چرا یک ماشین پس از استارت متوقف می شود؟
- مجموعه: اصول تعمیر و نگهداری خودرو
دلایل توقف ماشین پس از استارت
توقف خودرو پس از استارت زدن یا در حین رانندگی باعث ایجاد ترس می شود. مواجه شدن با این مشکل در بزرگراه یا ترافیک می تواند هر کسی را در موقعیت خطرناکی مانند تصادف رانندگی قرار دهد.
بنابراین، رعایت نکات نگهداری و تعمیراتی که میتواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند، ضروری است. در این راستا، ابتدا اجازه دهید بررسی کنیم که چرا خودرو پس از استارت خاموش می شود.
علت توقف خودرو پس از استارت چیست؟
هنگام رفتن به اداره یا سفر طولانی، افراد با این باور که بدون هیچ وقفه یا مانعی به مقصد خواهند رسید، به وسیله نقلیه خود تکیه می کنند. با این حال، این ایمان به وسیله نقلیه زمانی که موتور در حین رانندگی متوقف می شود، از بین می رود. مشکلات زیادی در خودرو وجود دارد که باعث توقف خودرو می شود. بعضی از آنها عبارتند از :
1. تامین هوای نامناسب :
برای احتراق موتور، تامین کافی هوای فیلتر شده همراه با سوخت ضروری است. برای 1 قسمت بنزین 15 قسمت هوا لازم است. بنابراین، اگر موتور از طریق سنسور فشار هوای منیفولد هوای کافی را دریافت نکند ، باعث می شود موتور با سوخت بیش از حد کار کند. یا اگر هوا زیاد باشد موتور خیلی کند کار می کند. بنابراین، هر دو شرایط باعث از کار افتادن موتور می شوند.
2. کیفیت سوخت پایین :
عرضه سوخت بی کیفیت می تواند باعث فرآیند احتراق ناکارآمد موتور شود. این به دلیل وجود آب یا برخی آلاینده های دیگر در سوخت رخ می دهد. در نتیجه، شمع قادر به احتراق سوخت در موتور نیست و باعث زمین خوردن خودرو می شود. علاوه بر این، اگر نادیده گرفته شود، می تواند یکی از دلایل اصلی آتش سوزی در خودرو باشد.
علاوه بر این، کمبود سوخت یا تحویل ناهماهنگ سوخت می تواند باعث از کار افتادن موتور شود. ممکن است به دلیل گرفتگی فیلتر بنزین، خرابی پمپ بنزین یا مشکل در انژکتورهای سوخت باشد.
3. باتری ماشین مرده یا خراب است :
مردم بر این باورند که اگر باتری ماشین تمام می شد، ماشین کار نمی کرد. با این حال، واقعیت این است که اگر باتری خودرو خراب شود، می تواند خطر توقف خودرو پس از استارت را افزایش دهد. این ممکن است به این دلیل اتفاق بیفتد که دینام خیلی سخت کار می کند تا موتور را روشن نگه دارد. زیرا باتری قادر به تولید نیروی کافی برای روشن شدن موتور نخواهد بود. بنابراین، این باعث می شود که فشار بیشتری به موتور وارد شود و در نتیجه خودرو از کار بیفتد.
یا اگر پایانه های باتری تمیز نشده باشند یا خورده باشند، باتری نیز نمی تواند ولتاژ کافی را به سیستم الکتریکی خودرو برساند. این ممکن است منجر به مشکلات متناوب یا کوتاه شدن باتری، در صورت عدم شارژ یا تعویض به موقع، شود.
4. مشکل سیم کشی برق :
این روزها وسایل نقلیه دارای سیستم کنترل مدرن هستند. از سیستم تهویه مطبوع تا کنترل موتور، هر ارتباط دیگر بین ماژول های خودرو فقط از طریق این سیستم سیم کشی انجام می شود. بنابراین، اگر این سیم ها به درستی متصل نشده باشند یا شروع به خوردگی کنند، نشان دهنده کمک مورد نیاز یک تکنسین آموزش دیده است. در غیر این صورت، موتور ممکن است متوقف شود، زیرا ماژول های سیستم از فعالیت یکدیگر آگاه نخواهند شد.
5. شروع بد :
این نیز یکی از دلایل رایج روشن شدن اما از کار افتادن موتور خودرو است. قبل از اینکه استارت تا حدی آسیب ببیند که موتور مدت کوتاهی پس از روشن شدن خاموش شود، معمولاً علائمی وجود دارد. به طور خاص، اگر کلید را خاموش کنید، چراغهای جلو را روشن بگذارید، و سپس آنها را در وضعیت AC/روشن قرار دهید و نور چراغها را کمنور ببینید، باید فورا استارت را تعمیر یا تعویض کنید.
6. مشکل اشتعال :
اگر جرقه ای وجود نداشته باشد، مطمئناً ماشین شما نمی تواند روشن شود. زیرا برای کارکرد موتور خودرو به سوخت، جرقه، فشرده سازی سوخت و زمان نیاز دارد. وقتی جرقه ای وجود ندارد، عیب معمولاً از شمع یا جرقه زن است. برای روشن کردن خودرو، احتراق نیز باید در زمان مناسب با ولتاژ کافی باشد. بنابراین، هنگامی که خودرو شروع به ضعیف شدن می کند یا به سختی استارت می زند، این یک علامت هشدار است که باید شمع یا زمان جرقه را بررسی کنید.
مشکلات ورودی هوا: اگر انسداد یا نقصی در سیستم ورودی هوا وجود داشته باشد، می تواند مخلوط مناسب هوا و سوخت مورد نیاز برای کارکرد روان موتور را مختل کند. این می تواند باعث توقف راه اندازی شود.
7. شیر کنترل بیکار :
یک سوپاپ کنترل دور آرام ممکن است نتواند به درستی سرعت دور آرام را تنظیم کند و در نتیجه پس از روشن شدن موتور از کار بیفتد.
8. حسگرها و مسائل الکتریکی :
سنسورهای مختلفی مانند سنسور جریان هوای جرمی (MAF) یا واحد کنترل موتور (ECU)، نقش مهمی در عملکرد موتور دارند. اگر هر یک از این سنسورها معیوب باشد یا اگر مشکلات الکتریکی وجود داشته باشد، می تواند منجر به توقف شود.
9. نشتی خلاء :
نشتی در سیستم خلاء می تواند باعث عدم تعادل در مخلوط هوا و سوخت شود و در نتیجه متوقف شود. منابع رایج نشت خلاء شامل ترک خوردگی شیلنگ ها یا خرابی واشر منیفولد ورودی است.
10. مشکل در سیستم ضد سرقت :
برخی از خودروها دارای سیستم های ضد سرقت هستند که می تواند موتور را در صورت تشخیص تلاش برای سرقت خاموش کند. اگر مشکلی در سیستم ضد سرقت وجود داشته باشد، ممکن است موتور حتی زمانی که قصد سرقت ندارید خاموش شود.
راه حل: اگر مشکوک به مشکل در سیستم ضد سرقت هستید، باید دفترچه راهنمای مالک خود را برای دستورالعمل های نحوه ریست آن بررسی کنید. یا اگر مشکل حل نشد، باید خودرو خود را به یک مکانیک یا نمایندگی مجاز ببرید.
نکاتی برای توقف ماشین بعد از استارت :
* اگر ماشین شما بعد از استارت روشن می شود و بلافاصله خاموش می شود، مهم است که ابتدا سعی کنید منبع مشکل را خودتان پیدا کنید. می توانید با بررسی چیزهای ساده ای مانند سطح سوخت، باتری و شمع ها شروع کنید.
* اگر نمی توانید منبع مشکل را پیدا کنید، یا اگر مشکوک به مشکل جدی تری هستید، باید خودرو خود را توسط یک مکانیک واجد شرایط بررسی کنید.
* به یاد داشته باشید که رانندگی با ماشینی که خاموش می شود و روشن می شود می تواند خطرناک باشد، بنابراین مهم است که مشکل را در اسرع وقت برطرف کنید.
از این رو، با دانستن این دکه های متداول خودرو پس از مشکلات راه اندازی، هرکسی اکنون می تواند وضعیت خودروی خود را بررسی کند. و در صورت نیاز می توانید آن را به تکنسین آموزش دیده ببرید تا مشکل را قبل از اینکه باعث خرابی موتور شود حل کند.
توجه :
محتوای موجود در این مقاله فقط برای کسب اطلاعات است و نباید به جای یک تکنسین یا مکانیک معتبر استفاده شود. اگر سؤال یا نگرانی خاصی در مورد هر یک از موضوعات مطرح شده در اینجا دارید، توصیه می کنیم با یک تکنسین یا مکانیک خبره مشورت کنید. تحت هیچ شرایطی مسئولیتی در قبال ضرر و زیان ناشی از اتکای شما به محتوایی نخواهیم داشت.
گردآوری: بخش خودرو بیتوته