آشنایی با خواص عسل جعفری



عسل تولید شده از شهد گیاه جعفری مملو از پتاسیم، آهن و ویتامین ث است. خواص عسل جعفری تنها در خواص عمومی عسل ها خلاصه نمی شود، بلکه خواص ویژه‌ دیگری دارد. مهمترین خواص عسل جعفری شامل تقویت حافظه، کاهش نفخ، قاعده آور، افزایش اشتها‌، درمان ناراحتی های کبدی و طحال، انرژی زا، مفید برای دیابت و ناراحتی های روده می باشد.

 

عسل تولید شده از گیاه جعفری مملو از پتاسیم، آهن و ویتامین ث است

 

عسل یکی از مهمترین و پرخاصیت ترین مواد غذایی موجود در طبیعت است که علاوه بر انواع ویتامین ها و عناصر معدنی مورد نیاز، سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی است و خواص اعجاب آوری در درمان بیماری ها دارد. انواع مختلفی از عسل وجود دارد. نوع عسل به نوع گل های محیط زندگی زنبور‌های عسل بستگی دارد. چراکه زنبور عسل از شهد گل ها برای ساخت عسل استفاده می کند. بر همین اساس عسل هر گل خواص درمانی مربوط به خود را دارد. در ادامه با خواص عسل جعفری بهتر آشنا می شوید.

 

خواص عسل جعفری (طبیعت و خواص درمانی)

عسل گیاه جعفری نیز همانند سایر انواع عسل، دارای خواص درمانی بسیار است و این قابلیت را دارد که دارو یا مواد گیاهان دارویی مختلف را در بدن حمل کند و به محلی که این دارو می خواهد اثر گذارد، ببرد. عسل جعفری می تواند باعث تأثیرگذاری بهتر دارو می شود و به عنوان عامل کمک کننده در درمان بیماری ها نقش داشته باشد. طبع عسل جعفری برگرفته از گیاه جعفری است؛ بنابراین، طبع گرم و خشکی دارد. برخی از مهمترین خواص عسل جعفری به شرح زیر است:

 

عسل جعفری برای تقویت مغز و اعصاب بسیار مفید است، مصرف آن به افزایش قدرت یادگیری و تقویت حافظه کمک می کند.

 مصرف عسل جعفری نشاط آور است و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند.

 

 

 عسل تولید شده از گیاه جعفری خاصیت اشتها آوری دارد و یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت بدن و رفع ضعف به ویژه در دوران نقاهت بیماری هاست.

 کمک به سلامت دستگاه گوارش از خواص عسل جعفری است و مصرف آن برای بهبود  سوء هاضمه و رفع نفخ مفید است.

 بهبود گرفتگی عروق و پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی از دیگر خواص عسل جعفری در درمان بیماری هاست.

 

 عسل جعفری برای درمان کبد چرب مفید است و به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند. در طب سنتی از خواص عسل جعفری برای درمان ناراحتی های کبدی و طحال استفاده می شود.

 

 مصرف عسل جعفری به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان مفید است و به طور کلی مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد.

 

 عسل جعفری برای بیماری دیابت بی مزه و ناراحتی های روده مفید است.

 عسل جعفری خاصیت قاعده آور و خواب آوری دارد و اخلاط لزج را قطع می کند.

 مصرف عسل جعفری به دفع سنگ کلیه و مثانه کمک می کند.

 

ویژگی ها و مشخصات عسل جعفری

هنگامی که زنبورهای عسل بر روی یک گل خاص می نشینند و فقط از یک گل خاص شهد جمع آوری کنند، عسل تهیه شده از این روش به نام همان گیاه شناخته می شود. برای تهیه عسل جعفری، زنبورهای عسل را طوری تربیت می کنند که فقط از همین گیاه شهد جمع آوری کنند. همچنین می توان زنبورها را در منطقه ای قرار داد که فقط گیاه جعفری پرورش داده می شود.

 

مصرف عسل جعفری به دفع سنگ کلیه و مثانه کمک می کند

 

سبزی جعفری، گیاهی دو ساله است که در آشپزی کاربرد فراوانی دارد. در طب سنتی نیز از برگ، ساقه، تخم و ریشه آن در درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. این گیاه غالبا به حالت وحشی در بیشتر مناطق ایران می‌روید و در بعضی نواحی نیز برای بهره برداری برای تولید عسل اسانس، فروش سبزی تازه و ... پرورش داده می شود. برگ های جعفری، شفاف به رنگ سبز تیره، دارای بریدگی‌های لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات فرعی است. ساقه های گل دهنده آن به بلندی ۷۰- ۶۰ سانتیمتر است که در انتهای آن ها گل های ریز سبز رنگ به صورت چتر مرکب ظاهر می شود. رنگ عسلی که از شهد گیاه جعفری تولید می شود، قرمز مایل به قهوه ای تیره است و زمان برداشت آن، اوایل تیرماه تا اواسط مرداد ماه است.

 

بهترین روش مصرف عسل جعفری و موارد منع مصرف

بهترین نحوه مصرف عسل جعفری برای درمان بیماری ها مخلوط کردن دو تا سه قاشق از این عسل با آب ولرم و چند قطره آب لیموی تازه است. مصرف عسل جعفری توسط زنان باردار باید با احتیاط صورت گیرد. توجه داشته باشید، اگرچه انواع عسل از خواص درمانی ویژه و گسترده‌ای برخوردار هستند ولی از آنجایی که هر عسل، خواص و طبع مخصوص خود را دارد، لذا توصیه می شود قبل از مصرف درمانی آن با متخصصین مشورت کنید.

 

مصرف عسل جعفری توسط زنان باردار باید با احتیاط صورت گیرد

 

منبع : setare.com



خوراکی های پرخاصیت

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------