ورم و سفت شدن سینه ها بعد از قطع شیردهی



سفت شدن سینه بعد از شیردهی,ورم سینه بعد از شیردهی,سفت شدن سینه بعد از قطع شیردهی

سفت شدن سینه بعد از قطع شیردهی

 

دلایل و روش های درمانی ورم و سفت شدن سینه بعد از شیردهی

سفت شدن سینه، ورم سینه و درد سینه ها بعد از قطع شیردهی می تواند برای بیشتر زنان دردناک باشد. در این مقاله برای مادران عزیز علت و روش های درمان این مشکل جسمی را توضیح داده ایم. با ما همراه باشید.

ورم و سفت شدن سینه ها بعد از قطع شیردهی:

دغدغه بسیاری از مادران در دوران شیردهی، نحوه صحیح از شیر گرفتن نوزاد است که یکی از مهم‌ترین مراحل رشدی کودک محسوب می‌شود. از آنجایی که کودک در زمان شیردهی از طریق سینه مادر تغذیه می‌شود و به آرامش می‌رسد؛ وابستگی عاطفی شدیدی به شما پیدا می‌کند. از شیر گرفتن نوزاد جدای از مشکلات عاطفی و احساسی، می تواند با مشکلات جسمی برای مادر همراه باشد. که یکی از مشکلات جسمی درد، تورم و سفت شدن سینه ها بعد از قطع شیردهی می باشد.

 

علت ورم و سفت شدن سینه ها بعد از قطع شیردهی:

پمپاژ و مکش شیر توسط کودک باعث تولید مقدار بیش از حدی از شیر در بدن مادر شیرده شده است که بدن به طور طبیعی، ترشح شیر را چند هفته پس از جدا کردن نوزاد از شیر مادر ادامه خواهد داد که گاهی اوقات این شیر ترشح شده، سبب مسدود شدن مجاری شیری در سینه های مادر خواهد شد. پس قطع ناگهانی شیر دهی به کودک و خارج نشدن شیرهای تولید شده می تواند باعث ورم و سفت شدن سینه مادر شود.

 

حتی ممکن است باعث به وجود آمدن عفونت های دردناک در بدن مادر شیرده شود، که گاهی با علائمی مشابه بیماری آنفولانزا که با تورم و به وجود آمدن رگه های قرمز رنگ و دردناک در سینه ها همراه خواهد بود.

 

سفت شدن سینه بعد از شیردهی,ورم سینه بعد از شیردهی,سفت شدن سینه بعد از قطع شیردهی

سفت شدن سینه بعد از شیردهی

 

پیشگیری از ورم و سفت شدن سینه ها بعد از قطع شیردهی:

یکی از مشکلات سینه ها پس از شیردهی سفت شدن و ورم انها می باشد. وقتی که شما مادر شیرده می خواهید کودکتان را از شیر بگیرید،، این کار را به آرامی و با کم کردن تعداد دفعات شیردهی روزانه به کودک خود آغاز کنید، تا جلوی نشت شیر از سینه، جمع شدن شیر و درد و تورم سینه های شما گرفته شود.

 

همچنین، به یاد داشته باشید که کاهش تدریجی زمان تغذیه نوزاد با شیر مادر هم در حد کاهش 1 الی 2 دقیقه ای در هر جلسه، بسیار مفید خواهد بود. با این کار، جلو پمپاژ بیشتر شیر توسط مکیدن زیاد کودک گرفته شده و تورم و دردناک شدن سینه های مادر هم کم خواهد شد. همین طور میتوانید تعدادی از وعده های شیردهی روزانه را با مورد دیگری مانند غذای کمکی، میوه و آبمیوه و ... جایگزین کنید.

 

درمان ورم و سفت شدن سینه ها بعد از قطع شیردهی:

1. حمام داغ برای تسکین درد و درمان ورم سینه ها بعد از قطع شیردهی

گرفتن دوش آب گرم و یا خیس کردن خودتان در یک وان آب گرم می تواند به کاهش جریان شیر جمع شده در سینه کمک کند در نتیجه باعث کاهش تورم و درد می شود.

 

2- نوشیدن چای مریم گلی برای کاهش ورم و درد سینه ها بعد از قطع شیردهی 

نوشیدن چند فنجان چای مریم گلی در روز می تواند باعث کاهش ترشح شیر در سینه های شما شده و درد شما را تسکین دهد.  

 

3- استفاده از کلم برای کاهش درد و ورم بعد از شیردهی

قرار دادن کلم برگ تازه و خنک در نوک سینه ها و تعویض کردن آن ها در هر چند ساعت یک بار تا زمان پژمرده شدن، درد و ورم ناشی از جدا کردن نوزادان از شیر مادر را کاهش خواهد داد. 

 

4- کمپرس آب سرد برای تسکین درد سینه ها بعد از قطع شیردهی

آب سرد موجب انسداد رگ های سینه شده و منجر به کاهش تولید شیر می شود. علاوه بر آن بر تسکین درد و راحتی شما هم تاثیر خوبی دارد. 

 

5- نوشیدن فراوان آب و مایعات

با نوشیدن آب فراوان و مایعات می توانید به دفع بیشتر سموم بدن کمک کرده و از تجمع باکتری و عفونت جلوگیری کنید. 

 

6- استفاده از قرص های ضد بارداری حاوی استروژن

اگر این روش جلوگیری را برای خودتان مناسب می دانید، می توانید با شروع مصرف قرص های معمول که حاوی استروژن هستند، علاوه بر تنظیم خانواده تولید شیر را نیز کم کنید.

 

7- ورزش

انجام حرکت شناسوئدی در طول روز می تواند به کاهش درد و تقویت عضلات سینه کمک کند و موجب کاهش بافت چربی در اطراف سینه می شود؛ در نتیجه درد سینه بعد از شیر گرفتن کودک تسکین می یابد. 

 

8- ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش درد سینه بعد از قطع شیردهی

برای کاهش درد سینه از داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.

 

سفت شدن سینه بعد از شیردهی,ورم سینه بعد از شیردهی,سفت شدن سینه بعد از قطع شیردهی

ورم سینه بعد از شیردهی

 

مواردی که بعد از قطع شیردهی نباید انجام دهید:

دوشیدن شیر:

اگر شما اقدام به دوشیدن شیر سینه هایتان کنید، روند تولید شیر متوقف نمی شود. اما اگر بدنتان سینه ها را پر از شیر تشخیص دهد که تجمع پیدا کرده و کاربردی ندارد، تولید آن را بی فایده دانسته و کم خواهد کرد.

 

ماساژ دادن سینه ها:

ماساژ دادن سینه ها سبب تحریک گیرنده های حسی می شود این پیام تحریک به مغز منتقل شده و سبب افزایش تولید هورمون اکسی توسین می شود که به نوبه ی خود به تولید شیر بیشتر منجر خواهد شد.

 

پوشیدن لباس های زیر بسیار تنگ:

برخی گمان میکنند که با پوشیدن لباس زیر تنگ جلوی تولید شیر را میگیرند ولی نمیدانند با این کار احتمال افزایش بیش از حد التهاب و حتی بروز ماستیت (عفونت بافت پستان) را افزایش می دهد.

 

پس از قطع شیردهی چقدر طول می‌کشد تا شیر مادر خشک شود؟

ممکن است پستان شما حتی تا دو سال پس از قطع شیردهی به تولید شیر ادامه بدهد. با این حال، چند هفته پس از قطع شیردهی تولید شیر به تدریج کاهش می‌یابد. تراوش هر از چند گاه شیر، به رغم قطع شیردهی طبیعی است. اما اگر زیاد و با درد یا سوزش همراه است با پزشک مشورت کنید.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------