چه زمانی کودک من می تواند نمک بخورد؟
- مجموعه: تغذیه کودک
مصرف نمک برای کودکان
هنگامی که کودک شما غذای جامد را شروع می کند، تماشای واکنش های او هنگام سرو غذاها و طعم های مختلف می تواند هیجان انگیز باشد. اما، تغذیه نوزاد با چیزی غیر از شیر مادر یا شیر خشک میتواند سؤالات و نگرانیهایی را در مورد اینکه چه چیزی برای او بیخطر است، ایجاد کند. برخی از غذاها خوب هستند، اما تا زمانی که کودک به سن خاصی نرسد. برخی دیگر فقط در مقادیر کم سالم هستند.
نمک بخشی طبیعی از رژیم غذایی انسان است، اما امروزه اکثر مردم بیش از حد از آن می خورند که می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. به خصوص غذای نوزادان نباید نمک زیادی داشته باشد.
پریتی پاریک، پزشک متخصص اطفال و مدیر اجرایی GoodRx می گوید: «تا 12 ماهگی، کودک شما نمک کافی را از شیر خشک و شیر مادر دریافت می کند، بنابراین نیازی به افزودن نمک به هیچ غذای دیگری نیست. "بعد از آن، فقط در مقادیر بسیار محدود ایمن است.
آیا نمک برای کودک من بی خطر است؟
نمک طبیعی موجود در شیر مادر یا شیر خشک برای کودک شما بی خطر است، اما این تنها چیزی است که او نیاز دارد. افزودن نمک به غذاهای جامد برای نوزادان زیر یک و نیم سال توصیه نمی شود.
کریستین موری، RD، LDN، متخصص تغذیه بالینی با برنامه آموزش تغذیه و دیابت در مرکز پزشکی مرسی در می گوید: نمک یا کلرید سدیم یک ماده مغذی ضروری است که به طور طبیعی در بیشتر غذاها وجود دارد و در شیر خشک و شیر مادر وجود دارد. افزودن نمک به رژیم غذایی کودک در بیشتر موارد ضروری نیست.
در واقع، افزودن نمک به رژیم غذایی کودک میتواند برای کلیههای او مضر باشد، زیرا کلیههای آنها قادر به مقابله با مقادیر زیاد نمک نیستند. معرفی غذاهای جامد بدون نمک نیز به کودک شما کمک میکند تا طعم غذاهای بدون نمک را پیدا کند. منجر به تغذیه سالم در طول زندگی آنها شود.
خطرات دادن زودهنگام نمک به نوزاد
اگر چه نمک یک ماده معدنی ضروری است، اما به طور کلی لازم نیست نگران دریافت کافی کودک خود باشید. به استثنای هر گونه شرایط پزشکی خاص، نوزادان سدیم کافی را فقط با نوشیدن شیر مادر یا شیر خشک مصرف می کنند.
نگرانی این است که مطمئن شوید کودک شما نمک زیادی مصرف نکند. افزودن نمک به رژیم غذایی کودک شما احتمالاً میزان توصیه شده را از بین می برد و ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
آسیب کلیه
کلیه های نوزادان هنوز به طور کامل رشد نکرده اند و ممکن است نتوانند نمک بیش از حد را تحمل کنند. اجتناب از غذاهای فرآوری شده یا از پیش بسته بندی شده بسیار مهم است زیرا این غذاها دارای بالاترین میزان سدیم هستند.
فشار خون بالا
شروع مصرف نمک در سنین پایین ممکن است ذائقه کودک شما را برای غذاهای شور افزایش دهد، اما نمک بیش از حد ممکن است مشکلاتی ایجاد کند - و او را در معرض خطر افزایش فشار خون در حین رشد قرار می دهد. فشار خون بالا در کودکان با خطرات سلامتی مانند بیماری قلبی مرتبط است.
تضعیف ایمنی
تحقیقات اخیر مصرف بیش از حد نمک را با ضعف سیستم ایمنی مرتبط دانسته است. این تحقیق نشان داد که مصرف بیش از حد نمک باعث می شود کلیه ها بیش از حد سخت کار کنند و موادی را در بدن آزاد کنند که عملکرد سیستم ایمنی را مهار می کنند.
چه زمانی و چگونه نمک را به غذای کودک اضافه کنیم؟
بعد از اینکه فرزندتان 1 ساله شد، می توانید کمی نمک به غذاها اضافه کنید. با این حال، بهتر است غذاهای فرآوری شده را به حداقل برسانید زیرا دارای نمک بالایی هستند. دکتر پریخ می گوید: «اغلب، غذاهایی که از فروشگاه خریداری می شوند، حاوی نمک هستند. "خوردن این اقلام تقریباً مطمئناً کودک شما را بالاتر از مقدار توصیه شده قرار می دهد که می تواند مشکلاتی ایجاد کند."
اگر غذاهای فرآوری شده را سرو می کنید، نمک را به پخت و پز اضافه نکنید. به خاطر داشته باشید که اگر از چاشنیهای حاوی سدیم مانند سس سویا یا سس کچاپ استفاده میکنید، یا به کودک خود غذاهای شورتر مانند گوشت ناهار، ماکارونی و پنیر یا غذاهای کنسرو میدهید، ممکن است قبلاً توصیههای سدیم را برای کودکان خردسال رعایت کرده باشید یا از آنها تجاوز کنید.
چه مقدار نمک باید به کودکم بدهم؟
از دادن نمک به نوزادان زیر 1 سال خودداری کنید. پس از 1 سالگی، آنها می توانند مقدار بسیار کمی نمک مصرف کنند، تقریباً به اندازه یک پیمانه که به غذای خانگی اضافه می شود.
مقدار نمکی که باید بر اساس سن به کودک بدهید
- تولد تا یک سالگی کمتر از 1 گرم در روز (بدون نمک اضافه) 2
- 1 تا 3 سال حداکثر 2 گرم در روز 2
- 4 تا 6 سال نه بیشتر از 3 گرم در روز 2
سخنی از Verywell
افزودن نمک به رژیم غذایی کودک توصیه نمی شود. نوزادان در حال حاضر تمام سدیم مورد نیاز خود را از شیر مادر و شیر خشک دریافت می کنند. افزودن به این مقدار می تواند مضر باشد. غذاهای بسته بندی شده و غذاهای رستورانی دارای مقادیر زیادی نمک هستند، بنابراین بهتر است کودک شما از خوردن آنها خودداری کند.
اگر کودک شما زیاد غذا نمیخورد یا به نظر میرسد اهل غذا خوردن است، از چاشنی نمک آن خودداری کنید تا اشتها آورتر شود. در عوض، انواع غذاهای مغذی را سرو کنید و به کودکتان اجازه دهید تصمیم بگیرد که کدام غذا و چه مقدار بخورد. اگر در مورد عادات غذایی کودک خود نگرانی دارید، همیشه با پزشک اطفال خود تماس بگیرید.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته