رادار چیست ؟ + انواع رادار خودرو



رادار خودرو, رادار خودرو چیست, انواع رادار خودرو

آشنایی با رادار اتومبیل

 

همه چیز درباره ی رادار خودرو

رادار خودو یکی از آپشن هایی است که که هنگام خرید خودرو می تواند مهم باشد. در هنگام رانندگی رادارهای مختلف فاصله شما را با خودروها و اجسام دیگر حفظ می کند. همچنین اگر خودرو شما نزدیک اجسام و اتومبیل های دیگری شود که احتمال برخورد وجود داشته باشد، رادار مانع برخورد می شود. دقت کنید که هریک از رادارها اطلاعات مختلفی در اختیار راننده قرار می دهند.

رادار چیست ؟

رادار به عنوان تشخیص و برد رادیویی نیز شناخته می شود و برای تشخیص اجسام در فاصله، تعیین سرعت و موقعیت آنها استفاده می شود. همه ما با این دستگاه آشنا هستیم زیرا پلیس در بیشتر مناطق از آن برای شناسایی و تنظیم سرعت خودروها در جاده ها استفاده می کند.

 

فناوری سیستم رادار در سال 1940 درست قبل از جنگ جهانی دوم اختراع شد. با این حال، توسعه در واقع در سال 1886 آغاز شد، زمانی که یک فیزیکدان آلمانی متوجه شد که امواج رادیویی می توانند از اجسام جامد منعکس شوند. در زیر اصل کار رادار توضیح داده شده است.

 

رادار چگونه کار می کند ؟

پژواک صدا به ما اجازه می دهد تا با استفاده از انعکاس امواج صوتی از اجسام جامد، تعیین کنیم که چیزی چقدر دور است. مدت زمانی که طول می کشد تا صدا به جلو و عقب حرکت کند با فاصله منبع صدا و سطحی که امواج صوتی را منعکس می کند تعیین می شود. در عین حال، تغییر داپلر پژواک به ما این امکان را می دهد که با اندازه گیری گام اکو، سرعت یک جسم متحرک را تعریف کنیم.

 

این اصل مبتنی بر سیستم رادار است، تنها تفاوت این است که رادار به جای صدا از امواج رادیویی استفاده می کند. امواج رادیویی می توانند بسیار فراتر از صدا حرکت کنند و برای اندام های حسی انسان غیرقابل تشخیص هستند. بنابراین، تفاوت اصلی بین LIDAR و RADAR این است که آنها از سیگنال های مختلفی برای تشخیص اشیا استفاده می کنند، اگرچه اصل کار کاملاً یکسان است.

 

علاوه بر این، امواج رادیویی و نور دارای سرعت یکسانی هستند - سرعت نور. بنابراین، وقتی نوبت به این سوال می رسد که داده ها با چه سرعتی در هر سیستم به روز می شوند (سیستم های LIDAR در مقابل رادار)، ما یک قرعه کشی منصفانه داریم.

 

آشنایی با انواع رادار خودرو, رادار چیست, معرفی انواع رادار خودرو

رادار خودرو چگونه کار می کند ؟

 

رادار چگونه استفاده می شود ؟

گسترده ترین استفاده از رادار برای مقاصد نظامی است. هواپیماهایی که مجهز به رادار هستند می توانند ارتفاع را به دقت اندازه گیری کرده و سایر وسایل حمل و نقل هوایی در مجاورت را شناسایی کنند. سیستم های رادار دریایی به روشی مشابه برای اندازه گیری فاصله بین کشتی های دیگر برای جلوگیری از برخورد استفاده می شود.

 

این فناوری همچنین برای پیش بینی کوتاه مدت آب و هوا برای نظارت بر باد و بارش استفاده می شود. رادار نفوذی زمین در زمین شناسی برای تعیین ترکیب پوسته زمین استفاده می شود. در نهایت، پلیس از اسلحه‌های رادار برای نظارت بر سرعت ترافیک استفاده می‌کند، اگرچه LIDAR به دلیل دقت آن اخیراً در این منطقه گسترده‌تر شده است.

 

آسیب پذیری رادار :

استفاده از گیرنده امواج رادیویی و فرستنده با همان طول موج رادار اولیه امکان ایجاد نویز رادیویی را فراهم می کند که باعث می شود دستگاه سرعت یک جسم متحرک را صفر بشمارد. به همین دلیل است که وقتی صحبت از سیستم خودروهای خودران RADAR در مقابل LIDAR می شود، هر دو دستگاه فریب پذیر هستند و سطح امنیتی یکسانی دارند.

 

زمان اختراع رادار :

رادار (تشخیص و برد رادیویی) اولین بار قبل از جنگ جهانی دوم اختراع شد و از آن زمان به طور گسترده ای برای ردیابی دقیق موقعیت، سرعت و جهت هواپیماها و کشتی ها مورد استفاده قرار گرفت. این اولین بار توسط مرسدس بنز در سال 1999 وارد خودروها شد تا از ویژگی سرعت تطبیقی ​​آن پشتیبانی کند. فناوری رادار را می توان به یک فرستنده و یک گیرنده تقسیم کرد. فرستنده امواج رادیویی را در جهتی هدفمند منفجر می کند. این امواج رادیویی پس از رسیدن به هر جسم قابل توجهی منعکس می شوند. گیرنده این امواج منعکس شده را می گیرد و آنها را تجزیه و تحلیل می کند تا مکان، سرعت و جهت جسم را شناسایی کند.

 

مزایا و معایب رادار, مزایای رادار, خصوصیات رادار

رادار اتوماتیک خودرو

 

انواع رادار :

توجه داشته باشید که هریک از رادارها کارکرد مخصوص به خود را انجام می دهد که در ذیل به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود

 

رادار عابر پیاده : سیستم تشخیص عابر پیاده یک سیستم هوشمند و جدید هشدار پیش از برخودر است. سیستم رادار عابر پیاده می تواند با استفاده از دوربین ها و رادارهایی حضور عابر پیاده را تشخیص دهد و داده ها را به مرکز کنترل ارسال می کند. این رادار به کمک صوت و گرافیک به راننده هشدار می دهد و اگر راننده اعتنایی نکند خودرو به صورت اتومات نسبت به ترمز گیری اقدام می کند، تا از تصادف با عابر پیاده جلوگیری کند.

 

با استفاده از رادار عابر پیاده ایمنی را به خودرو خود هدیه دهید. این فناوری با استفاده از دوربین و رادارهایی حضور مسافران را احساس می کند و داده ها را به مرکز منتقل می کند، و مرکز با تحلیلی که انجام می دهد فاصله عابر را محاسبه و در صورت لزوم به راننده هشدار می دهد. این آپشن برای اتومبیل سازان بزرگ تا حدودی یک امتیاز رقابتی حساب می شود زیرا تا حدود بسیار زیادی، از احتمال تصادفات کم می کند.

 

رادار نقطه کور : مواقعی که اجسام و یا خودرویی در نقطه کور راننده  قرار بگیرد که راننده نتواند آن را ببیند  به راننده هشدار می دهد که این هشدار با رنگ زرد بر روی آینه کناری خودرو  و سپس در صورتی که خطر جدی باشد با رنگ قرمز و اگر در صورتی که احتمال برخورد و تصادف بیشتر باشد به طور خودکار رادار سیستم ترمز را فعال می کند.

 

رادار بین خطوط : رادار بین خطوط معمولا در قسمت بالایی شیشه جلوی اتومبیل نصب می گردد، و زمانیکه راننده خودرو قصد گذر به خط دیگری را دارد، فعال می شود، چنانچه راننده هنگام تغییر دادن خط خود از راهنما استفاده نکند لرزشی بر روی فرمان به وجود می آید و به این صورت،  پیغام هشدار به راننده فرستاده می شود. تا بدین صورت احتمال وقوع تصادف را کاهش دهد. در برخی از خودروها این سیستم به صورت خودکار خودرو را در میان دو خط نگه می دارد. توجه داشته باشیدکه این سیستم از طریق حسگر مسیر راننده را از منحرف شدن از مسیر اصلی آگاه می سازد.

 

رادار عبور از خطوط : در خودروهایی که مجهز به سیستم هشدار عبور از خطوط هستند، دوربین هایی نصب شده است که به هنگام عبور خودرو از خط وسط جاده به ویژه زمانی که راننده فراموش می کند از راهنما استفاده کند، به راننده هشدار داده می شود.

 

این سیستم به گونه ای طراحی و ساخته شده است که با استفاده از یک دوربین و یک رادار، موقعیت خودرو را شناسایی کرده و از برخورد با سایر اتومبیل های در حال حرکت در جاده جلوگیری می  کند. در این سیستم اگر خودرو از مسیر خود منحرف شود و احتمال برخورد آن با ماشین مقابل وجود داشته باشد، سیستم به  طور خودکار فعال شده و اتومبیل را به مسیر اصلی خود باز می گرداند. 

 

رادار کروز کنترل : این رادار بر روی سپر جلو اتومبیل نصب می شود و وظیفه ی آن کنترل فاصله اتومبیل با اتومبیل های دیگر را بر عهده دارد. و اگر راننده ای فاصله مجاز تعیین شده را رعایت نکند به راننده هشدار می دهد و اگر راننده به این هشدارها بی توجهی کند خودرو به صورت کاملا اتوماتیک از حرکت می ایستد.

 

کاربرد دیگری که این سیستم دارد در کنترل سرعت می باشد یعنی چنانچه ماشین جلویی سرعت خود را کم کند سیستم به‌ طور اتوماتیک سرعت را کاهش می دهد و چنانچه اتومبیل جلویی سرعت خود را افزایش دهد ، سرعت اتومبیل به طور اتوماتیک افزایش پیدا می کند . این نکته لازم به ذکر است که این امر مشروط بر آن می باشد که راننده از این سیستم استفاده کند.

 

رادار پارک خودرو : این رادار به راننده کمک می کند تا پارک مطمئنی داشته باشد. با استفاده از این رادار دیگر راننده به هنگام پارک نیازی به  فرمان نداشته و صرفا با استفاده از گاز و ترمز عمل پارک به خوبی انجام می شود. بدین صورت که ابتدا رادار فضای خالی را اسکن و بررسی می کند و در صورتی که فضای مورد نظر مطلوب و در حد استاندارد خودرو باشد به راننده پیغامی مبنی بر پارک خودرو فرستاده می شود. در این هنگام نیز سیستم مقدار گاز و ترمز را به راننده اعلام می کند و در نهایت اتومبیل بدون استفاده ی راننده از فرمان خودرو پارک می شود.

 

رادار اجسام جلوی خودرو یا رادار هشدار : این رادار به راننده ی خودرو اخطار می دهد که به شئ یا اتومبیل جلویی با سرعت بیشتر از آن نزدیک می شوید و در سیستم ها اکتیو با ترمز اتوماتیک ماشین همراه می شود که می تواند برای رانندگان ماشین ها حواس پرت آپشنی مناسب باشد قابل ذکر است یکی از کاربردی ترین این رادار ها نقاط کور می باشد که بر روی آینه با چراغی زرد رنگ اتومبیل هایی که در نقطه کور آینه شما قرار می گیرند را اخطار می دهد که بسیار مفید و کاربردی می باشد.

 

انواع رادار خودرو, آشنایی با انواع رادار خودرو, رادار چیست

رادار پارک اتومبیل

 

خصوصیات رادار در مقایسه با دید چشم انسان :

– بُرد بالای رادار نسبت به دید چشمی

– امکان اندازه گیری دقیق عواملی مانند فاصله، ارتفاع و سرعت

– عدم وابستگی به نور(رادار برخلاف چشم برای تشخیص اجسام به نور و روشنایی نیازی ندارد و در تاریکی هم کار خود را به خوبی انجام می دهد)

– گذر کردن امواج از مانع ها؛ مثل مه یا برف و باران

– عملکرد مناسب در باند های فرکانسی مختلف

– این نکته قابل ذکر است که در صورتی که جسمی نسبت به طول موج امواج رادار اندازه ی کوچکتری داشته باشد باشد قابل آشکارسازی نیست. پس از موج هایی با فرکانس بیشتر و در نتیجه طول موج کم تر استفاده می گردد تا اشیا با ابعاد و اندازه های کمتر هم قابل آشکارسازی شوند.

 

مزایای رادار :

• تحت تاثیر شرایط آب و هوایی قرار نمی گیرد. بزرگترین مزیت رادار این است که انتقال امواج رادیویی تحت تأثیر دید، نور و نویز قرار نمی گیرد. بنابراین، عملکرد رادار در تمام شرایط محیطی سازگار است.

 

• سنسور پیش فرض برای ترمز اضطراری سیستم رادار به دلیل توانایی تشخیص و پیش بینی اشیاء متحرک وارد شده به مسیر خودرو به عنوان سنسور پیش فرض برای ترمز اضطراری استفاده شده است.

 

معایب رادار :

مدل سازی با کیفیت پایین امواج رادیویی در تشخیص اجسام بسیار دقیق هستند. با این حال، در مقایسه با دوربین، رادار در مدل سازی کامل شکل دقیق جسم، نسبتاً ضعیف است. در نتیجه، سیستم ممکن است نتواند دقیقاً شی مورد نظر را تشخیص دهد. به عنوان مثال، برخلاف دوربین، سیستم رادار معمولاً نمی تواند دوچرخه ها را از موتورسیکلت تشخیص دهد، حتی اگر مشکلی در تعیین سرعت آنها نداشته باشد.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------