قوانین دودی کردن شیشه خودرو + نحوه دودی کردن شیشه خودرو



قیمت دودی کردن شیشه خودرو, روش دودی کردن شیشه ماشین, دودی کردن شیشه ماشین

یکی از دلایل دودی کردن شیشه ی خودرو جلوگیری از ورود اشعه ی فرابنفش است

 

صفر تا صد دودی کردن شیشه ماشین و حد مجاز آن

دودی کردن شیشه ی خودرو، یکی از اعمالی است که راننده می تواند آن را به دلایل مختلفی انجام دهد. دودی کردن شیشه، عبارت است از نصب برچسب هایی بر روی شیشه ی خودرو که باعث تیره تر شدن شیشه می شوند. شاید تصور کنید که دودی کردن شیشه مشکل خاصی نداشته باشد، اما توسط پلیس راهنمایی و رانندگی ایران محدود شده است. 

دلایل دودی کردن شیشه خودرو

 

دودی کردن شیشه خودرو, دودی کردن شیشه, آموزش دودی کردن شیشه های خودرو

در هنگام دودی کردن شیشه ی خودرو از افراد ماهر کمک بگیرید

 

افرادی که شیشه های خودروی خود را دودی می کنند، ممکن است به دلایل گوناگونی این کار را انجام داده باشند. یکی از این دلایل، جلوگیری از ورود اشعه ی فرابنفش است. اشعه ی فرابنفش، یکی از طیف های مربوط به نور خورشید است، و اثرات بسیار جبران ناپذیری بر روی پوست می گذارد. دودی کردن شیشه های خودرو، از ورود این اشعه به کابین خودرو جلوگیری می کند.

 

یکی دیگر از دلایل دودی کردن شیشه های خودرو، شخصی سازی و زیبا تر کردن خودرو است. خودرو هایی که شیشه های دودی شده دارند، زیبایی ظاهری بیشتری نسبت به خودرو های دیگر دارند. برخی از افراد، برای زیبا تر کردن ظاهر خارجی خودروی خود، شیشه های آن را دودی می کنند. این گزینه از شخصی سازی، به صرفه نیز هست و نسبت به اقدامات دیگر برای شخصی سازی، ارزان تر است.

 

یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود افراد به فکر دودی کردن شیشه خودروی خود بیفتند، گرمای هوا است. شیشه های دودی در خودرو، باعث کاهش دمای کابین می شوند و می توانند از مقدار گرمای هوای موجود در کابین بکاهند. در نتیجه، شیشه های دودی در نواحی گرم بسیار کار آمد هستند و رانندگان به فراوانی از آنها استفاده می کنند.

 

نکاتی درباره دودی کردن شیشه ی خودرو

برچسب هایی که برای دودی کردن استفاده می شوند، انواع مختلفی دارند. این برچسب ها در میزان کیفیت، و همچنین میزان دودی بودن با یکدیگر تفاوت دارند. هر چه درصد مربوط به دودی بودن برچسب پایین تر باشد، یعنی اینکه برچسب تیره تر است و سخت تر می توان از بیرون خودرو، داخل آن را مشاهده کرد.

 

در بعضی از کشور ها، مانند ایران، دودی کردن شیشه های خودرو با محدودیت هایی همراه است. اداره راهنمایی و رانندگی ایران، هرگونه عاملی را که باعث شود سرنشینان درون خودرو، از فاصله کمتر از سه متر قابل تشخیص نباشند را به عنوان تخلف حساب می کند.

 

شیشه های دودی کمتر از 40 یا 35 درصد، می توانند تا حدی شیشه خودرو را دودی کنند که افسر راهنمایی و رانندگی نتواند اشخاص درون خودرو را به خوبی تشخیص دهد. در نتیجه سقف مجاز دودی کردن شیشه های خودرو در ایران 40 یا 35 درصد است. این مقدار ممکن است که در کشور های دیگر متفاوت باشد.

 

در ایران، برای تشخیص دادن اینکه آیا شیشه ی دودی شده به اندازه مجاز تیره است یا خیر، تنها از چشم استفاده می کنند. این در حالی است که در کشور های دیگر برای شناسایی میزان تیره بودن شیشه های خودرو، از دستگاه های شناساگر مخصوص این کار استفاده می شود.

 

یکی از نکات جالب در مورد قانون دودی کردن شیشه خودرو در ایران، این است که در نواحی جنوب ایران، با اینکه برخی از خودرو ها شیشه های دودی شده زیر 35 درصد دارند، پلیس راهنمایی و رانندگی آنها را جریمه نکرده است. علت این اتفاق، می تواند گرمای شدید در نواحی جنوبی کشورمان باشد.

 

آیا شیشه های دودی به صورت فابریک نیز وجود دارند؟

 

آموزش دودی کردن شیشه های خودرو, دودی کردن شیشه های ماشین, درصد قانونی دودی کردن شیشه ماشین

شیشه های دودی خودرو به صورت فابریک

 

جواب این پرسش، مثبت است. بسیاری از افراد فکر می کنند که شیشه های دودی، فقط گزینه هایی برای شخصی سازی هستند که خود فرد آنها را به شیشه های خودرو اضافه می کند، در حالی که در همه موارد اینگونه نیست. خودرو های پورشه، لکسوس، هیوندا و... در برخی از مدل های خود، شیشه های دودی شده را به صورت فابریک دارند.

 

خودرو هایی که به صورت فابریک دارای شیشه های دودی هستند، ممکن است که شیشه های آنها با برچسب های مخصوص دودی شده باشند، یا اینکه رنگ خود شیشه ها تیره باشند. این شیشه ها، در اغلب موارد در حدی دودی شده نیستند که توسط پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه شوند.

 

قوانین دودی کردن شیشه خودرو موجود در معاینه فنی

هنگامی که خودرو را به مراکز معاینه فنی می برید، در صورتی که شیشه عقب ماشین شما دودی شده باشد، برگه معاینه فنی برایتان صادر نمی شود. یعنی حتی اگر درصد دودی بودن شیشه عقب خودرو بالاتر از حد مجاز باشد، باز این مشکل وجود خواهد داشت. 

در صورتی که شیشه عقب خودرو، به صورت فابریک دودی شده باشد، اگر دودی بودن آن در حدی نباشد که نتوان داخل را مشاهده کرد، مشکلی نخواهد داشت و برگه معاینه فنی برای آن صادر خواهد شد.

 

نحوه دودی کردن شیشه خودرو

 

دودی کردن شیشه های ماشین, درصد قانونی دودی کردن شیشه ماشین, دودی کردن شیشه قوانین

آموزش دودی کردن شیشه ی خودرو  

 

به طور کلی، دودی کردن شیشه خودرو به صورت دستی، کار بسیار مشکلی نیست، اما اگر فرد تجربه و مهارت کافی را نداشته باشد، به نتیجه دلخواه خود نخواهد رسید. برای دودی کردن شیشه خودرو نیاز به ابزار هایی از جمله کاتر، کاردک، هیتر، سشوار، لیسه و... دارید که با استفاده از آنها، می توانید برچسب دودی را بر روی شیشه ها بچسبانید.

 

یکی از نکاتی که باید هنگام چسباندن برچسب دودی بر روی شیشه خودرو رعایت کنید، این است که نباید گرد و خاک زیر برچسب مخصوص دودی کردن خودرو جمع شود، زیرا مانع از چسبیدن درست برچسب بر روی شیشه می شود.

 

چسباندن برچسب بر روی شیشه، دقت بالایی می خواهد و اگر فرد تجربه کافی را نداشته باشد، ممکن است برجستگی هایی بر روی سطح شیشه به وجود بیایند و نتیجه کار، دلخواه نخواهد بود.

پس از اینکه برچسب دودی کردن شیشه را چسباندید، بلافاصله اقدام به استفاده از ماشین خود نکنید. شما باید یک روز صبر کنید تا برچسب ها بتوانند به خوبی به سطح شیشه بچسبند.

 

سخن پایانی

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، دودی کردن شیشه خودرو، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما نکته قابل توجه، این است که برچسب های مخصوص این کار، کیفیت ها و ویژگی های مختلفی دارند. در نتیجه، نیاز است که انتخاب درستی را انجام دهید.

 

گرداوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------