از مضرات و خواص خرمالو چه می دانید؟
- مجموعه: خواص مواد غذایی
خاصیت خرمالو چیست؟
درختان خرمالو که اصالتاً چینی هستند، هزاران سال است که به دلیل میوه های خوشمزه و چوب زیبای خود رشد می کنند.
میوه های نارنجی رنگ آنها به نام خرمالو به دلیل طعم شیرین و عسل مانند خود شناخته شده است.
در حالی که صدها نوع وجود دارد، انواع هاچیا و فویو از محبوب ترین آنها هستند.
خرمالو هاچیا به شکل قلب قابض هستند، به این معنی که دارای مواد شیمیایی گیاهی به نام تانن هستند که طعم خشک و تلخی به میوه نارس می دهد.
این نوع خرمالو قبل از مصرف باید کاملا رسیده باشد.
خرمالو فویو همچنین حاوی تانن است، اما غیر قابض در نظر گرفته می شود. برخلاف خرمالو هاچیا، نوع ترد و گوجهفرنگی شکل فویو را میتوان حتی زمانی که کاملاً نرسیده است، لذت برد.
خرمالو را می توان به صورت تازه، خشک یا پخته مصرف کرد و معمولاً در سرتاسر جهان در تهیه ژله، نوشیدنی، پای، کاری و پودینگ استفاده می شود.
خرمالو نه تنها خوشمزه است، بلکه مملو از مواد مغذی است که می تواند از چندین جهت برای سلامتی شما مفید باشد.
آیا می دانید خرمالو چه خواصی دارد؟ در اینجا 8 فایده خرمالو، از جمله نحوه گنجاندن آن در رژیم غذایی خود آورده شده است.
ارزش تغذیه ای خرمالو :
100 گرم خرمالو حاوی:
انرژی: 70 کیلو کالری
کربوهیدرات: 18.59 گرم
پروتئین: 0.58 گرم
چربی ها: 0.19 گرم
فیبر: 3.6 گرم
خرمالو چه ویتامینی دارد ؟
ویتامین ها و مواد معدنی خرمالو :
ویتامین A: 489 میلی گرم (32٪ از DV)
ویتامین B1: 0.03 میلی گرم (3٪ DV)
فولات: 8 میکروگرم (2٪ DV)
ویتامین C: 7.5 میلی گرم (9٪ DV)
منیزیم: 9 میلی گرم (3٪ DV)
آهن: 0.15 میلی گرم (1٪ DV)
کلسیم: 8 میلی گرم (1% DV)
ویتامین B2: 0.02 (2٪ DV)
پتاسیم: 161 میلی گرم (3٪ DV)
فسفر: 17 میلی گرم (2% DV)
روی: 0.11 (1٪ DV)
خاصیت خرمالو برای سلامتی :
1. سرشار از مواد مغذی می باشد
خرمالو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مهم از جمله ویتامین های A، C و B، پتاسیم و منگنز است. آنها همچنین حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی مانند تانن ها و فلاونوئیدها هستند.
2. منبع عالی آنتی اکسیدان های قوی
خرمالو حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
آنتی اکسیدان ها با مقابله با استرس اکسیداتیو، فرآیندی که توسط مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد آغاز می شود، از آسیب سلولی جلوگیری کرده یا آن را کند می کنند.
استرس اکسیداتیو با بیماری های مزمن خاصی از جمله بیماری قلبی، دیابت، سرطان و بیماری های عصبی مانند آلزایمر مرتبط است.
خوشبختانه، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند خرمالو می تواند به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند و ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن را کاهش دهد.
رژیم های غذایی سرشار از فلاونوئیدها، که آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که در غلظت های بالا در پوست و گوشت خرمالو یافت می شوند، با نرخ پایین تر بیماری قلبی، زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن و سرطان ریه مرتبط هستند.
خرمالو همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن است، رنگدانه ای که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن یافت می شود.
مطالعات رژیم غذایی سرشار از بتاکاروتن را با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و بیماری های متابولیک مرتبط دانسته اند.
علاوه بر این، مطالعه ای روی بیش از 37000 نفر نشان داد که افرادی که رژیم غذایی بالایی از بتاکاروتن دریافت می کنند، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.
3. سلامت قلب را بهبود می بخشد
خرمالو حاوی انواع مولکول های فعال زیستی است. آنتوسیانین، بتاکاروتن، فلاونوئیدها، اسید تانیک و ویتامین C آنتی اکسیدان هستند. اینها به مقدار زیاد در خرمالو وجود دارند.
این آنتی اکسیدان ها به سلامت قلب و گردش خون بهتر کمک می کنند. علاوه بر این، آنها آسیب های ناشی از گونه های رادیکال آزاد را کاهش می دهند. در نتیجه از آسیب اکسیداتیو جلوگیری می کنند. بنابراین، این می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن قلبی مانند فشار خون بالا و سکته را کاهش دهد.
یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی، سطح کلسترول بالا است. کلسترول ناسالم را کلسترول LDL می نامند. هنگامی که سطوح بالای LDL وجود داشته باشد، می تواند در قلب، عروق و کبد تجمع یابد. در نتیجه، این می تواند در طول زمان باعث بسیاری از بیماری ها شود. در نهایت، ممکن است منجر به فشار خون بالا، تصلب شرایین، سکته مغزی و حملات قلبی شود.
یک مطالعه نشان می دهد که چگونه آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر بسیاری از بیماری های قلبی محافظت می کنند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان ها میزان کلسترول بد را در بدن کاهش می دهند. آنها به بدن کمک می کنند تا کلسترول LDL را ریشه کن کند. آنتی اکسیدان ها این کار را با وادار کردن ماکروفاژها یا سلول های ایمنی به جذب این مولکول های کلسترول LDL و تجزیه آنها انجام می دهند.
مطالعه دیگری نشان می دهد که مصرف منظم خرمالو باعث کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون می شود. علاوه بر این، اسید تانیک همچنین باعث تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می شود. این اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه از تشکیل کلسترول در کبد جلوگیری می کنند. فیبر موجود در خرمالو با کلسترول LDL در روده ترکیب می شود. آنها آن را از حرکت به سمت خون کنترل می کنند و به بدن کمک می کنند تا آن را دفع کند.
علاوه بر این، مقادیر بالای پتاسیم موجود در خرمالو به گردش خون کمک می کند. بنابراین، این می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش یا فشار خون بالا را درمان می کند.
(بیشتر بخوانید: آموزش کاشت هسته خرمالو)
4. به بینایی سالم کمک می کند
100 گرم خرمالو حاوی 32 درصد از مصرف توصیه شده روزانه ویتامین A است. ویتامین A به حفظ و بهبود بینایی کمک می کند. به ساخت پروتئینی به نام رودوپسین در چشم کمک می کند. رودوپسین به شما امکان می دهد در تاریکی ببینید. همچنین ویتامین A برای عملکرد مناسب رودوپسین مورد نیاز است. مطالعات نشان داده است که ویتامین A از اختلالات بینایی مانند آب مروارید نیز جلوگیری می کند.
علاوه بر این، رادیکال های آزاد ممکن است باعث آسیب سلولی در چشم و بافت اطراف شوند. بنابراین برای جلوگیری از این امر باید غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مصرف کرد. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها می توانند رادیکال های آزاد را در بدن کاهش دهند. بنابراین، آنها می توانند از آسیب احتمالی به چشم جلوگیری کنند.
5. سطح قند خون را تنظیم می کند
خرمالو از غذاهای غنی از فیبر است. فیبرهای غذایی به کاهش سرعت جذب گلوکز و کربوهیدرات توسط روده کمک می کنند. در نتیجه، این می تواند از افزایش گلوکز در خون جلوگیری کند. بنابراین، خرمالو یک میان وعده سالم برای افراد مبتلا به دیابت است.
همچنین، یک مطالعه نشان می دهد که بتاکاروتن موجود در خرمالو خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. مولکول های فعال زیستی دیگر مانند فلاونوئیدها، اسید تانیک و آنتوسیانین نیز به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند. این مولکول های زیست فعال از استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری می کنند. این عوامل به داشتن بدن سالم تر و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند.
6. سلامت پوست را بهتر می کند
خرمالو به عنوان یک درمان برای مشکلات پوستی استفاده می شود. مانند، جوش، جای زخم، لک، رنگدانه های ناهموار و اگزما. این کیفیت به دلیل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال موجود در خرمالو است.
برخی از مطالعات نشان داده اند که ممکن است از التهاب در پوست به دلیل آسیب خورشید جلوگیری کنند. آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد و اشعه ماوراء بنفش کمک می کنند. بنابراین، این می تواند پیری پوست را کاهش دهد و از چین و چروک های زودرس جلوگیری کند. آنتی اکسیدان ها همچنین با کاهش لکه های تیره باعث یکنواختی رنگ پوست می شوند. این لکه ها ممکن است در اثر جای زخم ناشی از آکنه و آسیب های جزئی روی پوست ایجاد شوند. بنابراین، می توانید با استفاده از آنتی اکسیدان ها بر روی پوست خود به رنگ پوستی یکدست برسید. استفاده منظم می تواند باعث کاهش آکنه، جای زخم و قرمزی شود.
7. التهاب را کاهش می دهد
خرمالو منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C است. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A و فلاونوئیدها است. این ترکیبات ضد التهاب هستند. به این معنی که آنها به کاهش التهاب در بدن ما کمک می کنند. التهاب یک مکانیسم دفاعی برای بدن برای مبارزه با عفونت است.
مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C با کاهش پروتئین های بدن ما که باعث التهاب می شوند، عمل می کنند. التهاب طولانی مدت می تواند منجر به آرتریت، دیابت و بیماری قلبی شود. بنابراین مصرف غذاهای ضد التهاب ضروری است.
8. خواص ضد سرطانی
خرمالو دارای خواص ضد سرطانی قوی است. آنها می توانند رشد و گسترش بسیاری از انواع سرطان ها را کاهش دهند. به عنوان مثال، یک مطالعه اثرات سیتوتوکسیک عصاره خرمالو را بر رده های سلولی سرطان کولورکتال نشان می دهد. بنابراین، این بدان معناست که ترکیبات زیست فعال موجود در خرمالو می تواند این سلول های سرطانی را از بین ببرد و از گسترش آنها جلوگیری کند.
این پدیده به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال موجود در خرمالو است. این ترکیبات چرخه سلولی را در سلول های سرطانی متوقف کرده و منجر به مرگ سلولی می شود. بنابراین، خرمالو توانایی های امیدوارکننده ای را در برابر تشکیل و گسترش سرطان نشان می دهد. علاوه بر این، می تواند خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان را نیز کاهش دهد.
چگونه خرمالو بخوریم ؟
روش های مختلف :
خرمالو میوه ای بسیار متنوع است که می توان آن را به روش های مختلفی مصرف کرد. به عنوان مثال، می توانید خرمالو را به صورت خام مصرف کنید. همچنین می توانید دانه ها و پوست آنها را بخورید. علاوه بر این، می توانید آنها را به دسرها، سالادها، غذاهای شور و شیرینی ها اضافه کنید.
بهترین زمان برای خوردن خرمالو :
بهتر است خرمالو را صبح زود با معده خالی نخورید. خوردن خرمالو زود هنگام با معده خالی ممکن است علائمی مانند تهوع و استفراغ ایجاد کند. بنابراین ترجیحاً خرمالو را در اواخر روز به عنوان میان وعده صبح یا عصر مصرف کنید. همینطور در اواخر شب خرمالو نخورید. خوردن غذاهایی مانند خرمالو در اواخر شب نیز می تواند باعث افزایش قند خون شود. در نتیجه این امر باعث افزایش انرژی در بدن و خواب ناکافی می شود.
یک مطالعه موردی تحقیقاتی نشان داد که خوردن بسیاری از خرمالوهای خشک منجر به انسداد روده می شود. همچنین خوردن زیاد خرمالو می تواند باعث اسهال، نفخ، گاز معده یا یبوست شود. با این حال، این به این دلیل است که بدن نمی تواند این تعداد خرمالو را به طور همزمان هضم کند. بنابراین، مقدار توصیه شده مصرف روزانه خرمالو یک میوه است.
تداخل دارویی برای مصرف خرمالو :
خرمالو می تواند با انواع داروها واکنش نشان دهد. به عنوان مثال، داروهای فشار خون بالا که لخته شدن خون را کند می کند و با خرمالو واکنش نشان می دهد. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که خرمالو ممکن است زمان انعقاد خون را تغییر دهد. بنابراین از مصرف خرمالو در کنار این داروها خودداری کنید. قبل از مصرف خرمالو با این داروها با پزشک خود مشورت کنید.
خلاصه
خرمالو میوه نارنجی رنگ بومی چین است. آنها طعم شیرین دلپذیری دارند. آنها ممکن است در زیر غذای فوق العاده قرار گیرند زیرا حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال هستند. برخی از مزایای سلامتی خرمالو شامل بهبود سلامت قلب، پوست و بینایی است. راه های زیادی برای خوردن خرمالو وجود دارد، از خام گرفته تا افزودن آن به دسر. برای داشتن یک سبک زندگی سالم باید این میوه همه کاره و سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
عوارض و مضرات خرمالو :
• همانطور که در بالا اشاره کردیم، خرمالو را ناشتا نخورید چون می تواند باعث انسداد دستگاه گوارش، درد شکمی و استفراغ شود.
• پوست خرمالو را نخورید، بیشتر تانن موجود در خرمالو در پوست آن متمرکز است و خوردن پوست کامل خرمالو به معده آسیب می رساند.
• یکی از عوارض خرمالو می توان گفت که، پوست خرمالو حاوی تانن می باشد که می تواند باعث یبوست شود.
• خرمالو حاوی قند فراونی می باشد که می تواند به هیپرگلیسمی در افراد مبتلا به دیابت منجر شود.
• خرمالو دارای قند و پکتین بالایی است که می تواند باعث پوسیدگی دندان شود پس بهتر است بعد از خوردن خرمالو دهان خود را با آب بشویید.
• افرادی که فشار خون پایین دارند بهتر است در مصرف خرمالو احتیاط کنند چون ممکن است باعث کاهش ناگهانی فشار خون در افراد شود.
• خرمالو کال در بعضی از افراد می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود.
• خرمالو گس ممکن است باعث یبوست در بعضی افراد شود.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته