این 10 مهارت را به کودک بیاموزید
- مجموعه: روانشناسی کودکان
آشنایی با مهارت هایی که باید به کودک خود بیاموزید
10 مهارت زندگی برای آموزش کودکان از سنین پایین
آموزش مهارت های زندگی به کودکان برای رفاه آنها در حال حاضر و آینده ضروری است. این مهارت ها به بچه ها کمک می کند دوران کودکی را طی کنند و آنها را برای مقابله با چالش ها در بزرگسالی آماده کنند. آنها شامل امنیت شخصی، مقابله با قلدری، مدیریت فشار همسالان، رعایت بهداشت خوب و موارد دیگر می شوند. این مقاله به بررسی ده مهارت زندگی می پردازد که فرزند شما را در مسیر موفقیت در زندگی قرار می دهد.
1. چگونه پول را مدیریت کنیم
برای اطمینان از اینکه فرزندانتان در آینده پایه های مالی محکمی دارند، بسیار مهم است که مهارت های مالی را در دوران جوانی به آنها آموزش دهید (و منظور ما فقط نوجوانان نیست!). تحقیقات نشان می دهد که بچه های پنج ساله مفهوم اساسی پول را درک می کنند. به گفته محققان، آنها نسبت به پول واکنش های عاطفی نشان می دهند.
به همین دلیل ضروری است که درک مالی آنها را در اوایل زندگی خود گسترش دهید. مفاهیم درآمد، هزینه، بودجه و پس انداز را به آنها آموزش دهید. اجازه دهید ارزش اشتراک گذاری با اعضای کمتر خوش شانس جامعه را نیز بیاموزند.
2. نظافت و شستشو
برخی از والدین ترجیح می دهند تمام لباس های شسته شده و نظافت را برای فرزندان خود انجام دهند. در حالی که این ممکن است به عنوان یک ژست مراقبتی به نظر برسد، اما فرصتی از دست رفته برای آموزش مهارت های حیاتی در تمیزی به فرزندانتان است. آموزش بهداشت در این مرحله به آنها نگرش پاکی را القا می کند که تا بزرگسالی به آنها خدمت می کند. می توانید با آموزش مرتب کردن تخت خواب و مسواک زدن به آنها شروع کنید.
همچنین می توانید با افزایش سن، اصول استفاده از ماشین لباسشویی را به آنها نشان دهید. به آنها بیاموزید مواد شوینده را اندازه گیری کنند، تنظیمات مناسب را انتخاب کنند و لباس ها را بارگیری یا تخلیه کنند. مهارت های دیگر ممکن است شامل تمیز کردن خانه و شستن ظروف باشد. این فعالیت ها مهارت های حرکتی ضروری را توسعه می دهند که به آنها کمک می کند تا به بزرگسالان مستقل تبدیل شوند.
3. مهارت های ارتباطی
برقراری ارتباط یکی از بهترین مهارت ها برای معرفی به کودکان در اوایل زندگی است. کودکانی که مهارت های ارتباطی خوبی دارند، از نظر اجتماعی فعال تر هستند. آنها یاد می گیرند که بازیکنان تیمی باشند که نسبت به دیگران مهربان، مؤدب و با ملاحظه باشند، چه در خانه، چه در مدرسه یا محل کار.
این همچنین به معنای یادگیری عذرخواهی در صورت اشتباه است - مهارتی که برخی از بزرگسالان با آن دست و پنجه نرم می کنند! با کمک به فرزندتان در رشد مهارت های ارتباطی خود، به او کمک می کنید تا توانایی های سخنوری خود را بهبود بخشد و ویژگی های رهبری را توسعه دهد. مهارت های ارتباطی اعتماد به نفس را القا می کند و به بچه ها کمک می کند تا به شخصیت های موفق تبدیل شوند.
4. مدیریت زمان
مدیریت زمان یکی دیگر از مهارت هایی است که کودکان باید یاد بگیرند. آموزش این مهارت در دوران کودکی به آنها کمک می کند تا بزرگسالانی محترم و مسئولیت پذیر شوند. یکی از راههای انجام این کار این است که به آنها وظایف کوچکی بدهید تا در یک بازه زمانی مشخص انجام شوند.
نمونه های رایج عبارتند از تا کردن لباس ها، مرتب کردن اتاق خواب، کنار گذاشتن مجموعه های رنگ آمیزی و بسته بندی اسباب بازی هایشان. شما می توانید با رقابت دو یا چند کودک با یکدیگر برای انجام کارهای مشابه، به سرگرمی اضافه کنید. این به آنها ارزش زمان حال و آینده را می آموزد.
5. چگونه آشپزی کنیم
آموزش آشپزی به کودکان یک مهارت ارزشمند است. آنها شروع به قدردانی از غذا، ایجاد عادات غذایی سالم و کسب مهارت های اولیه آشپزی می کنند. با مشارکت دادن آنها در تهیه غذا، آنها را زودتر و به تدریج معرفی کنید.
با برنامه ریزی وعده های غذایی، تهیه لیست مواد غذایی، خرید غذا، تهیه غذا و پخت و پز شروع کنید. کارهای ساده ای مانند تهیه ساندویچ یا گرم کردن غذا در مایکروویو نمونه های خوبی هستند. سپس با افزایش سن می توانید به کارهای پیچیده تر بروید. آشپزی روشی خلاقانه برای آموزش غذا به کودکان و پرورش عادات غذایی سالم برای زندگی است.
6. آموزش ایمن نگه داشتن
اطمینان از ایمنی کودکان بسیار مهم است. مهارت های ایمنی ضروری را به آنها آموزش دهید تا از خطرات احتمالی محافظت کنند. آنها باید اهمیت احتیاط در اطراف غریبه ها را درک کنند و از راه رفتن به تنهایی در شب اجتناب کنند. علاوه بر این، یادگیری تکنیک های اولیه دفاع شخصی برای آنها مفید است.
والدین نیز باید از خطرات دیجیتال آگاه باشند. آزار و اذیت سایبری، شبکه های جرایم سازمان یافته و قرار گرفتن در معرض مواد مخدر و الکل تاکتیک هایی هستند که مجرمان برای هدف قرار دادن کودکان به صورت آنلاین از آن استفاده می کنند. با این حال، با تجهیز بچه ها به مهارت های مناسب، آنها می توانند اعتماد به نفس پیدا کنند، به سرعت تصمیمات هوشمندانه بگیرند و در برابر تهدیدات احتمالی مقاومت کنند.
7. نحوه مدیریت استرس را بیاموزید
هر کس سهم خود را از استرس در زندگی تجربه می کند. با این حال، کودکانی که زمینه خوبی دارند، می توانند یاد بگیرند که بر چنین مسائلی غلبه کنند. از دوران کودکی، آنها باید یاد بگیرند که با استرس ناشی از ناکامی در امتحانات، قلدری در مدرسه، و سایر مسائلی که می توانند عوارض عاطفی داشته باشند کنار بیایند.
روش های مختلفی را برای کمک به کاهش استرس به آنها آموزش دهید. تکنیک های موثر شامل تمرکز حواس، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق است.
8. چگونه منظم بمانیم
سازماندهی مهارت قدرتمندی است که هر کودکی باید بیاموزد. یکی از بهترین راهها برای آموزش به آنها کمک به پیگیری فعالیتهایشان است. به عنوان مثال، یک برنامه یا چک لیست معمولی ایجاد کنید که آنها را قادر می سازد تکالیف خود را یا زمان خواب و وظایف صبحگاهی خود را پیگیری کنند.
انجام این کار به آنها کمک می کند تا از یک روز پر استرس در مدرسه اجتناب کنند و آنها را به مهارت های سازمانی سالم مجهز می کند. شما می توانید با افزودن وظایف جدید این را بیشتر توسعه دهید.
ساعت های آنالوگ، تقویم و کتاب های تخیلی ابزار دیگری هستند که به سازماندهی آنها کمک می کنند. ایجاد ساختار و سیستم ها به آنها کمک می کند تا موفق شوند.
9. چگونه شکرگزاری را تمرین کنیم
قدردانی یک فضیلت مهم برای کودکان است. تمرین قدردانی از عادت رایج استحقاق کاذب جلوگیری می کند. بچه ها باید یاد بگیرند که برای داشته هایشان شکرگزار باشند و بدانند که همه چیز همیشه آن طور که می خواهد پیش نمی رود.
برای آموزش این موضوع، میتوانید مرتباً با بچههایتان بنشینید و درباره چیزهایی که به خاطر آنها سپاسگزار هستند و چرایی آن صحبت کنید. این آنها را تشویق می کند تا چیزهای مهمی را بیاموزند که در غیر این صورت می توانند بدیهی تلقی شوند. قدردانی در پرورش کودکی مهربان و دلسوز بسیار مؤثر است.
10. توسعه تفکر انتقادی
تفکر انتقادی بر اساس شواهد موجود، ایجاد یک عقیده غیر جانبدارانه است. این یک مهارت ضروری است که کودکان برای استقلال باید آن را پرورش دهند. آنها باید بدانند که چگونه اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنند، به زوایای مختلف نگاه کنند و قبل از تصمیم گیری از خود سوال بپرسند.
به عبارت دیگر، اجازه ندهند همه چیز را به صورت اسمی در نظر بگیرند. کتاب های مفیدی را معرفی کنید که مهارت های تفکر انتقادی فرزندتان را تشویق کند. این به تقویت توانایی تحلیلی آنها و بهبود سلامت روان آنها کمک می کند.
افکار نهایی :
مهارت های زندگی بخش مهمی از رشد کودکی است. آنها کودکان را با پایه های مدیریت چالش های زندگی مجهز می کنند و راه را برای آینده ای موفق هموار می کنند. لیست بالا می تواند شما را در ارائه مهارت های مورد نیاز فرزندانتان شروع کند.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته