با کوه قاتل آشنا شوید+ تصاویر
- مجموعه: مکانهای تفریحی جهان
پاکستان سرزمین قلههای بلند
اگر با جاذبههای فرهنگی و زیباییهای طبیعت پاکستان آشنا شوید به طور قطع نظرتان درباره این کشور تغییر خواهد کرد.
آیا میتوانید بگویید چقدر پاکستان را میشناسید؟ این کشور با جنگ و خشونت همچنین عملیاتهای تروریستی شناخته میشود اما اگر با جاذبههای فرهنگی و زیباییهای طبیعت پاکستان آشنا شوید به طور قطع نظرتان درباره این کشور تغییر خواهد کرد.
دریاچههای زیبا، کوههای سر به فلک کشیده، کوهستانهای پوشیده از برف و سبزه زارهای پوشیده از گل تنها بخشی از طبیعت بکر پاکستان است که تلاش داریم آنها را معرفی کنیم.
خبرهای رسانهای چهره منفی پاکستان را پر رنگ گرده اما چهره زیبای پاکستان که کمتر به آن توجه میشود،بسیار دیدنیتر است.
فقط 14 قله در جهان است که ارتفاع آنها از 8 هزار متر بلندتر است که از این تعداد 5 قله در پاکستان قرار دارد. از جمله این قلهها میتوان به «کی تو»،«نانگا پربت»،«گاشربرم ون»،«برود پیک» و «گاشر برم تو» اشاره کرد.
** «کی تو»
کی تو مرتفعترین کوه پاکستان است که با نام ماونت گدونآستن و شاهگوری (پادشاه سفید) نیز معروف است. کی تو بعد از کوه اورست دارای بلندترین قله جهان است که ارتفاع آن به 8611 متر میرسد و در رشته کوههای قراقرم واقع شده است.
کی تو اولین بار در 31 جولای سال 1954 به وسیله 2 کوهنورد ایتالیایی فتح شد. سعود بر کی تو از سعود بر اورست مشکلتر و خطرناکتر است.
نمایی از کوه کی تو یا پادشاه سفید بلندترین قله پاکستان
** ننگا پربت: میدان پریها یا کوه قاتل
ننگاپربت نهمین کوه بلند جهان و دومین قله مرتفع در پاکستان است که ارتفاع آن به 8125 متر میرسد.
از ننگاپربت به عنوان کوه قاتل نیز یاد میشود زیرا تا کنون کوهنوردان و ورزشکاران زیادی برای سعود به قله این کوه جان خود را از دست دادهاند.
میدانپریها زیباترین نقطه کوه ننگاپربت است. مرکل سرپرست یک تیم کوهنوردی که ورزشکارانی از آلمان و آمریکا در آن حضور داشتند برای اولین بار در سال 1932 نام میدانپریها را برای نقطهای از این کوه که در ارتفاع 3300 متری قرار دارد انتخاب کرد و از آن پس این نام ماندگار شد.
کوهننگاپربت زیباترین کوه پاکستان است و هر ساله جهانگردان و ورزشکاران زیادی از آن بازدید میکنند البته بعد از کشته شدن 10 گردشگر خارجی در رشته کوههای هیمالیا تعداد بازدیدکنندگان کاهش یافته است.
نمایی از ارتفاعات کوه ننگا پربت معروف به میدان پریها
** گاشر برم ون
گاشر برم ون یازدهمین قله بلند جهان و سومین کوه مرتفع در پاکستان است به این کوه، قله پنهان و به زبان محلی بلتی کوه زیبا نیز گفته می شود.
کوه گاشر برم ون در رشته کوههای قراقرم واقع در شمال پاکستان قرار دارد که ارتفاع آن 8080 متر است. این کوه اولین بار در 5 جولای سال 1958توسط پیت شوننگ و اندی کافمان 2 ورزشکار آمریکایی فتح شد.
** برود پیک:
برود پیک دوازدهمین کوه بلند دنیا و چهارمین قله بلند پاکستان است. این قله در رشتهکوههای قراقرم نزدیک مرز چین و پاکستان قرار دارد که ارتفاع آن به 8047 متر میرسد و اولین بار در 9 ژوئن 1957 توسط یک تیم کوهنوری استرالیا فتح شد.
برودپیک 8 کیلومتر با کوه کیتو فاصله دارد. داشتن 2 قله از ویژگیهای جالب کوه برود پیک است بیشتر ورزشکاران به اشتباه قله کمارتفاعتر را که در ارتفاع 8048 متری قرار دارد فتح میکنند اما قله واقعی این کوه در ارتفاع 8051 متری قرار دارد.
** گاشربرم تو
گاشربرم تو سیزدهمین کوه مرتفع جهان و پنجمین قله بلند در پاکستان است که در رشتهکوه قراقرم واقع شده و ارتفاع آن به 8035 متر میرسد و بین پاکستان و چین قرار دارد. گاشربرمتو اولین بار در سال 1956توسط لارچ و ویلن پارت ورزشکاران استرالیایی فتح شد.
** گاشر برم فور
گاشر برم فور هفدهمین کوه بلند جهان و ششمین قله بلند پاکستان است که ارتفاع آن به 7925 متر میرسد و بین پاکستان و چین قرار دارد.
این کوه اولین بار در سال 1928 توسط یک تیم کوهنوردی ایتالیایی فتح شد.
** دستاغلسر
دستاغلسر در رشتهکوه قراقرم و در دورترین نقطه شمال پاکستان یعنی منطقه گوجل قرار دارد. این کوه نوزدهمین کوه بلند جهان و هفتمین قله بلند پاکستان است که ارتفاع آن به 7885 متر میرسد.
دستاغل از ارتفاع 7400 متری به بعد دارای سه قله است که قله شمالی 7885 متر ارتفاع قله میانی 7760 متر ارتفاع و قله جنوب شرقی 7535 متر ارتفاع دارد.
** کیونانگ چیش
کیونانگ چیش دومین کوه بلند رشتهکوه هسپر موزتاگ است که ارتفاع آن به 7823 متر میرسد و بیست و یکمین کوه بلند جهان و هشتمین قله مرتفع در پاکستان است.
این کوه اولین بار در سال 1971 فتح شد و بعد از آن به جز سال 1988 هیچ کوهنوردی نتوانست کوه کیونانگ چیش را فتح کند.
** ماشربرم ون
ماشربرم ون که به کی ون نیز مشهور است در منطقه گانچهه از توابع گیلگت و بلتستان واقع شده و در ارتفاع 7881 متر میرسد و بیست ودومین کوه بلند جهان و نهمین قله مرتفع پاکستان میباشد.
معنای ماشر برم مشخص نیست اما برخی معتقدند در زبان محلی ماشا به معنای ملکه است و ماشربرم به معنای ملکه قلهها میباشد.
ماشربرم به برای اولین بار در سال 1960 توسط یک تیم کوهنوردی آمریکایی و پاکستانی فتح شد.
** بتوراسر
بتوراسر که به بتوراون نیز مشهور است بیست پنجمین کوه مرتفع جهان و دهمین قله مرتفع پاکستان است که ارتفاع آن به 7795 متر میرسد.
این کوه اولین بار در سال 1967 فتح شد.
منبع:farsnews.com