پانزدهم

تغذیه در هفته پانزدهم نوزاد

 

تغذیه نوزاد در هفته پانزدهم

مادران امیدوار هستند که به یک الگوی تغذیه ای قابل پیش بینی برای نوزاد خود دست یابند، باید اشاره کرد که تمام بی نظمی ها در برنامه تغذیه ای نوزاد به اتمام می رسد. با بزرگ تر شدن، کودک شما به تغییرات رفتاری و رشدی زیادی دست پیدا می کند. با پیشرفت های شناختی و رفتاری نوزاد، او تمایل دارد در زمان مشخصی غذا بخورد و همچنین ممکن است از بازی در هنگام غذا خوردن لذت ببرد.

 

گاهی نیز ممکن است نوزاد کمی غذا بخورد و چرت بزند و بعد از آن بیدار شود و وعده غذایی را کامل میل کند. ممکن است وعده های غذایی او طولانی مدت باشد زیرا او در مورد اطراف خود به شدت کنجکاو است و دوست دارد هر چیزی که در مسیر نگاهش هست را کشف کند.

 

در صورتی که تغذیه نوزاد با استفاده از شیشه شیر انجام می شود باید نوک پستانک را از نظر ساییدگی و پارگی کنترل کنید تا آهسته ترین جریان خروج شیر وجود داشته باشد. در صورتی که سر پستانک زیاد از حد پاره باشد ممکن است سرعت جریان شیر بسیار بالا رود و در نهایت سبب خفگی نوزاد شود، به همین دلیل توصیه می شود هیچگاه نوزاد را با شیشه اش در بستر تنها نگذارید. دستورالعمل های پاکیزه نگه داشتن شیشه را رعایت کنید.

 

هفته ۱۵ نوزاد, تغذیه نوزاد پانزده هفته, وزن نوزاد در هفته پانزدهم

خواب نوزاد در پانزده هفتگی

 

میزان خواب نوزاد در هفته پانزدهم

در این دوره وضعیت خواب نوزاد بهبود پیدا می کند، هر چند ممکن است الگوی عادی نداشته باشد. در این دوران با یادگیری نشستن، غلت زدن و در نهایت ایستادن و صحبت کردن ممکن است برای خواب او مشکل ایجاد شود، از طرفی دیگر بیماری و دندان درآوردن می تواند سبب بی قراری و بدخوابی در نوزاد شود.

 

بازی های نوزاد در هفته پانزدهم:

زمان تعویض پوشک می تواند یکی از بهترین زمان ها برای تقویت قوای جسمی نوزاد باشد. یکی از بازی هایی که می شود در این شرایط انجام داد به شرح زیر است؛

بادکنکی رنگی را از سقف بالای سر نوزاد آویزان کنید، ارتفاع را به گونه ای تنظیم کنید که فقط دست خودتان به آن برسد و همچنین نوزاد به راحتی آن را ببیند. در هنگام تعویض پوشک بادکنک را آهسته تکان دهید، در این حالت نوزاد چند دقیقه به بادکنک خیره می ماند و سپس تلاش می کند تا آن را بگیرد. هنگامی که پوشک را تعویض کردید او را بلند کنید و اجازه دهید به بادکنک دست بزند.

 

سخن آخر:

توجه داشته باشید مراحل رشد، تکامل و خصوصیات ذکر شده در تمام کودکان یکسان نیست و هیچ گاه نباید نوزاد خود را با کودکان دیگر مقایسه نکنید. در صورتی که فرزند شما کارهایی را که نوزادان دیگر انجام میدهند را تکرار نمی کند، جای نگرانی وجود ندارد و فقط در صورتی که رفتاری از حالت طبیعی خارج بود به پزشک مراجعه کنید.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------