چگونه کودک شجاع تربیت کنیم؟



تربیت فرزند شجاع,چگونه کودک شجاعی تربیت کنیم,تربیت کودک شجاع

باید تفاوت بین شجاعت و بی احتیاطی را به کودک آموخت

 

درصورتی که میخواهید شجاعت در فرزندتان شکل بگیرد، بهترین و مؤثرترین روش این است که خود شما هم شجاع باشید.

چگونه فرزندم را شجاع تربیت کنم؟
یکی از مهم ترین مواردی که در تربیت کودکان باید مد نظر قرار داد، شخصیت آنها است. آنچه کودک در آينده به آن تکیه خواهد کرد، شخصیت اوست. شخصیتی که از زمان کودکی شکل می گیرد. و آنچه ستون اصلی شخصیت محسوب می شود ، شجاعت است. شجاعت در حکم ستون فقرات شخصیت افراد است و بدون آن افراد کارائی خویش را در نقش های اجتماعی از دست می دهند. افراد شجاع، اعتماد به نفس بالایی دارند و از این که حقیقت را به زبان بیاورند هراسی ندارند به همین دلیل این گونه اشخاص دروغ نمی گویند.


ترس از تاریکی، ترس از اسباب بازي های بلند و مرتفع در شهربازی، ترس از تنهایی، ترس از دکتر و آمپول، ترس از یک سگ بزرگ یا هیولا و بسياري موارد دیگر جز ترس های کودکان هستند. برای کودکی که از چیزی می ترسد، نصیحت کردن و گفتن از غیر واقعی بودن ترس فایده ای ندارد. بلکه لازم است اقداماتی انجام بشود.

بچه ها امکان دارد به علت تفاوت های شخصیتی و ارثی برخی بی پروا تر و برخی ديگر محافظه کارتر به دنیا بیایند ولی هيچکدام ترسو زائیده نمی شوند. پس نخستین کاری که در کمک به کودک برای غلبه بر ترسش باید انجام دهید، توجه به علت یا نقطه آغاز ترس های او است.

بعضی از ترس ها در کودکان به دلیل الگوبرداری از والدین صورت می گیرد به عنوان مثال مادری که از عنکبوت می ترسد این ترس خود را به فرزندش منتقل می کند چون والدین الگو و سرمشق بچه ها هستند و بچه ها با مشاهده رفتار و حالات والدین و خانواده  شروع به شناسائی محیط ها و شرایط امن از ناامن می نمایند.


روشهایی برای ترتبیت کودک شجاع
الگو باشید
درصورتی که میخواهید شجاعت در فرزندتان شکل بگیرد، بهترین و مؤثرترین روش این است که خود شما هم شجاع باشید. بهترین شیوه آموزش، آموزش عملی است. بچه ها رفتار والدین خویش را نوعی ارزش می دانند و سعی و تلاش می کنند از آن تقلید کنند. بعد از این باید به اعمال خود بیشتر توجه داشته باشید.


کمک کنید کودک با ترس هایش روبرو شود
باید به کودک کمک کرد با ترسهای خود روبرو شود و از آن ها نگریزد. اجازه دهید کودک در رابطه با ترس ها و دلیل آنها با شما حرف بزند، هیچگاه فرزندتان را به علت ترسی که دارد مسخره نکنید حتی اگر دلیل آن از نظر شما مضحک است. اجازه دهید کودک نگاه واقع گرایانه به مسئله ترس پیدا کند و سپس به دنبال راهی برای مبارزه با آن باشد. به عنوان مثال درصورتی که فرزندنتان به علت تاریکی از داخل کمد اتاقش می ترسد کمد را خالی کنید و اجازه دهید وسایل آن را دوباره خود کودک داخل آن قرار دهد.

 

تربیت فرزند شجاع,روشهای تربیت فرزند شجاع,راهکارهایی برای تربیت کودکان شجاع

تشویق کردن نقش زیادی در افزایش شجاعت کودک دارد

 

تفاوت شجاعت و بی احتیاطی را به او بیاموزید
شجاعت به معنی نبودن ترس نیست، شجاعت به معنای تصمیم برای انجام کار درست در هر شرایطی است حتی اگر ترس هم وجود داشته باشد.
این بدین معناست که خطر ها باید همواره در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال کودک شما باید بداند که درصورتی که غریبه ای در خیابان خواست به او نزدیک شود، کار شجاعانه این است که موضوع را به یک بزرگتر گزارش دهد.


کودک را تشویق کنید شجاع باشد
از تشویق کردن غافل نشوید. به کودک بگویید که میتواند شجاع باشد چرا‌که او چیزی از شخصیت های شجاعی که می شناسد کم ندارد. برای او از شخصیت های شجاع مورد علاقه اش مانند شخصیت های کارتونها و فیلم ها به عنوان نمونه های شجاعت مثال بزنید( البته شخصیتهایی که با فرهنگ و سبک زندگی ما همخوان باشند)، این به معنای قیاس کردن نیست. شما فقط به کودک می گویید که قهرمان ها شجاعند زیرا با ترسهایشان رو به رو میشوند و او هم می تواند یک قهرمان باشد. البته نباید طوری رفتار کنید که کودک حس کند می خواهید او را تحت فشار بگذارید. درصورتی که این کار با ظرافت انجام شود کودک از آن استقبال می کند. همچنين در طی مدتی که کودک با ترس خود روبرو می شود عباراتی مثل" همینه"،" تو خیلی شجاعی"،" می دونستم که از پَسِش برمیای "،" من به اینهمه شجاعت تو افتخار می کنم" را به او بگویید. میتوانید از سایر پاداش ها هم استفاده کنید.

 

نگذارید فیلم های وحشتناک ببیند
کودکان قوه تخیل قوی دارند و با تماشای فیلم های وحشتناک دچار ترس میشوند زیرا این ترس ها روی قدرت تخیل کودک اثر می گذارد و ترس و وحشت زیادی را در کودک ایجاد می کند. و مانع از شجاع بودن او می شود.


کتاب هایی با موضوع شجاعت برای آنها بخوانید
کتاب داستان و قصه هایی در رابطه با شجاعت برای فرزندتان بخوانید، با توجه به اینکه کودکان در سنین پائین خود را به جای شخصیت های داستان و قصه هایی که می شنوند قرار می دهند، شنیدن داستان هایی که در آن ها افراد شجاعی وجود دارد به نوعی از نظر روانی روی آن ها تاثیر گذاشته و به تدریج حس شجاع بودن را در آن ها تقویت می کند.


کودکتان را با افراد دیگر مقایسه نکنید
درصورتی که به کودکتان بگوید مثلان فلانی از تو کوچکتر است ولی از هیچ چیز نمی ترسد با این کار نه تنها ترس را در او کاهش نداده اید بلکه با مقایسه او با همسالانش، عزت نفسش را از بین برده اید.

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------